20 دقیقه بعد از نوشیدن نوشابه :
با سرکشیدن یک بطری کوچک نوشابه تگری که ممکن است احساس خوشایندی را برایتان همراه داشته باشد 10قاشق چای خوری شکر را وارد بدنتان میکنید البته گاز نوشابه تا حدودی طعم شیرین ان را خنثی میکند تا شیرینی زیاد دلتان را نزند و عذاب وجدان نوشیدن یک بطری نوشیدنی شیرین و کالری اش اعصاب تان را خراب نکند.اما اسید سیتریک موجود در نوشابه و گازی که تولید میکند نمیتواند سر خون را کلاه بگذارد بنابراین حدود 20 دقیقه بعد از نوشیدن نوشابه قند خون را بالا می رود و به سرعت انسولین ترشح میشود.سپس کبد دست به کار میشود و قند موجود را به چربی تبدیل میکند تا فشار خون بالا نرود.
40 دقیقه بعد :
20 دقیقه بعد از بالا رفتن قند خون یعنی 40 دقیقه بعد از سر کشیدن بطری نوشابه فشار خون در اثر جذب کافئین بالا می رود و کبد نیز در این حالت قند موجود را در داخل جریان خون رها میکند.
یک ساعت بعد :
بعد از گذشت 60 دقیقه اسیدفسفریک که به روده کوچک وارد شده خودش را به مولکول های منیزیم کلسیم وروی میچسباند و از این طریق متابولیسم بدن به طور خودکار افزایش پیدا میکند.
120دقیقه بعد :
از حدود یکساعت بعد قند بدن افت میکند و در این مرحله شما یا بیش از اندازه حساس خواهید شد یا ان چنان کرخت میشوید که حتی حال بلند شدن از سرجای تان را هم ندارید.بعد از ان و حدود دو ساعت بعد هم اثر کافئین در بدن از بین میرود و شما هوس میکنید یک نوشابه تگری دیگر بنوشید.
امار باور نکردنی :
سرانه مصرف سالانه نوشابه در ایران حدود سه و نیم برابر سایر کشور هاست.با افرادی که در طول یک ماه تنها یک بطری نوشابه مصرف میکنند حدود 83 درصد بیشتر است.
این بیماری سراغ تان می آید :
نوشیدن بیش از اندازه نوشابه باعث پوکی استخوان میشودو دلیلش هم وجود اسیدفسفریک موجود در ان است.به همین علت افرادی که در نوشیدن نوشابه افراط میکنند احتمال دارد سه تا چهار برابر افرادی که این ماده را مصرف نمیکنند یا کمتر مصرف میکنند دچار شکستگی استخوان شوند.