شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

چرا تزریق چربی اخیرا مورد توجه قرار گرفته

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

لیپوترانسفر یا انتقال چربی یکی از جذاب ترین روش های جوانسازى است که از آن طریق چربی از قسمتی از بدن، معمولا از ران، شکم و پهلو برداشته شده و سپس به قسمت دیگر بدن تزریق می شود. در حال حاضر تزریق چربی بهترین، موثرترين، طبيعى ترين، مهمترین و ماندگارترين روش جوانسازی صورت می باشد و به تنهایی یا به همراه استفاده از انواع ليزرها، هايفوتراپى و يا ساير اعمال جراحی، نتایج شگرف و خیره کننده ای ایجاد کند. دلايل اين محبوبيت توسط بيماران، در زير شرح داده مى شود:

  1. علت اصلی پیری صورت و افتادگی پوست، تحلیل رفتن تدریجی بافت نرم است که عمدتا شامل چربى زير پوست و عضله است و این تحلیل و از بین رفتن منجر به خالی شدن تدریجی کیسه پوستی صورت و کمک به ایجاد چین و چروک ها و تغییرات ظاهری و شلى صورت می شود. بنابراين بازگرداندن چربى زير پوست مى تواند کمک شايانى به جوانسازى کند.
  2. نکته دیگری که باعث رواج ومحبوبيت تزریق چربی در سال های اخیر شد، تغییرات و ظرافت هایی بود که در روش برداشت و تزریق چربی به وجود آمد. قبلا تزریق چربی معمولا ماندگاری قابل توجه و قابل پیش بینی نداشت اما به وسیله تکنیک دقیق، تزریق چربی ماندگارترین نوع پرکننده بافتی ( فیلرها ) است و بیماران بسیاری هستند که سال های سال چربی تزریقی را حفظ کرده اند و در بسیاری از آن ها تزریق چربی نتایج دائمی داشته است.
  3. با وجود وارد شدن پرکننده های (فیلر) قابل جذب و غیرقابل جذب فراوان و متنوع به بازار از دهه 70 میلادى هنوز هم در میان پرکننده های نسج نرم، چربی طولانی ترین، طبیعی ترین و قابل دسترس ترین نوع پرکننده است.
  4. از سال ها قبل به تجربه مشاهده شده بود که در افرادی که تحت عمل تزریق چربی قرار می گیرند کیفیت پوست روی محل تزریق چربی بهتر می شود، به این معنی که قوام شفافیت و منافذ پوستى و رنگ پوست بهبود قابل توجه می یابد. با رواج مطالعات سلول های بنیادی، مشخص شد که یکی از بهترین منابع سلول های بنیادی در فرد بالغ بافت چربی است و این سلول های بنیادی موجود در بافت چربی قابلیت تبدیل به بسیاری از سلول ها مثل سلول چربی ، سلول عضلانی، سلول عصبی، سلول غضروفی ، سلول استخوانی و سلول های عروقی را دارند و لذا در حال حاضر چنین تصور می شود که سلول های بنیادی که هنگام تزریق چربی زیر پوست وارد می شوند با تبدیل شدن به سلول های مورد نیاز و تحریک سلول های خود بافت موجب بهبود کیفیت بافتی می شوند.

در تزریق چربی باید تبحر جراح بالا باشد و تکنیک تزریق لایه به لایه حتما رعایت شود. تزریق چربی در نواحی پا، باسن و سینه کاری زمان بر و سلیقه ای محسوب می شود. بسیاری از پزشکان وارد این زمینه نمی شوند چرا که در این عمل باید دو ناحیه از بدن دستخوش تغییر شود و بسيار وقت گير مى باشد. به طورى که اگر حتى پزشک روش برداشت و تزريق چربى را هم اصولى و درست انجام دهد ولى سليقه خوبى در فرم دهى صورت و يا سينه نداشته باشد مي تواند عوارض روحى و ظاهرى بسيار بدى ايجاد کند. در کل تزريق چربى نياز به داشتن علم و مهارت و تجربه کافى، ذوق و سليقه و زيبايی شناسى کافى، ابزار و وسايل مناسب و با کيفيت و از همه مهم تر عشق، علاقه، حوصله و انرژى زياد دارد. نداشتن حتى يکى از فاکتورهاى قيد شده منجر به عدم رضايت بيمار خواهد شد. خارج کردن چربى باید بسيار ظریف و با دقت انجام شود و چربی به صورت قطره ای خارج شود، بنابراین این عمل نیاز به صبر و حوصله و تبحر کافی دارد و هرکسی حاضر به صرف این ميزان وقت و انرژی نیست.

