امروزه برای جوانسازی پوست، گزینه های درمانی متعددی وجود دارد و برای این منظور محصولات زیادی در بازار موجود است. تزریق فیلر با هدف جوانسازی، رفع چین و چروک و حجم دهی استفاده می شود. فیلر یا پر کننده ها مشتقات تزریقی هستند که می توانند چربی بدن خود فرد و یا فیلرهای آماده تزریق موجود در بازار باشند. فیلرهای چربی، از بدن انسان خارج شده و به ناحیه ای که باید حجم آن افزایش یابد تزریق می شود. از محبوب ترین فیلرهای تزریقی می توان به هیالورونیک اسید اشاره کرد. این ژل فضای بین کلاژن و الاستین پوست را با آب پر می کند و با نگهداری مایع در زیر پوست موجب حجیم سازی پوست خواهد شد در نتیجه پوست زیباتر و بدون چروک به نظر خواهد رسید.
فیلر هیالورونیک اسید که در بدن انسان نیز وجود دارد یک فیلر کاربردی برای جوانسازی پوست و ایجاد ظاهری شاداب تر استفاده می شود. این فیلر به آبرسانی و رساندن مواد مغذی به پوست کمک می کند و باعث کاهش چروکهای پوستی و عارضه هایی مانند زخم و سوختگی میگردد. این فیلر همچنین نقش یک پر کننده پوستی برای حجم دهی و فرم دهی صورت استفاده می شود.
ویژگی اصلی فیلر هیدروکسی اپاتیت کلسیم، خاصیت حجم دهندگی آن است. این فیلر برای حجیم سازی و زاویه سازی بسیار مناسب است. به دلیل سازگاری بسیار خوبی که با بدن انسان دارد دارای ماندگاری بالایی است، البته دائمی نیست، برای حجیم سازی و زاویه سازی حدود 12 ماه و برای رفع خطوط و چروک های پوستی بین 2 تا سه سال است. نتایج حاصل از تزریق این نوع فیلر طبیعی است و معمولا عارضه خاصی در پی ندارد.
این نوع فیلرها علاوه بر خاصیت پر کننده و حجم دهنده یک محرک قوی برای تحریک کلاژن سازی در پوست هستند. این فیلر ماندگاری بیشتری نسبت به فیلر هیالورونیک اسید دارد و سازگاری نسبتا مناسبی در محیط بدن ایجاد می کند. در صورت پشیمانی از تزریق این نوع فیلر هیچ راهی برای از بین بردن اثرات آن وجود ندارد و شاید این تنها عیب فیلر اسید پلی لاکتیک باشد.
به جرأت می توان گفت بهترین، طبیعی ترین و ایمن ترین فیلر چربی بدن انسان می باشد. در تزریق چربی از سلولهای چربی بدن خود شخص برداشت میشود و پس از پاکسازی و تصفیه آن به نواحی مورد نیاز تزریق می گردد. نتایج حاصل از این روش جوانسازی هم به عنوان حجم دهنده و هم به عنوان محرک تولید سلولهای جدید، شگفت انگیز است. ماندگاری فیلر چربی تقریبا دائمی است و در اکثر افراد نیاز به تکرار تزریق و تمدید ندارد. این روش نیز از حساسیت بالای برخوردار است و حتما باید توسط پزشک متخصص پوست با مهارت و تجربه عالی انجام شود.
این فیلر یک نوع فیلر مصنوعی اسید هیالورونیک میباشد و از دسته فیلرهای نیمه دائم یا دائمی است. ماندگاری این فیلر حدود 4 سال است که با توجه به شرایط سلامتی و وضعیت بدنی فرد تا 5 سال هم ممکن است دوام داشته باشد. این فیلر برای پر کردن خطوطی مانند خط اخم گزینه بسیار مناسبی است و باعث کلاژن سازی در پوست هم میشود. این فیلر نسبت به سایر فیلرها عوارض بیشتری دارد. البته عوارض فیلرها به طور کلی موقت و زود گذر هستند و با رعایت توصیه های قبل و بعد از ترزیق فیلر امکان ایجاد عارضه ها کمتر می شود.
