دکتر بیژن فروغ - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

شایع ترین و مهمترین مشکلات و بیماری های ارتوپدی در کودکان

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drforogh.ir
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف تلفن مطب : 66576424 - 021

بیماری های ارتوپدی در کودکان بسیار متنوع بی شمارند، برخی از آن ها به صورت مادرزادی ایجاد می شوند و برخی طی سال های رشد بنابر وضعیت های دیگر مثل اختلال رشد، سرطان استخوان، حالات نامناسب بدن و یا تغذیه نامناسب. اما علت هرآنچه که باشد مهم است که شما حتما برای درمان اقدام کنید.

آنچه در این مطلب میخوانید

یکی از مهم ترین نکات در خصوص بیماری های ارتوپدی در کودکان مربوط به تشخیص زود هنگام و مدریت روش های درمانی است. یعنی هرچقدر زودتر برای درمان اقدام کنید، می توانید امید داشته باشید که با روش های ساده تر مشکل برطرف شود، اما اگر روند درمان را عقب بیندازید گاه تنها نتیجه درمانی جراحی است.ما در این محتوا شما را با انواع مختلف مشکلات ارتوپدی در کودکان آشنا ساخته و سطح آگاهی شما را در ارتباط با بیماری های مختلف ارتوپدی بالا می بریم.

انواع بیماری های ارتوپدی کودکان

پاچنبری در کودکان

Clubfoot یک نوع معمول از نقص مادرزادی است که بر عضلات و استخوان های پا تأثیر می گذارد. پاچنبری وضعیتی است که پا به جای اینکه صاف باشد به سمت پایین چرخیده می شود. این چرخش باعث می شود که انگشتان پا به سمت پای دیگر منحرف شوند. کودک ممکن است با نقص در یک یا هر دو پا متولد شود.

صافی کف پا در کودکان

صافی کف پا شرایطی را توصیف می کند که در آن قوس های طولی و یا میانی پا کشیده یا مسطح باشند. تمام سطح پا در حالت ایستاده، پیاده روی و دیگر فعالیت ها با سطح زمین تماس دارند. اکثر نوزادان و بچه های کوچک پاهای تخت دارند که این طبیعی است. قبل از تشکیل استخوان ها قسمت زیادی از پا و مچ پا از بافت نرم، چربی و غضروف ساخته شده اند و قوس هنوز کامل نشده است. هنگامی که کودک شروع به راه رفتن روی پاها می کند، مفاصل هنوز هم در حال حرکت هستند. این زمانی است که بدشکلی پای کودک آشکار می شود و والدین ممکن است نگران باشند که پای فرزندشان مشکل دارد. در اکثریت قریب به اتفاق کودکان با افزایش سن باعث بهبود صافی کف پاها می شوند. حتی اگر صافی با افزایش سن کاملاً درمان نشود بعید است که در آینده کودک دچار مشکل شود.

پای پرانتزی در کودکان

پای پرانتزی است که با تنگی کپسول خلفی ایجاد می شود و معمولاً به علت رشد ضعیف قسمت داخلی صفحه اپی فیزیال است.این مشکل معمولاً به طور یک جانبه دیده می شود و در مشکلاتی مانند نرمی استخوان، بیماری پژه و درجه ی شدید استئوآرتریت زانو مشاهده می شود.

پر انگشتی یا پلی داکتیلی در کودکان

این شایع ترین تغییر شکل پا است و می تواند از مقادیر جزئی ضخامت بافت نرم تا اختلالات اسکلتی عمده متفاوت باشد. شایع ترین اختلال انگشتان اضافه در انگشت پنجم است.

پاهای خمیده

پاهای خمیده یک بیماری شایع است که در نوزادان و کودکان نوپا رخ می دهد. کودکی که پاهای خمیده دارد، فضایی بین ساق پا و زانوهایشان قرار دارد که در نتیجه خمیدگی یک یا هر دو پا به سمت بیرون می باشد. در برخی مواقع این عارضه ممکن است با رشد فرزندتان اصلاح شود، اما در غیر این صورت، پزشک ارتوپدی برنامه تغییر شکل اندام را تجویز می کند.

دیسپلازی رشد لگن

دیسپلازی رشدی مفصل ران یک مشکل در شکل گیری لگن است که منجر به بی ثباتی مفصل می شود. اگر کودک شما به این عارضه دچار باشد مهم است که در همان ماه های اولیه تولد برای درمان اقدام شود.

اسکولیوز

اسکولیوز یک انحنای غیر طبیعی در ستون فقرات است که اغلب زمانی رخ می دهد که کودک جهش رشد را تجربه می کند. متخصصین ارتوپدی اطفال به شما می کنند تا بر اساس سن کودک و همچنین نوع و درجه اسکولیوز، بهترین برنامه درمانی را برای کودک خود تعیین کنید.. ما همه انواع اسکولیوز، از جمله ایدیوپاتیک، شروع زودرس و بسیاری دیگر را درمان می کنیم.

