ازلحاظ فیزیولوژی سلولهای موجود در حفرات بدن از جمله مخاط بینی و سینوس ها دائمأ درحال ترشح مایعات از نوع سروز ویا موکوس جهت نظافت وفونکسیون طبیعی عضو هستند.اگر بدلیلی مثلا جسم خارجی بیماری آلرژی وغیرو...موجب تحریک عضو شوند واکنش فیزیولوژیکی بصورت افزایش ترشحات خواهد بود.(مثل جسم خارجی در چشم که واکنش طبیعی اشکریزش است.) بنابراین ترشحات پشت حلق، به موکوس اضافی گفته می شود که از پشت حلق شما به پائین جریان می یابد. این موکوس توسط سلول های پوشاننده مجاری سینوسی به طور مداوم تولید می شود. این مسأله می تواند ناشی ازآلرژی وحساسیت ویا از سینوزیت و یا سایر بیماری های التهابی بینی وسینوسها باشد.ذرات غبار و آلودگی هوا با ایجاد تورم درسلولهای مخاطی وافزایش ترشحات همگی عامل ترشحات پشت حلق میباشند. همچنین ترشحات پشت حلق بر روی بوی تنفس شما نیز اثر می گذارد، چرا که این ترشحات حاوی پروتئین زیادی هستند. موکوس اضافی گاه چسبنده و غلیظ و باعث تحریک مخاط گلو شده و ایجاد علائمی مثل * گلو درد * تنفس بدبو" سرفه وعلائم مشابه سرما خورگی را ایجاد می نماید که با ایجاد مشکلا ت اجتماعی گاه ایجاد اختلال در زندگی روزمره مینماید.
بطور شایع محرک های استنشاقی در جاهایی که گرد و غبار و دود زیادی و آلودگیهای صنعتی وشغلی وجود دارد می باشد
* محصولات غذائی و لبنی سبب ضخامت موکوس و در نتیجه تخلیه بد آنها می گردد.
* آلرژی های غذایی سبب ضخامت موکوس و تخلیه بد آن می گردد.
* بیماریها و عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی سرماخوردگی ، آنفلوانزا، برونشیت، و التهاب لوزه ها علل اصلی تولید بیش از حد موکوس می باشند.
شایع ترین علامت صاف کردن مداوم گلو است. که بعلت افزایش مایع موکوس ازناحیه سینوس های و تجمع آن در فضای پشت حلق می باشد.این تجمع موجب بلع مداوم واحساس خلط چسبناک میگردد. ترشحات زیاد سبب تولید التهاب و تحریک گلومی گردد که خود را به صورت یک گلو درد نشان می دهد. پزشکان اغلب ، با این تصور که فرد دچار سرماخوردگی شده، آنتی بیوتیک تجویز می کنند و این کار می تواند مشکل را بیشتر کند، زیرا پس از پایان دوره درمان آنتی بیوتیکی اکثر باکتریها ضمن مقاومت داروئی به میزان طبیعی خود بازمی گردند، اما معمولاً در این موارد باکتری های بیهوازی به میزان بیشتری رشد نموده و این مسأله می تواند باعث تنفس بدبو در فرد گردد. تنفس بدبو "ممکن است به هنگام نفس کشیدن از راه بینی یا غذا خوردن باشد.وبیماران بیشتر در ارتباطات اجتماعی وجلسات اداری وخانوادگی اظهار ناراحتی کرده وعمده مراجعه به مطب پزشکان راشامل می شود.
در اکثر موارد نیازی به درمان نمی باشد وبهترین درمان پیشگیری و حذف عوامل زمینه ساز وعوامل آلرژی می باشد. ودر صورت نیاز " درمان آلرژی با استفاده از داروها وشستشوی مکرر با سرم فیزیولوژی ودر صورت عفونت با توجه به اینکه ترشحات پشت حلق علامت شایع سینوزیت بوده و قابل درمان است .لذا ارزیابی کلینیکی و پاراکلینیکی الزامی است. می بایست با توقف ترشحات پشت حلق و پاک نمودن موکوس موجود در بینی و مجاری سینوسی وبا جلوگیری از آبریزش موجب از بین بردن علائم بیماری شد.