لیزر موهای زائد یکی از بهترین راه ها برای از بین رفتن موهای زائد است. این روش باید در کلینیک های معتبر و زیر نظر پزشکان متخصص در این زمینه انجام شود تا تأثیر بالای خود را نشان داده و عوارض آن به حداقل برسد. برای انجام لیزر موهای زائد، ممنوعیت های خاصی وجود دارد که یکی از آن مصرف راکوتان است. مصرف راکوتان و انجام لیزر از جمله مسائلی است که باید به آن اهمیت فراوان دهید. قرص راکوتان (Roaccutane) نام تجاری است که برای داروی ایزوترتینوئین (Isotretinoin) انتخاب شده است.
این قرص از مشتقات ویتامین A به شمار می رود و به دلیل قدرت بسیار زیادی که در رفع آکنه های شدید پوستی دارد بسیار مشهور شده است. مصرف راکوتان با لیزر موهای زائد عوارض و مشکلات جدی می تواند به همراه داشته باشد. علت عوارضی که قرص های راکوتان به همراه دارند، به خاطر این است که این قرص ها در مقابل نور حساس هستند. همین امر در زمان لیزر موجب به وجود آمدن مشکلات جدی می شود. مصرف قرص راکوتان همزمان با لیزر موهای زائد بافت پوست را تخریب کرده و موجب خشکی پوست می شود.
داروی راکوتان به عنوان تنظیم کننده چربی پوست و کاهش فعالیت غدد چربی شناخته می شود. آکنه ها در اثر تجمع چربی بر روی پوست ایجاد می شوند هنگامی که غدد چربی بسته نشدن منافذ پوست شود دیگر آکنه ای هم ظاهر نمی شود. یکی دیگر از تأثیرات داروی راکوتان از بین بردن باکتری هایی است که در ایجاد آکنه مؤثر هستند و نقش دارند.
اثرات منفی راکوتان نیز به شرح زیر است:
از مهمترین عوارض مصرف داروی راکوتان ترک خوردگی یا خشکی پوست می باشد که این عارضه در ۹۰ درصد افراد رخ می دهد.
از عوارض بارز دیگر مصرف داروی راکوتان خارش پوستی، خشکی بینی و خونریزی ملایم از بینی است که در 80 درصد مصرف کنندگان بروز می کند.
خارش چشم و مژه ها و خشکی مخاط چشم از دیگر عوارض مصرف داروی راکوتان می باشد. استفاده از لنز چشمی در هنگام مصرف راکوتان به خاطر خشکی مخاط چشم بسیار خطرناک است و احتمال دارد قرنیه چشم خراش بردارد.
در حدود ۵ درصد از مصرف کنندگان قرص راکوتان با عوارضی چون سردرد، افزایش حساسیت پوستی و حساسیت چشم به نور خورشید مواجه شده اند.
مصرف راکوتان باعث پوسته پوسته شدن، قرمزی، سوزش درد و التهاب چشمان و لب ها میشود.
همچنین بخوانید: لیزر موهای زائد در اصفهان
اگر داروی راکوتان را مصرف می کنید، امکان دارد شاهد عوارضی چون التهاب بافت های ناشی از عفونت، توده های زرد رنگ و غیر عادی روی پوست، کهیر و جوش های پوستی باشید.
مصرف راکوتان برای لیزر کردن موها بسیار بر روی بافت پوست مخرب بوده و عوارض جدی به همراه دارد. عوارضی که قرص های راکوتان به وجود می آورند با توجه به اینکه در برابر نور حساسیت دارند. ممکن است هنگام لیزر کردن باعث بدتر شدن و بروز مشکلات جدی شوند. لذا مشورت با پزشک قبل از انجام لیزر امری ضروری است که باید آن را مد نظر قرار دهید. از جمله عوارض مصرف داروی بر روی پوست می توان به موارد زیر اشاره کرد که ممکن است لیزر آنها را تشدید کند:
شما می توانید در مدت زمان حداقل 6 ماه بعد از اتمام دوره راکوتان صبر نموده و بعد از آن برای شروع لیزر موهای زائد اقدام نمایید.
برای آگاهی از علت ریزش مو در زنان بالای ۴۰ سال کلیک کنید.