برای عدم جذب کلسترول بهتر است میوه هایی که ویتامین ث دارند ، مانند پرتقال و لیمو ، در کنار غذا مصرف شود . مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است . میوه ها یکی از گروه های مهم مواد غذایی مورد مصرف روزانه افراد هستند با انواع ویتامین ، مواد معدنی مانند فیبر غذایی ، آنتی اکسیدان ، کلسیم ، فسفر و پتاسیم که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد . میوه ها گروهی از مواد غذایی هستند که می توانند مواد زائد تولید شده در متابولسیم بدن را خنثی کنند .
همچنین وجود آنتی اکسیدان های موجود در آنها خاصیت ضد سرطان دارد و می تواند روغن حیوانی موجود در مواد گوشتی که در بدن باقی می ماند را از بین ببرد . یک واحد سیب حدود 120گرم ، نصف یک گلابی بزرگ ، دو عدد نارنگی کوچک ، 3عدد خرما ، کیوی بزرگ 100 گرمی ، 12عدد گیلاس معادل 90 گرم شامل یک واحد و یک سهم است که بدن برای تامین این ویتامین ها روزانه به این مقدار نیاز دارد .
دستگاه گوارش انسان توانایی هضم و جذب همه مواد غذایی را می تواند داشته باشد . در برخی از موارد مواد مغذی مانند کلسیم ، فسفر ، روی و مس هنگام گوارش مانع هضم و جذب یکدیگر در بدن می شوند و اگر فردی کلسیم و منیزیم را با هم دریافت کند باعث پوکی استخوان در فرد می شود ، زیرا کلسیم اگر زیاد باشد مانع از جذب منیزیم در بدن می شود.
بعضی از میوه ها نباید با شیر و لبنیات مصرف شوند ، زیرا به دلیل فیبر غذایی موجود در لبنیات ، مانع از جذب مواد معدنی در بدن می شوند و ممکن است جذب به خوبی صورت نگیرد.میوه هایی مانند سیب و گلابی به دلیل داشتن بافت سفت بهتر است که قبل و بعد از غذا مصرف شوند و میوه های دارای بافت های نرم مانند توت فرنگی ، هلو و انگور ، اگر همراه غذا خورده شوند ، مشکلی برای فرد ایجار نمی کنند همچنین برای عدم جذب کلسترول بهتر است که میوه هایی که ویتامین ث دارند مانند پرتقال و لیمو در کنار غذا مصرف شود.
خوردن سیب و پرتقال شیرین برای بیماران دیابتی بسیار موثر است . میوه ها به دلیل قند طبیعی ای که دارند مانع از کاهش سریع قند خون در این بیماران می شوند همچنین بهتر است که افراد چاق پیش از خوردن غذا میوه هایی که بافت سفت دارند مانند گلابی و سیب مصرف کنند . چراکه این میوه ها دارای فیبر هستند و مصرف آن باعث می شود این افراد خیلی زود احساس سیری کنند و میل به غذا کم شود.
بیمارانی که دارای اختلال های دستگاه گوارش هستند در مصرف میوه و سبزیجات باید دقت کنند . همچنین بیمارانی که دارای التهاب روده ، زخم روده و زخم معده هستند نباید از میوه ها به صورت خام استفاده کنند زیرا بیماری آنها بدتر می شود.این افراد باید میوه ها را به صورت کمپوت و پخته شده مصرف کنند.