خون، تمامی سلولها و بافتهای بدن را تغذیه میکند و اکسیژن در اختیار بافتها قرار میدهد. برای داشتن خون غنی از اکسیژن و سالم، چندین روش وجود دارد که در این مطلب به آن اشاره شده است.بهترین روش برای این غنی سازیی خون از اکسیژن، ورزش کردن است. این امر نه تنها به پمپاژ خون به قلب کمک میکند بلکه اکسیژن تازه نیز در اختیار بافتهای بدن قرار میدهد. با تنفس عمیق اکسیژن بیشتری در ریه ها جا میگیرد که به طور مستقیم به خون وارد میشود.
* گیاهان بنشنی، سرشار از فیبر و مواد مغذی است، کلسترول مضر را از بین میبرد و میزان تری گلیسیرید را نیز کاهش میدهد و به سلامت خون کمک میکند.
* در ساختار گلبولهای قرمز آهن وجود دارد و مصرف آن برای تقویت خون لازم است. بیشتر زنان قبل از یائسگی با کمبود آهن مواجهند و نیاز به مکمل پیدا میکنند. از آن جا که مصرف دوز بالای آهن خطرناک است، قبل از مصرف مکملهای آن، آزمایش خون انجام دهید. مواد غذایی که منبع خوب آهن است شامل، عدس، لوبیا، آلو، سبزیجات و گوشت گاو است.
* سبزیجات دارای کلروفیل (نوعی ماده مغذی گیاهی و رنگ دهنده است) را بیشتر مصرف کنید. کلروفیل، شباهت زیادی به مولکولهای هموگلوبین دارد. مصرف بالای سبزیجات به همراه آهن، خونساز است.
* فلفل قرمز با تحریک فعالیت قلبی عروقی و کاهش فشار خون، تصفیه خون را سرعت میبخشد.
* آب آلوئهورا، تقویت کننده طبیعی خون به حساب میآید. آلوئهورا، رگهای خونی را تمیز میکند و خاصیت ضدالتهابی دارد. این گیاه غنی از اسید آمینه های مفید، آنزیم، کلروفیل، ویتامین و مواد معدنی است که همه آنها به غنی شدن خون کمک میکند.
* آب بخش زیادی از خون را تشکیل میدهد.
* استنشاق دود، خون را آلوده میکند و باید از آن پرهیز کرد.
* از لوسیون ها، کرمها و لوازم آرایشی طبیعی استفاده کنید. زیرا آلودگی این لوازم به طور مستقیم از راه پوست وارد خون میشود.
* خوشبو کننده ها سرشار از مواد خطرناک و سرطانزاست که در صورت استفاده از طریق تنفس و پوست وارد خون میشود و به مواد ژنتیکی آسیب میرساند.
* ریشه گیاه قاصدک، یکی از خونسازترین مواد است. این گیاه با تصفیه خون، وضعیت کبد را بهبود میبخشد.
* میوه و سبزیجات، مانند لوبیا سبز سرشار از مواد معدنی و خونساز است.
* رژیم غذایی غنی از فیبر قابل حل، در از بین بردن تراکم جرم در رگها مفید است.
* به طور طبیعی PH خون ۷٫۳ است و رژیم غذایی اسیدی باعث بالا رفتن اسیدیته خون میشود که سرعت بازسازی دیواره رگها را کند میکند. مصرف قند، نوشیدنیهای گازدار، گوشت قرمز و غذاهای آماده را کاهش دهید و سبزیجات قلیایی (تقریباً همه سبزیجات قلیایی است)، میوه های قلیایی مانند آووکادو، نارگیل تازه، لیمو، گریپفروت و عدس، لوبیا، سویا، مغز میوه مانند بادام، کنجد و… مصرف کنید.
* مکملهای ویتامین B مانند B6 ,B12 و فولات برای کاهش دادن هموسیستئین در خون لازم است. میزان بالای هموسیستئین با انسداد رگها و بیماری قلبی ارتباط دارد.