امروزه تزریق بوتاکس به عنوان یک روش خالص (Net) جهت زیباسازی استفاده نمی شود. بلکه بعد از انجام روش های جدیدی چون تکنیک نخ اگر در قسمتی نیاز به استفاده از بوتاکس بود به میزان کم مورداستفاده قرار می گیرد.
اما به صورت کلی بهتر است با بوتاکس و نحوه ی عملکرد آن آشنا شوید. مکانیسم اثر بوتاکس پس از تزریق تقربیا 3 تا 7 روز بعد ، جذب عضله میشود و در انتهای اعصابی که فرمان انقباض را به عضلات میرسانند مستقر میشود. در این محل بوتاکس از آزاد شدن یک واسطه شیمیایی به نام استیل کولین که مسئول انقباض عضلانی است- جلوگیری میکند، در نتیجه دستور انقباض به عضله نمیرسد و در حقیقت نوعی فلج عضلانی موقت ایجاد میشود که زمان شروع اثر ۳ تا ۶ ماه طول میکشد.
عوارض از آنجا که بوتاکس عمدتاً جذب عضلات محل تزریق میشود و مقادیر بسیار ناچیزی از آن وارد گردش خون میگردد، با دوزی که برای بازکردن چروکها به کار میرود، تقریباً هیچ عارضه مهمی ایجاد نمیکند. البته مثل هر تزریق دیگری ممکن است سوزش و قرمزی خفیفی در محل تزریق ایجاد کند که پس از چند ساعت خودبهخود برطرف میشود. به علاوه در برخی از افراد پس از تزریق بوتاکس، سردرد یا تهوع خفیف یا علائم سرماخوردگی ایجاد میشود که معمولاً طی ۲ تا ۳ روز بهبود مییابد.
هر چند تزریق بوتاکس عارضه جسمی مهمی ایجاد نمیکند، اما میتواند باعث افتادگی پلک، فقدان جلوه عضلات صورت و ایجاد حالت انجماد در افراد شود.