بعضی از افراد به صورت ژنتیکی و برخی با گذر زمان و افزایش سن دچار افتادگی پلک می شوند. این موضوع چهره افراد را عبوس، ناراحت و مسن تر نشان می دهد و باعث کاهش جوانی و شادابی چهره می شود. با این حال علم روز دنیا با پیشرفت سریع و شگفت انگیز خود، راه های اصلاحی مناسبی را در اختیار این گونه افراد قرار داده است. بلفاروپلاستی یا جراحی پلک، نوعی عمل زیبایی پلک است که با هدف رفع پوست و چربی های اضافه پلک بالا و پایین صورت می گیرد. جراحی پلک یا بلفاروپلاستی از جمله این راهکارها است که با حذف پوست و چربی های اضافه پلک ها به حفظ شادابی و جذابیت چهره می افزاید. البته گاهی نیز بلفاروپلاستی با اهداف درمانی انجام می شود و هدف صرفاً افزایش میدان دید افرادی است که به دلیل پوست اضافه پلک، دچار اختلال در بینایی شدند.
افتادگی پلک به حالتی گفته می شود که پلک بالا به سمت پایین افتاده و حتی ممکن است روی چشم را بگیرد.
اگرچه افتادگی پلک، غالباً به دنبال کهولت سن و پیری اتفاق می افتد؛ اما در مواردی نیز می تواند ناشی از مشکلات عصبی یا عضلانی جدی از جمله موارد ذیل باشد:
افتادگی پلکی اکتسابی که می تواند انواع زیر را در بر بگیرد:
بهترین روش جراحی، بلفاروپلاستی است که یک عمل جراحی برای بهبود ظاهر پلک ها است. این جراحی می تواند روی هردو پلک بالایی و پایینی یا تنها یکی از آنها انجام شود. بلفاروپلاستی هم به جهت زیباسازی نواحی پیرامون چشم و هم برای درمان مشکلات عملکردی پلک استفاده می شود. عمل بلفاروپلاستی روی پلک بالایی و پایینی انجام می شود و به معنای برداشتن چربی، پوست های اضافه و افتادگی ناشی از روند پیری یا ارثی ناحیه چشم است. بلفارو برای لیفت کردن نواحی اطراف چشم، بر طرف کردن چین و چروک یا درمان پلک های افتاده با برداشتن پوست های اضافی و بافت های چربی انجام می شود. بلفاروپلاستی پلک بالا و پایین در حدود شصت الی نود دقیقه انجام می شود و نیازی به بستری شدن ندارد. نوع بیهوشی در عمل افتادگی پلک با کمک بی حسی موضعی یا با بیهوشی کامل است و فرد فقط چند ساعت تا موقع به هوش آمدن در بیمارستان بستری خواهد بود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: اصلاح افتادگی پلک با جراحی
هزینه جراحی پلک، بسته به فاکتورهای متعدد نظیر روش جراحی، میزان تغییرات مورد نیاز، آزمایش ها، روش بیهوشی ( بی حسی موضعی یا بی حسی ) و دیگر فاکتورهای منحصر به فرد متقاضی، متفاوت است. از این رو نمی توان هزینه کلی برای این پروسه بیان کرد.
عمل بلفاروپلاستی درکنار مزایای زیادی که دارد، معایبی نیز دارد که باید به آن توجه داشت. از جمله معایب عمل بلفاروپلاستی که می توان به آن اشاره کرد موارد زیر هستند:
به دلیل بالا رفتن سن ممکن است بعد از چند سال نیاز به جراحی مجدد داشته باشید. (بلفاروپلاستی از پیری جلوگیری نمیکند.)
مانند هر جراحی دیگری، بلفاروپلاستی خطراتی از جمله خونریزی، عفونت، جای زخم و عوارض مربوط به بیهوشی یا بیحسی را به همراه دارد؛ اما در صورتی که توسط پزشک متخصص و در مکان استریل و بهداشتی انجام شود، بعد از عمل فرد دچار عوارض خاصی نخواهد شد.
دوران نقاهت طولانی: بهبودی یا دوران نقاهت بعد از بلفاروپلاستی ممکن است چند هفته طول بکشد و در این مدت ممکن است تورم، کبودی و ناراحتی را تجربه کنید.
انتظارات غیرواقعی: برخی از افراد ممکن است انتظارات غیر واقعی در مورد آنچه بلفاروپلاستی می تواند به دست آورد داشته باشند. داشتن درک واقع بینانه از نتایج بالقوه و محدودیت های این روش بسیار مهم است.
عدم تقارن احتمالی: پس از جراحی خطر کمی عدم تقارن در پلک ها وجود دارد که می تواند به اقدامات اصلاحی بیشتری نیاز داشته باشد.
تورم و کبودی: ورم و کبودی بعد از جراحی بلفاروپلاستی طبیعی است و پس از جراحی قابل انتظار است. همچنین ممکن است خشکی چشم یا سوزش را تجربه کنید. این عوارض معمولاً خفیف و موقتی هستند.
برداشتن بیش از حد پوست یا چربی پلک: هنگام جراحی باید میزان مشخصی از پوست و چربی پلک برداشته شود تا آسیبی به ساختار چشم وارد نشود در صورتی که بیش از حد مجاز پوست یا چربی پلک در طول عمل جراحی پلک برداشته شود، نتیجه بدی ایجاد می کند و فرد با عوارض جدی و جبران ناپذیر مواجه می شود.
از جمله عوارض و خطرات احتمالی این عمل، می توان به موارد زیر اشاره کرد: