1. درمان قطعی ریزش مو کشف شد
2 . استفاده از کرم ها یا صابون های مختلف با اسامی جانداران مختلف باعث بهبود جوش یا روشنی پوست و رفع جوشگاه و درمان اغلب بیماری های پوستی می شود
3. برای جوانسازی و زیباسازی پوست به دکتر زیبایی یا پوست مو زیبایی مراجعه نمودم
4. علت لکه های تیره پوستی از کبد هست
5. کمبود کلسیم باعث زبر و خط خط شدن ناخنها می شود
6. نمونه برداری از خال پوستی باعث سرطانی شدن آن می شود
7. برای درمان ریزش مو از شامپو استفاده می کنم
8. برداشتن خال پوستی باعث پخش شدن آن می شود
9. مصرف ضدافتاب باعث افزایش لکه های پوستی می شود
10. مصرف غذا باعث بروز لک و پیس و سفیدی پوست شود
11. بوتاکس کانادایی بهتر است یا امریکایی
امروزه با توجه به اهمیت سلامت پوست برای مردم در سطح جامعه و تمایل روزافزون مراجعین در بهبود وضعیت ظاهری پوست و درمان مشکلات پوستی، در بسیاری موارد با باورهای عجیب، نادرست و گاهی مشکل ساز در مراجعین مواجه می شویم که عدم اصلاح این باورهای غلط و دستیابی به اطلاعات درست می تواند به مشکلات جدی در درمان بیماریهای پوستی منجر شود. در این مقاله مواردی از این باورهای غلط را مرور می کنیم.
این عبارت که در مورد تبلیغات برخی موسسات و یا محصولات ضدریزش مو دیده می شود، کاملا نادرست و دروغین هست. در مورد بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های پوستی و ریزش مو درمان های موجود عمدتا جنبه نگهدارنده و بهبود دهنده نسبی دارد و اینگونه تبلیغات دروغین تنها در جهت فریب مردم و کسب منافع مادی می باشد. تاکنون در سطح جهان نیز دارو یا روشی به عنوان درمان قطعی ریزش مو ارایه نشده است.
این ادعا نیز متاسفانه کاملا غلط و گمراه کننده است و تاسف بیشتر هجم بالای تبلیغات این محصولات از رسانه های مختلف و حتی رسانه های فراگیر است که باعث نوعی فریب و گمراهی مردم در مورد اثربخشی این محصولات می شود. کما اینکه اکثر این محصولات تبلیغی حداقل اثر مورد ادعا را نداشته و تنها بر اساس کسب منفعت مادی تبلیغ می شوند.
متاسفانه در سالهای اخیر با توجه به افزایش گرایش مردم به انجام روندهای زیباسازی مانند لیزر، تزریق ژل و بوتاکس و فقدان نظارت دقیق، بسیاری از افراد غیرمتخصص و ناوارد نیز در این مورد به منظور کسب منافع مادی فعالیت می کنند در حالیکه کوچکترین دوره آموزشی را در این زمینه طی نکرده اند و فاقد مهارت در روندهای زیباسازی هستند که نتیجه آن بروز بسیاری از مشکلات و عوارض در مراجعین هست. مورد مهم در مورد این روندها تنها انجام آن نیست بلکه آشنایی کامل و تبحر زیاد در تشخیص مشکلات پوستی هست تا خدای نکرده برخی بیماری های مهم مانند سرطان پوست را تشخیص نداده، لیزر نکنند که باعث بروز عوارض وخیمی می شود.
اگر شما تمایل به انجام این امور زیباسازی دارید حتما به متخصص پوست و مو مراجعه نمایید و حتما در تابلو پزشکی که مراجعه کرده اید دقت کنید که عنوان متخصص پوست و مو موجود باشد. متاسفانه در بسیاری از موارد، افراد غیر متخصص با عناوینی مانند پوست مو زیبایی یا دکترای پزشکی زیبایی سعی در فریب شما دارند، در حالیکه فاقد هرگونه مدرک معتبر تخصصی و مهارت کافی تشخیصی و درمانی هستند زیرا هیچگونه دوره آموزشی معتبری را نگذرانده اند.