مهمترین مشکلات و بیماری های ارتوپدی در کودکان

فلج تولد شبکه بازویی

فلج تولد شبکه بازویی یک آسیب به اعصاب شبکه بازویی نوزاد است که بین گردن و شانه قرار دارد. این مورد یکی از شایع ترین آسیب هایی است که می تواند در هنگام زایمان اتفاق بیفتد و اغلب در زایمان های سخت رخ می دهد.

تورتیکولی

تورتیکولی مادرزادی یک مشکل عضلانی است که ممکن است هنگام تولد نوزاد اتفاق بیفتد. در طی این آسیب عضله یک طرف گردن سفت است و باعث می شود سر به آن سمت متمایل شود.
تورتیکولی همچنین ممکن است برای کودکان و بزرگسالان پس از یک خواب بد شبانه یا مدت زمان طولانی در یک موقعیت ناراحت کننده اتفاق بیفتد. اگرچه این آسیب ناراحت کننده است، اما معمولاً جای نگرانی نیست و طی چند روز با استراحت و آرامش از بین می رود.

روی پنجه راه رفتن

پای ضربدری

  1. پای کودکان در سنین بین 3 تا 6 سالگی به شکل طبیعی تمایل به ضربدری بودن پیدا می کند.
  2. برای درمان این بیماری از ابزاری مانند بریس،آتل و کفه طبی استفاده می شود.
  3. در کودکانی که به هنگام دویدن احساس درد دارند ممکن است بعد از 10 سالگی عمل جراحی انجام شود.

بیماری ازگود-اشلاتر در کودکان

بیماری ازگود-اشلاتر (OSD) التهاب استخوان، غضروف یا تاندون در بالای کشکک (تیبیا) در محل اتصال تاندون زانو (پاتلا) است. این مشکل درواقع یک بیماری نیست بلکه آسیبی شدید است.

لغزش سر استخوان ران در ناحیه لگن یابیماری اسلیپ

در این بیماری به عللی که به درستی شناخته شده نیست، صفحه رشد بالایی ران ضعیف شده و اپی فیز سر استخوان ران بر روی گردن استخوان ران به سمت عقب جابجا می شود. این مشکل در پسران 12 تا 15 ساله شایع است.

بیماری پانر

بیماری پانر صفحه رشد در آرنج را درگیر می کند (صفحه های رشد بافت استخوانی جدید می سازند و طول و شکل نهایی استخوان ها در بزرگ سالی را تعیین می کنند. این یک بیماری نادر است که گاهی ورزشکاران جوان را درگیر می کند. علائم اغلب با کاهش فعالیت بدنی از بین می روند.

ایا کفش طبی برای درمان پای صاف کودکان مفید است. برای آگاهی از این سوال کلیک کنید.

مشکلات اسکلتی کودکان

اسکولیوز

اسکولیوز یک وضعیت نادر ستون فقرات است که در آن ستون فقرات چرخش و انحراف غیرطبیعی به جوانب دارد. اگرچه اسکولیوز در هنگام تولد وجود دارد، اما معمولاً در دوران کودکی یا نوجوانی پیشرفت می کند و در دختران جوان بیشتر از پسران رایج است. بسیاری از کودکان در مدرسه در سال پنجم تا نهم بررسی می شوند تا در صورت ابتلا به اسکولیوز شناسایی شوند زیرا این وضعیت به طورمعمول در طول سال های رشد کودک به سرعت پیشرفت می کند.

کیفوز

اصطلاح کیفوز برای توصیف انحنای شدید ستون فقرات استفاده می شود که قوز نیز نامیده می شود. کیفوز می تواند در اثر شرایطی مانند وضعیت ضعیف بدن، پوکی استخوان ، استفاده طولانی مدت از استروئید یا تومورهای ستون فقرات ایجاد شود. در موارد جدی تر، کیفوز پس از شکستگی و دررفتگی چند مهره اتفاق می افتد. معاینه فیزیکی و اشعه ایکس ستون فقرات پزشک را از اطلاعات موردنیاز برای تعیین میزان اختلال نخاعی آگاه می کند. منحنی بیش از 45 درجه غیرطبیعی است.

لغزش مهره ها

لغزش یا سرخوردگی مهره به رانده شدن یک مهره به طرف جلو بر روی مهرهٔ زیرین گفته می شود. درمان شامل فیزیوتراپی، داروهای ضد انعقادی غیر استروییدی و در بیماران مبتلا به اسپوندیلولیستی شدید، همجوشی ستون فقرات خلفی است.

