لاغری در زمان کوتاه با قرص های با لاغری یا شربتهای لاغری، رژیم پروتئین ،رژیم سوپ یا رژیم بستنی؟!!!!!!.
چاقی و اضـافه وزن این روزهــا به یکی از اصــلیتــرین دغدغههای مردم تبدیل شده است. هر روز یک رژیم غذایی تازه و یک داروی جدید برای کاهش وزن به بازار عرضه میشود. شبکههای ماهوارهای هم هر روز یک قرص یا شربت جدید را برای کاهش وزن تبلیغ میکنند. بسیاری از افراد هم که از چاقی خود به تنگ آمدهاند و نمیدانند چطور میتوان از شر کیلوهای اضافه خلاص شد، فورا تحتتاثیر قرار میگیرند و سراغ خرید این محصولات میروند، غافل از اینکه این محصولات، رژیمهای نادرست و شایعات بیاساس میتــواند حتی سلامتی بدن آنها را در معرض خطر قرار دهد و گاهی صدمات جبرانناپذیری به آنها وارد کند. یک روز رژیم پروتئین رد میشود، روز دیگر رژیم سوپ و روز دیگر رژیم بستنی.
گاهی اوقات افراد تصور میکنند که رژیم غذاییای مناسب است که بتواند در کمترین زمان ممکنه فرد را از شر چاقی خلاص کند، در حالیکه این روش اصلا درست نیست. بهطور کلی برای اینکه اختلالی در سلامتی بدن فرد ایجاد نشود نباید در هفته بیش از 800 گرم وزن کم کرد. یعنی بهطور متوسط بین 3.5 تا 4 کیلو کاهش وزن در ماه، طبیعی و بیخطر است.
در غیراینصورت عارضههایی نظیر مشکلات پوستی مثل ایجاد چین و چروک و افتادگی پوست و مشکلات عصبی کلیوی قلبی عروقی در بدن ایجاد خواهد شد. البته در کمترین زمان نیز میتوان کاهش وزن شدید داشت، ولی و وزنی که کم میشود، تنها آب بدن است که و اثر آن دائمی نیست. به یاد داشته باشید 80 درصد وزن عضلات اب است و عضلات سوخت و ساز بالایی دارند.در نتیجه شما با رژیم های غلط و کاهش اب بدن در حقیقت به بافت عضله اسیب می زنید و به مرور زمان سوخت وساز بدنتان کاهش می یابد و بیشتر مستعد چاقی هستیم. برای دست یافتن به نتیجه مطلوب باید تمامی فاکتورها رعایت شود و کاهش وزن اصولی باشد.
متاسفانه چند سالی مد شده افراد از رژیمهای غذایی تک خوری پیروی میکردند. بهطور مثال رژیم پروتئین میگیرند یا فقط در طول روز از کربوهیدارتها استفاده میکنند. این رژیمهای غذایی نه تنها بسیار هزینهبر است، بلکه حالت تحمیلی دارد. شاید در کوتاهمدت موثر باشد، اما از آنجایی که بدن برای حفظ سلامتی خود به انواع ویتامینها، املاح، پروتئینها و دیگر مواد مغذی نیاز دارد، میتواند عوارض ناخوشایندی مثل افتادگی و شل شدن پوست و دفرمه شدن اندامهای بدن را بهدنبال داشته باشد، زیرا در رژیمهای تکغذایی بهجای اینکه بافت چربی آب شود، گاها بافتهای عضلانی بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند و تحلیل می روند. همین امر زیایی اندامهای بدن را به هم میزند. عارضههای ناشی از رژیمهای تکغذایی گاهی عوارض جبرانناپذیری را برای بدن ایجاد میکنند. گرفتن این رژیمهای غذایی در طولانیمدت اصلا توصیه نمیشود.