با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز آجیلها یکی از اجزای اصلی سفره ی هفت سین ایرانیان محسوب میشود . به همین علت در این مبحث به بررسی خواص آجیلها و کالری و موادمغذی آنها پرداخته ایم .
بادام سرشار از اسید آمینه ای به نام آرژنین است که موجب بهبود گردش خونی و سیستم قلب و عروق میشود . کمک به عضله سازی، تحریک ترشح هورمون رشد ، تاخیر در بروز خستگی و تقویت سیستم ایمنی بدن از دیگر خواص آرزنین در بدن است . هر 10 عدد بادام درختی معادل 100 کالری و 4 گرم پروتیین است .بادام همچنین برای کودکان در حال رشد نیز بسیار مفید است و به دلیل کلسیم بالایی که دارد به رشد قدی آنان کمک بسزایی میکند .
مس و منیزیم موجود در بادام هندی به حفظ و استحکام بافت استخوانی کمک میکند . و به دلیل همین منیزیم و اسید لینوییکی که دارد یک مدر خوب محسوب میشود و باعث کاهش فشارخون و سلامت قلب و عروق میشود . پس مصرف این بادام در حد سه بار در هفته و هربار بین 3 تا 5 عدد میتواند در سلامت قلب و عروق موثر واقع شود . همچنین به دلیل چربی غیراشباعی که دارد به کنترل چربی خون نیز کمک میکند . البته نوع بی نمک آن قطعا انتخاب بهتری برای مصرف است . هر 10 عدد بادام هندی خام معادل 100 تا 120 کالری محسوب میشود و 5 گرم پروتیین دارد .
پسته حاوی مقادیر بسیار بالایی از پروتیین گیاهی است . آهن ، پتاسیم ، فسفر و کلسیم از املاح و مواد معدنی موجود در پسته است . نوعی انتی اکسیدان قوی به نام کیوتن (Q10) در پسته وجود دارد که به سلامت قلب و عروق کمک میکند و باعث حفظ شادابی و تقویت قوای جسمی نیز میشود. به همین علت مصرف پسته به ورزشکاران و سالمندان و بخصوص کودکان در سنین رشد و بلوغ بسیار توصیه میشود .هر 10 عدد پسته معادل 80 کالری بوده و حدود 4 گرم پروتیین دارد .
کلسیم ، آهن ، روی و پتاسیم ، ویتامین E و ویتامینهای گروه B موجود در فندق باعث شده تا این مغز به عنوان یکی از بهترین و پر خواص ترین مغزها شناخته شود . ویتامین ای بالای فندق در کاهش بروز سرطان نقش موثری را ایفا میکند و به عنوان یک ماده ی غذایی عالی در پیشگیری از سرطانها و حتی کم خونی و آنمی مطرح میشود .هر 10 عدد فندق معادل 80 کالری و 4 گرم پروتیین است .