3رکن اصلی دارد که یکی اشکال در توجه و تمرکز است و دیگری پر جنب وجوشی و فعالیت جسمی زیاد و رفتار های تکانشگری ، منظور از رفتارهای تکانشگری رفتارهایی هست که به طور ناگهانی و بدون قصد و تصمیم قبلی از سوی فرد صورت می گیرد.
علائم بيش فعالی چيست ؟
ویژگی های عمده این اختلال شامل تحرک و فعالیت بیش از حد، تکانشگری و مشکل توجه و تمرکز می باشد. علائم اختلال با عملکرد طبیعی کودک در منزل و مدرسه تداخل پیدا می کند. این بچه ها به طور مکرر توسط والدین، معلمین و اطرافیان به دلیل رفتارهای ناپخته و تکانشی خود سرزنش می شوند و این مسئله تاثیرات سوء بر اعتماد به نفس آنها دارد. اختلال بیش فعالی در پسران شایع تر از دختران است و سن شروع بیماری قبل از 7 سالگی می باشد.
نشانه های بیش فعالی شامل پر جنب و جوشی، ناتوانی در یکجا نشستن،وول خوردن،بالا رفتن از بلندی،پرسرو صدایی هنگام انجام کارها و بازی،پر حرفی،ناتوانی در انتظار برای نوبت و وسط حرف پریدن و مداخله در صحبت های دیگران است.نشانه های نقص توجه شامل ناتوانی در تمرکز روی کارها و تکالیف،بی دقتی،جا گذاشتن وسایل، بی توجهی به صحبتها،حواس پرتی،بی علاقگی به فعالیتهای نیازمند به توجه و تمرکز و صرف زمان و فراموشکاری است.
هشدار به خانواده ها ؛ بیش فعالی کودکان را جدی بگیری
در صورت بی توجهی به کودکان بیش فعال و تحت کنترل درآوردن این بیماری، احتمال اینکه این افراد در آینده به افسردگی مبتلا شوند و رفتارهای ضد اجتماعی و بزهکارانه داشته باشندبسیار زیاد است .
بيش فعالی
لازم است برای رسیدن به نتیجه مطلوب چند روش درمانی در کنار هم به کار برده شوند.یکی از بهترین روش ها استفاده از نوروفیدبک است.که نوعی روش درمان غیر دارویی و بی عارضه است و از طریق اصلاح الگوی امواج مغزی می تواند توجه و تمرکز و روش درست تمرکز را در کودک تقویت کند.توصیه می شود که به محض تشخیص،درمان مناسب صورت بگیرد.