تزریق چربی چگونه انجام می شود؟

نحوه انجام عمل تزریق چربی به این صورت است که ابتدا با بی حسی موضعی قسمتی از بافت چربی نواحی مختلف بدن (هر نقطه ای که مناسب باشد، اما بیشتر پهلوها و ران ها) بی حس شده و سپس به کمک سرنگ و میله کوچک مخصوص با ظرافت و سعی در صدمه کمتر به بافت چربی، مقداری چربی از آن ناحیه گرفته می شود سپس چربی گرفته شده آماده سازی می شود. روش های مختلفی برای آماده سازی بافت چربی وجود دارد که می تواند به شکل سانتریفوژ یا شست وشو و سپس آبگیری ساده باشد. پیشرفت دیگری که برای آماده سازی بافت چربی در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته است سعی در زیادتر کردن سلول های بنیادی آن و همچنین افزودن پلاکت به آن است ( PRP ) و يا در صورت نياز انجام ليزر فرکشنال است، به نظر می رسد که هم ماندگاری بافت چربی را بیشتر می کند و هم اثرات ترمیم کننده تزریق چربی و جوانسازى را افزایش می دهد. پس از آماده سازی هر نقطه ای که لازم باشد تحت درمان قرار بگیرد، ابتدا بی حس شده و سپس تزریق چربی بصورت لايه به لايه در عمق بافت هاى زير پوست انجام می گیرد.

بايد گفته شود كه با وجود محبوبيت چربى در نزد بيماران، به دليل وقت گير بودن و نياز به صرف انرژى زياد و همچنين تجربه و مهارت زيادى كه در روش تزريق چربى لازم است و همين طور لزوم تكرارجلسات تزريق چربى در بسيارى از موارد، تا كسب نتيجه مطلوب، براى پزشكان، فرم دهى و برجسته سازى با پروتز بسيار سريع تر و راحت تر است و بيشتر پزشكان مخصوصا جراحان شايد كمتر رغبت به انجام تزريق چربى داشته باشند و اين روش را كمتر براى بيماران مورد توجه قرار دهند و يا پيشنهاد كنند.

آیا تزریق چربی ماندگاری كمی دارد؟

جواب این سوال كاملا منفی است یعنی برعكس، تزریق چربی ماندگارترین پركننده نسج نرم است. اما علت آن كه چنین تصوری رواج یافته است این است كه معمولا به بیمار توضیح داده نمی شود كه ممكن است برای رسیدن به نتایج قابل قبول نیاز به چندین مرحله تزریق چربی باشد و در واقع نوبت اول تزريق چربى در صورت بيشتر جوانسازى می كند و نوبت دوم بيشتر حجم می دهد. تزریق چربی در واقع پیوند چربی است یعنی سلول ها از یک محل برداشته شده و به محلی كه دچار كمبود است پیوند می شود و مانند هر پیوندی امكان قبول پیوند صددرصد نیست به این معنی كه در مطالعات مختلف مشخص شده است كه بین 30 تا 70 درصد سلول های چربی زنده می ماند. حال اگر 30 درصد سلول ها زنده بماند بیمار نیاز به جلسات بیشتر تزریق چربی دارد و اگر70 درصد زنده بماند بیمار ممکن است از یک جلسه تزریق چربی هم رضایت داشته باشد اما هر مقدار سلولی که زنده بماند و در محل باقی بماند معمولا سال های سال ماندگاری خواهد داشت.

