سبزیجات حاوی مواد متعددی هستند كه ممكن است در جلوگیری از سرطان مفید باشند. مصرف بیشتر سبزیجات و میوه جات خطر سرطان ریه ، مری ، معده و روده بزرگ و ركتوم ها را می كاهد. مصرف سبزیجات و میوه جات بواسطه جایگزی نشدن با مصرف غذاهای پركالری میتوانند از افزایش وزن كه عامل خطری برای سرطان است جلوگیری كنند. طبیعی است این خاصیت به واسطه مصرف این گروه غذایی همراه با افزودنی های پركالری مثل سسهای پر انرژی یا سرخ كردن با روغن به میزان زیاد،حاصل نخواهد شد.
تلاشهایی انجام شده است تا بعضی مواد غذایی خاص موجود در گیاهان و میوه جات است خارج گردد و با مصرف آنها بصورت قرص یا سایر شکلهای دارویی فواید مصرف سبزیجات و میوه جات حاصل گردد ولی نتایج این اقدامات مفید نبوده است.
همچنین بخوانید: علائم سرطان سينه در مردان
برای كاهش خطرسرطان مصرف میوه و سبزی به میزان حداقل 5 وعده در روز توصیه میشود .
مانند گندم ، برنج ، جو و غذاهای حاصل از آنها بخش مهمی از رژیم غذایی سالم را تشكیل میدهند. مصرف این گروه غذایی بطور كامل مثلاً مصرف گندم با سبوس آن ، نوعی غذای كم انرژی را تأمین می كند كه در ایجاد تعادل وزن مؤثر است.
علاوه بر آن ، تركیبات كامل این گروه غذایی مثل گندم سبوسدار نسبت به انواع بدون سبوس آن دارای فیبر ، ویتامین و مواد معدنی بیشتری هستند. چون به نظرمیرسد فواید مصرف این گروه غذایی از مصرف سایر مواد غذایی موجود در آنها علاوه بر فیبر حاصل میگردد ، لذا توصیه میشود بجای تركیبات جایگزین حاوی فیبر به تنهایى ، از این گروه غذایی بصورت كامل همراه با سبوس حاوی فیبر استفاده شود.
تحقیقات نشان داده است حتی در مواردی که فرد از لحاظ ژنتیکی مستعد بروز سرطان پستان می باشد ، تغییر عادات غذایی و رعایت برخی نکات میتواند در پیشگیری از سرطان پستان موثر واقع شود.