مطلب پیشنهادی : نواحی مجاز تزریق فیلر
به طور کلی فیلرها از نظر مدت زمان ماندگاری و نتایج به سه دسته تقسیم میشوند :
فیلرهای موقت مانند انواع ژل و فیلر هیالورونیک اسید که توسط شرکتهای داروئی تولید و به بازار عرضه می شوند با توجه به برند سازنده آن بین شش ماه تا یکسال دوام دارند. این فیلرها نیز بسته به شرایط بدنی فرد دریافت کننده و نحوه مراقبت از پوست می توانند تا حدود 18 ماه ماندگاری داشته باشند.
این فیلر ها نیز مانند فیلرهای موقت هستند ولی با ماندگاری طولانی مدت در حدود 2 تا 4 سال. یکی از فیلرهای این دسته کلسیم هیدروکسیل آپاتیت است. تزریق این نوع فیلر ملاحضات خاص پزشکی دارد و حتما باید توسط پزشک متخصص و با تجربه انجام گیرد.
فیلر های دائمی به دلیل سازگاری بالاتر با شرایط بدن انسان به راحتی قابل تجزیه نیستند مانند اسید هیالورونیک موجود در پوست انسان و یا فیلر چربی که از بدن خود شخص تهیه و استفاده میگردد. این فیلرها مواد مغذی را به پوست می رسانند و باعث آبرسانی پوست می گردند.
مطلب پیشنهادی : مقایسه ژل های دائم و موقت
در ادامه به معرفی تعدادی از برندهای فیلر مورد استفاده در چند سال اخیر در ایران را معرفی خواهیم نمود :
الانسه : محصول شرکت سینکلر هلند می باشد.
ژوویدرم : یک محصولی فرانسوی و تولید شده توسط شرکت آلرگان است.
ریوانس : ساخت کانادا و دارای تائیدیه FDA می باشد.
الیاکسین : یک برند سوئدی و دارای تمامی استانداردهای جهانی می باشد.
اسکالپترا : برند سوئیسی ساخت شرکت گالدرما است.
بلوترو : ساخت شرکت Merz آلمان می باشد.
رستیلن : ساخت شرکت کیو مِد در سوئد است.
پلوریال : ساخت کشور لوکزامبورگ و دارای مجوز وزارت بهداشت.
اینووسنس : یک محصول با کیفیت ساخت ایران با کاربردهای متعدد.
رووفیل : این فیلر پر طرفدار ساخت کره جنوبی است.
پرفکتا : یک محصول فرانسوی، ایمن و دارای علامت CE اروپا است.
پروفایلو : پروفایلو در شرکت IBSA کشور ایتالیا تولید می شود.
نورامیس : ساخت شرکت مدیتاکس معروف کره ای است.
فیوریج : یک برند ایرانی است که سازنده آن آزمایشگاه سیناژن است.
لونافیل : اولین برند ژل های ایرانی ساخته شده توسط شرکت اسپاد فارمر.
بهترین برند فیلر با توجه به موارد کاربرد و مدت ماندگاری در اشخاص مختلف ممکن است متفاوت باشد. انتخاب این مورد را بهتر است به پزشک خود بسپارید تا با توجه به بررسی های لازم بهترین پیشنهاد را به شما بدهد. برندهای ایرانی و خارجی از نظر کیفیت و سازگاری با پوست با هم در رقابت هستند و هر کدام ویژگی ها و مزایای خود را دارند.
هزینه تزریق فیلر به عوامل گوناگونی بستگی خواهد داشت. هزینه تقریبی تزریق فیلر به میزان تخصص و مهارت پزشک، نوع متد مورد استفاده برای تزریق، برند و مقدار فیلر مورد استفاده برای تزریق و همچنین موقعیت مکانی مطب یا کلینیک زیبایی بستگی خواهد داشت.
نسخه اصلی مطلب فیلر چیست و انواع فیلرها کدامند؟ را در سایت دکتر آناهیتا شاهین گوهر بخوانید.