تزریق چربی پشت دست

با بالا رفتن سن و کم شدن چربی ناحیه پشت دست، رگ ها نمایان تر شده و رنگ آبی آن ها بیشتر به چشم می خورد. تاندون ها (زرد پى ها) نیز با کم شدن چربی و بافت نرم پشت دست مشخص تر می شوند. به همراه این تغییرات عمقی، ظاهر پوست نیز چروکیده شده و دست ها مسن تر به نظر می رسند. نکته مهم در تزریق چربی پشت دست توجه به حفظ کارایی و عدم آسیب دیدگی تاندون ها و اعصاب دست است که کاملا سطحی و در معرض آسیب های جراحی هستند. جراح باید با آناتومی ناحیه دست و محل قرارگیری اعصاب و تاندون ها کاملا آشنا باشد.

بعد از آماده سازی چربی، از طریق یک تا دو سوراخ کوچک یک میلی متری لایه نازکی از چربی در فضاهای پشت دست مابین رگ ها و تاندون ها و بین مناطق خالی شده از چربی به خصوص مابین انگشت شست و انگشت نشانه، کناره انگشت کوچک و فضاهای بین استخوانی تزریق می شود. انگشتان را تا حد بند اول می توان تزریق کرد و سپس با ماساژ به قسمت های پایین تر انگشتان چربی را حرکت داد. ناحیه مچ دست تا حدود خط ساعت نیز به همین طریق پر می شود. تزريق چربى به جز ازبين بردن ظاهر لاغر دست و پوشاندن رگ هاى آبى و تاندون ها، جوانسازى پوست و افزايش رطوبت و نرمى را به دنبال دارد.

تزریق چربی در سینه

هر چند که پس از سال ها انجمن جراحان پلاستیک ایالات متحده مدتی پیش اجازه تزریق چربی به سینه ها را داد اما همچنان هراس از رسوب کلسیم در بافت سینه متعاقب تزریق چربی وجود دارد که می تواند باعث اشتباه با سرطان در ماموگرافی ( یعنی عکس رادیوگرافی مخصوص از سینه ها برای بررسی وجود سرطان سینه) شود و همچنین به علت آن که تغییر سایز سینه ها به دنبال تزریق چربی حداکثر به طور معمول در حد یک سایز امکان پذیر بوده ممکن است بیمار نیاز به چند بار تزریق چربی داشته باشد. این روش بیماران خاصی را پوشش می دهد و همچنان پروتز به عنوان بهترین روش بزرگی سینه به کار می رود و البته شایان ذکر است که تزریق چربی در کاربردهای ترمیمی یا جهت درمان بعضی از عوارض پروتز سینه بسیار موثر و شایع است. تزریق چربی در سینه بسیار پرطرفدار است اما تعداد کاندیداهای مناسب برای این کار زیاد نیست و این عمل برای همه جواب نمی دهد.

برای انجام آن چندین شرط لازم است

  1. سینه به هیچ وجه نباید افتادگی داشته باشد.
  2. سینه باید کوچک باشد و قاعده خیلی بزرگی نداشته باشد.
  3. در عین حال حجم کم، فرد را راضی کند.
  4. ممکن است این تزریق کار یک جلسه ای نباشد و احتیاج به تکرار داشته باشد بنابراین شخص باید از لحاظ روحی آمادگی لازم را داشته باشد.
  5. لازم است چربی مورد نیاز را به فراوانی در شکم و پهلوهایش داشته باشد.

با توجه به موارد ذکر شده، تعداد افرادی که تمام این فاکتورها را یک جا داشته باشند زیاد نیست. با انجام این تزریق بیشتر می توان به ناحیه فرم داد و تغییر زیادی در سایز سینه ایجاد نمی شود. برای برجسته سازی باید یک تا دو نوبت تزریق تکرار شود. اگر چربی در یک نوبت به میزان زیادی در حالت حفره ای تزریق شود پیوند نمی گیرد و خون کافی به بافت چربی نمی رسد و در عین حال این کار ممکن است باعث رسوب کلسیم در بافت سینه شود.