در این مورد که متاسفانه نیز بسیار از جانب مراجعین ذکر می شود باید گفت که در بروز اکثریت قریب به اتفاق تیرگی ها یا لکه های پوستی به هیچ وجه مشکل کبدی مطرح نیست. اگر مشکل کبدی شدیدی باعث بروز تظاهرات پوستی شود، معمولا این علایم و نشانه های به شکل خارش یا زردی می باشد.
در این موارد هم باید توجه داشت با وجودی که کلسیم در ساختار ناخن انسان وجود دارد اما کمبود کلسیم باعث بروز علایمی بر روی ناخن نمی شود. تغییر شکل ذکر شده در ناخن ها معمولا ثانویه به کاهش میزان رطوبت و کم آبی ناخن ها ثانویه به شستن زیاد است.
متاسفانه این باور کاملا غلط می باشد. در مواردی که یک خال پوستی مشکوک به سرطان می باشد مثلا اندازه آن بزرگ شده یا حاشیه و رنگ آن نامنظم شده باشد، در اولین فرصت ممکن باید تحت نمونه برداری قرار گیرد. در این حالت برحسب محل و اندازه خال یا کل خال برای نمونه برداری برداشته می شود یا قسمتی از آن. اما باز تاکید می شود در موارد خال مشکوک آنچه خطرناک و فاجعه بار هست ترس بی مورد از تکه برداری تشخیصی و به تاخیر انداختن آن می باشد و به هیچ وجه نمونه برداری باعث سرطانی شدن خال نمی شود.
باید توجه داشت که تمامی شامپو ها با توجه به ساختار شیمیایی و مدت اندک تماس با پوست سر فاقد اثر بارزی در درمان ریزش مو می باشند. به عبارتی شامپوها نه باعث رشد مو و نه موجب ریزش مو می گردند. آنچه با مصرف شامپو تغییر می کند حالت نرمی و خشکی یا رطوبت مو ها است.
این باور نیز کاملا نادرست است. در مورد خال های پوستی به جز مواردی که احتمال بدخیمی وجود دارد عمدتا جراحی خال بر اساس تمایل خود بیمار انجام می شود و برداشتن خال های پوستی به هیچ وجه اثری در زیاد تر شدن آنها ندارد. تنها در مواردی مانند زگیل های پوستی با توجه به ماهیت ویروسی آنها امکان بیشتر شدن آنها ثانویه به دستکاری ها وجود دارد.
این باور نیز کاملا غلط است. مصرف ضد افتاب موجب تیرگی پوست نمی شود. اما باید توجه داشت کسی که ضدآفتاب استفاده می کند باید باز هم از قرار گرفتن در معرض نور شدید پرهیز کند. در مواردی که تیرگی پوست همزمان با مصرف ضدافتاب ایجاد می شود، مشکل اصلی قرار گرفتن زیاد در نور آفتاب هست نه مصرف ضد آفتاب.
در این مورد هم باید گفت که رژیم غذایی تاکنون اثر ثابت شده و مشخصی در بروز لکه های سفید و لک و پیس ندارد و بر این اساس رژیم غذایی محدود کننده ای نیز در مورد درمان لک و پیس توصیه نمی شود.
در کشور ما تنها دو نوع بوتاکس انگلیسی (دیس پورت) و کره ای ( نورونوکس) مجوز رسمی استفاده دارد و بقیه انواع بوتاکس به اسامی مختلف و ادعای ساخت کانادا، آمریکا و.... همگی تقلبی و قاچاق می باشد که متاسفانه به خاطر قیمت بسیار پایین، مورد مصرف بالایی دارد. اما باید توجه داشت به خاطر نامشخص بودن ماهیت این فراورده های تقلبی امکان بروز عوارض وخیم بسیار بالاست.
نسخه اصلی مطلب پیش از مراجعه به متخصص پوست باید بدانید را در سایت دکتر رضا رباطی بخوانید.