خواب کافی در ماه رمضان بخصوص خواب شب یکی دیگر از مهمترین عوامل کنترل اضافه وزن در این دوران محسوب میشود . غذاهای سنگیم و چرب بخصوص در زمان افطار و سحر باعث میشوند خواب راحتی نداشته باشید و همین موضوع باعث خستگی و گرسنگی و کلافگی در طول روزه داری میشود .
همیشه در روزهای عادی توصیه ی من به افرادی که در رژیم لاغری هستند این است که هفته ای یکبار روی ترازو بروند ! اما در طی این یک ماه تاکید بر این است که حداقل هر سه روز یکبار روی ترازو رفته وعدد وزن خود را ثبت کنید . این موضع در کنترل وزن بسیار مهم است . شما باید بتوانید خودتان تناسب بدنی خود را کنترل کنید و با چکاب مداوم از بالا رفتن ناگهانی وزن در پایان ماه مبارک جلوگیری کنید .
سبزیجات به دلیل اب میان بافتی و فیبر بالایی که دارند گزینه ی مناسبی برای کنترل گرسنگی و حتی کنترل تشنگی در طی روزه داری هستند به همین علت پیشنهاد میشود فاصله ی بین افطار تا سحر با مصرف سبزیجاتی مثل : کاهو ، کلم ، کرفس ، هویج ، خیارو.. پر شود . در طول روز در اب دریافتی خود تخم شربتی و آبلیمو اضافه کنید . این دو مورد در طول روز از عطش شما و بروز یبوست جلوگیری میکنند . ژلاتین موجود در تخم شربتی هم از گرسنگی و هم از تشنگی شما را محفوظ نگه میدارد و منبع غنی کلسیم ،منیزیم ،فسفر و پتاسیم محسوب میشود .
اگر سابقه ی کیست سینه و یا کیست تخمدان ندارید روزی نصف قاشق غذاخوری تخم کتان در سالاد خود بخصوص در وعده ی سحری بریزید این ماده ی ارزشمند از گرسنگی کاذب شما به دلیل فیبر بالایی که دارد جلوگیری می کند و امگا 3 بالایی نیز دارد .
غذاهایی با غلات تصفیه شده جزو دسته غذاهای زود هضم هستند که به سرعت هضم و جذب شده و سریع معده به احساس گرسنگی قبل باز میگردد . مصرف این دسته مواد غذایی باید تای جای ممکن کنترل و حتی صفر شود : نان بدون سبوس و برنج از مهمترین غلات تصفیه شده به شمار می روند .
در مقابل غلاتی با آرد تصفیه نشده و سبوس دار ، دیر هضم هستند به همین علت گزینه ی مناسبی برای وعده های غذایی بخصوص وعده ی سحر در ماه رمضان محسوب می شوند . نانهای سبوسدار و نان جو ، حبوبات و سبزیجاتی مثل ذرت و نخود فرنگی از بهترین مواد غذایی دیر هضم هستند که باعث میشود مدت طولانی تری سیر بمانید و حتی سالم تر زندگی کنید و دچار چاقی های کاذب شکم و پهلو هم نشوید .