این وضعیت تشخیص توده چربی تزریق شده را از توده های خوش خیم یا بدخیم در سونوگرافی و ماموگرافی دشوار می کند، بنابراین باید یک لایه متناسب تزریق شود و آن لایه پیوند بخورد و چند ماه بعد دوباره یک لایه جدید تزریق شود. برخلاف باسن که بیشتر شامل عضله است و تزریق لابه لای عضله انجام می شود، ناحیه سینه بیشتر شامل غدد شیردهی و بافت پستان است و لابه لای آن ها نمی توان چربی تزریق کرد. چربی در این ناحیه باید بصورت سطحی زیر پوست و مقدارى نیز در زیر بافت پستان و روى عضله و داخل عضله تزریق شود. این روش براى خانم هایی که کاهش وزن زیاد داشته اند و به دنبال این لاغرى دچار لاغرى مفرط و شلى و چروکیدگى پوست سینه ها شده اند ولى افتادگى سینه چندانى ندارند بسیار مناسب است و علاوه بر حجم دادن پوست آن را نیز شاداب و جوان تر می کند. در ضمن در لمس، قوام بسیار طبیعى دارد. اگر به دلیل عدم تبحر پزشک تزریق درست صورت نگیرد، گلوله گلوله شدن چربى و لمس آن از روى پوست حس بسیار ناخوشایندى به فرد می دهد.

تزریق چربى در باسن

به علت پرعارضه بودن پروتز باسن در صورتی که بیمار چربی کافی در سایر نواحی داشته باشد و در عین حال امکان نیاز به چند بار تزریق چربی را هم بپذیرد، تزریق چربی به باسن به عنوان روشی قابل قبول برای بزرگ سازی باسن به کار می رود. افرادی که تحت این عمل جراحی قرار می گیرند معمولا از نتیجه راضی هستند زیرا از مقادیر زیادى چربی که بصورت ناخواسته در قسمتی از بدن هستند مثل شکم و پهلوها، کاسته شده و در قسمت باسن بصورت کاملا طبیعی افزایش می یابد و در اصل با یک عمل دو ناحیه اصلاح می شود. در برجسته سازى باسن ابتدا باید فرم بدن بررسى شود و اگر تجمع چربى در پایین کمر و پهلوها زیاد است حتما در اولین قدم چربى این نواحى خارج شود، زیرا پر بودن این نواحى سبب می شود که باسن برجستگى کمترى نشان دهد. سپس همین چربى پس از مراحل شست شو و آبگیرى در لایه هاى مختلف از زیر پوست گرفته تا داخل عضله لایه به لایه و تدریجى تزریق می شود. در تزریق چربى باسن همچنین باید به پهلوهاى باسن توجه شود و اگر فرورفتگى و یا بیرون زدگى دارد اصلاح گردد. همچنین مانند سایر نواحى تزریق چربى با یک نوبت حجم خیلى زیادى نمى دهد و نیاز به تکرار دارد، در هر نوبت حدود ٥٠٠ تا ١٠٠٠ سى سى چربى تزریق می شود. پس از تزریق بیمار باید تا دو سه هفته از نشستن خوددارى کند تا سلول هاى چربى تحت فشار قرار نگیرند و مراحل ترمیم بافت بهتر صورت بگیرد.

لطفا از عکس های قبل و بعد بیماران در گالری عکس دیدن فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
رژیم مناسب برای افرادی که کبدچرب دارندشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
افراد مبتلا به اگزما با COVID-19 چه می کنند؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
چرا دچار خارش پوست میشویم؟دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
سنگ شکنی کلیه به چه فرایندی گفته می شود؟دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
تست نعوظ شبانگاهی آلت یا ریجی اسکن چیست؟دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
آیا کاشت مژه روشی ایده آل است؟دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]
هایفوتراپی چیست ؟دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
روش های درمان درد استخوان دنبالچهدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
اقدامات لازم پس از بزرگ کردن سینه با جراحیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
تزریق فیلر و ژل خط خنده؛ ماندگاری، مراقبتها و هزینهدکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت