اختلال شخصیت وسواسی :
- انعطاف ناپذیری ، با وجدان بودن ، وظیفه شناسی و نظم و ترتیب بیش از حد ، سرسختی و كمال گرایی افراطی در تكمیل وظایف محوله و اشتغال ذهنی زیاد در مورد نظم، كمال گرایی
اختلال شخصیت وسواسی اجباری
مشخصه اصلی
نگرانی درباره همرنگی و استانداردهای وجدانی است
فرد سختگیر است
بیش از حد احساس وظیفه میکند
بیش از حد وجدان کاری دارد
بیش از حد جلوی خود را میگیرد
قادر نیست ریلکس باشد
وقت شناس
دقیق
خسیس
درمان
در مورد کمال گرایی و عزت نفس اگر بتوانید زیر نظر یک روانشناس بالینی مجرب به مرور با عملگرایی به جای هدف، روی فرایند رسیدن به هدف کار کنید نتیجه قابل قبولی خواهید گرفت.
تمرین عملی حساسیت زدایی منظم هست. بدین ترتیب که نسبت به آنچه که شما را مضطراب می کند به تدریج مواجه شوید اما عکس العملهای قبلی خود را نشان ندهید.
یعنی مثلا حال درس خواندن ندارید. قبلا مضطرب می شدید و به خود بد و بیرا می گفتید. اکنون در این گونه مواقع قبول کنید. که شما همین هستید و بیشتر از این توانمند نیستید.
همچنین هدف گذاری های خود را متنوع و کوچک کنید. اینکه فقط علم محور زندگی و اهداف شما باشد. یعنی تک بعدی بودن.شما به طور منظم برنامه های مفرح را نیز برای خود لحاظ کنید و اصلا آنها را هدف ببینید. یعنی هدف ورزشی، تفریحی، ارتباطی و ... اگر هم در این هدفهای متنوع موفق بودید خودتون را تشویق کنید.هدف از معرفی اختلال شخصیت های مختلف کمک به بهتر شناختن علائمی است که در خود یا اطرافیانمان می بینیم .
بالا بودن اطلاعات در این زمینه ها کمک می کند تا بتوانیم زودتر زنگ خطر را در روابطمان بشنویم و برای بررسی اقدام کنیم .اما هرگز هدف ما برچسب بیماری زدن بر دیگران نیست چون تشخیص بیماری نیاز به در نظر گرفتن همه جوانب دارد و بر عهده روانپزشک است.
نسخه اصلی مطلب شخصیت وسواسی را در سایت دکتر مطهره میردامادی بخوانید.