تورتیکولی (کجی گردن )

شایع ترین شکل تورتیکولی عضلانی است که در نوزادان، معمولاً به علت آسیب در هنگام زایمان ایجاد می شود. گزینه های کنترل شامل مشاهده، درمان فیزیوتراپی، بریس و در موارد شدید تزریق بوتاکس می شوند. اگر کمشکل به دلیل وجود باند فیبری تنگ ایجاد شود برش باند می تواند نتایج خوب و تأثیر زیبایی همراه داشته باشد. سایر آسیب ها و ضربات، نقص مادرزادی و تومور نیز باید در نظر گرفته شوند.

بی ثباتی مهره

این مشکلی جدی و حاد و اغلب با سندرم داون مرتبط است. تا زمانی که فشار نخاعی رخ نداده باشد نیازی به درمان نیست اما در صورت بروز فشار انجام جراحی برای ثابت کردن مهره لازم است.

آدرس صفحه اينستاگرام دکتر بيژن فروغ

درمان غیر جراحی

متخصصین ارتوپدی کودکان ، گزینه های درمانی محافظه کارانه را بسته به تشخیص بیماری کودک ، شروع می کنند. درمان های غیرجراحی شامل موارد زیر خواهد بود:

درمان جراحی

این گزینه درمانی شامل موارد زیر است:

شما می توانید برای تهیه انواع کمربند طبی ، به مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ ، مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان این مرکز، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و پیام به شماره واتس آپ 09396984430 اقدام فرمایید.

نسخه اصلی مطلب شایع ترین و مهمترین مشکلات و بیماری های ارتوپدی در کودکان را در سایت دکتر بیژن فروغ بخوانید.

همه چیز درباره مزوژل؛ کاربردها، مزایا و هزینه

دکتر سیامک ترابی نژاد [ طب سوزنی ]
فریز کردن چربی چیست؟شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
گروه طب فيزيكي و توانبخشي دانشگاه علوم پزشكي ایراندکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
فیلر مو چه روشی است و چگونه انجام میشود؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
تغذیه سالمشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
با رابطه جنسی مطلوب، سالم بمانیددکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
رفتارهای مشخص کننده خودکشی فرد قبل از اقدام خودکشیدکتر محمد والی پور [ متخصص روانپزشکی ]
علت و درمان درد دنبالچه در بارداریدکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
درمان قاعدگی دردناکدکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]
تزریق ژل یا فیلر به پشت دست؛ مزایا و عوارضدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
واکسیناسیون چه نقشی در پیشگیری از هپاتیت دارد و چالش های حاضر چیست؟دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]
آیا طب سوزنی باعث لیفت و رفع افتادگی صورت می شود ؟دکتر فریبا خضرایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
مزوتراپی چربی سوز برای رفع غبغب و افتادگی پوست گردندکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
روشن کردن بیکینی با لیزر مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
دستگاه کوتر؛ مزایا،کاربردها ومراقبت های قبل و بعد درماندکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
روش های سفید کردن دندان در کودکاندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
رفع افتادگی پوست با تزریق فیلردکتر ایمان نیکخو [ پوست ، مو و زیبایی ]
مزوتراپی؛ بررسی مزایا، عوارض و نتایج آندکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
کاشت ابرو به روش FUT مزایا،عوارض و مراقبت های لازمدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
روش های درمان افتادگی سینهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
اصلاح لبخند لثه ای (گامی اسمایل) با تزریق بوتاکسکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اثرات طولانی مدت تستوسترون پایین درمان نشده در مردان چیست؟دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]
درمان و کاهش دردهای سیاتیک توسط متخصص طب سوزنیدکتر فریبا خضرایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره سنگ کلیه ؛ از تشخیص تا درمان قطعیآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
تعیین جنسیت با روش IVF چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
دلیل بی اختیاری ادرار در خانمها و راههای درمان آندکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
راهنمای کامل استفاده از ترمیا برای بستن منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
تزریق چربی نانوفت چیست؟دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
بررسی علل، پیشگیری و درمان فلوروزیس دندانی در کودکاندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
برجسته سازی لب ها با تزریق چربی؛ مزایای و معایبدکتر ایمان نیکخو [ پوست ، مو و زیبایی ]
تزریق ژل به دست؛ جوانسازی دستها با تزریق فیلردکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
کاشت ابرو به روش FIT و نتایج طبیعی آندکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر سید سلمان فاطمی - متخصص داخلی مغز و اعصاب
دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


www.dr-salmanfatemi.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر مهین عباسپور - پوست ، مو و زیبایی
دکتر مهین عباسپور

پوست ، مو و زیبایی


www.drabbaspour.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت