قد یکی از ویژگی های ظاهری است که در مطلوبیت اجتماعی فرد و میزان رضایت از ظاهر تأثیر می گذارد. تقریباً تمامی انسان ها از زمانی که متولد می شوند تا چند سال پس از سن بلوغ در حال رشد قد خواهند بود و بعد از آن، چرخه رشد متوقف شده و دیگر افزایش قد مشاهده نخواهد شد. مهم ترین عاملی که در افزایش قد انسان ها تأثیرگذار می باشد ژنتیک و وراثت آنها است.
از سنین سی سالگی میزان از دست رفتن تراکم استخوان شروع می شود و در سن 50 سالگی و در خانم ها در دوران یائسگی به اوج خود می رسد. اگر به فکر نباشیم حالت خمیدگی در ستون فقرات و یا پوکی استخوان و تغییرات عضلانی اسکلتی بروز خواهد کرد که همین امر موجب کم شدن ارتفاع مهره ها و کاهش قد فرد می گردد. معاینه دوره ای و توجه به نوع تغذیه و ورزشهای اصلاحی و استفاده از ابزارهای کمکی بسیار مهم است تا از خمیدگی و تغییرات غیر متعارف در مفاصل و ستون فقرات جلوگیری شود.
قد سالمندان می تواند با افزایش سن کوتاهتر شود؛ زیرا غضروف بین مفاصل آنها فرسوده می شود. در نتیجه ی آن، پوکی استخوان به وجود می آید که باعث کوتاهی قد می شود. به طور کلی، شکل بدن افراد با افزایش سن به طور طبیعی تغییر می کند. این تغییرات شامل کوتاهی قد نیز می شود و اجتناب ناپذیر هستند. با انتخاب سبک زندگی می توان این تغییرات را کند کرد یا به آنها سرعت بخشید.
شما همچنین به ویتامین های D3 و K2 نیاز دارید، ویتامین های محلول در چربی که برای جذب کلسیم و منیزیم ضروری هستند. برای دریافت این مواد، غذاهای چرب مثل ماهی های چرب مصرف کنید و خود را در معرض نور خورشید قرار دهید. با افزایش سن، می توانید از مکمل های این ویتامین ها نیز استفاده کنید.
استروژن پایین یکی دیگر از دلایل کوتاه شدن قد می باشد، به خصوص در زنان پس از یائسگی که دچار کاهش میزان این هورمون می شوند. غدد آدرنال پس از یائسگی، قرار است از تخمدان ها حمایت کرده و استروژن تولید کنند. گاهی به دلیل اختلال آدرنال و ضعیف شدن آن، نمی تواند این عملکرد را انجام دهد. در این شرایط سطح هورمون کورتیزول بالا است و استروژن پایین. این اتفاق می تواند باعث اثر کاتابولیک و تجزیه استخوان و در نتیجه کوتاه شدن قد شود.
همچنین بدانید : چگونه قد بلند شويم
پروتئین پایین یکی دیگر از این دلایل است. اکثریت انسان ها دچار کمبود پروتئین هستند. هر فرد به ۸ اسید آمینه ضروری نیاز دارد. برای دریافت این اسیدهای آمینه، باید از پروتئین های ارگانیک مثل تخم مرغ و گوشت حیوانی که از علف تغذیه شده، استفاده کرد. مشکلات گوارشی مثل کاهش اسید معده نیز می تواند باعث عدم جذب پروتئین یا وجود مصرف کافی آنها شود.
عدم ورزش شما را در معرض خطر قرار می دهد. ورزش استرس مفیدی بر بدن وارد می کند و بدن برای جبران این استرس شروع به تقویت استخوان ها و عضلات خود می کند.
غده هیپوفیز مسئول ترشح هورمون رشد است و این هورمون با اثر بر کبد باعث ترشح هورمون دیگری با عملکرد بسیار مشابه هورمون رشد به نام IGF-1 می شود. این دو هورمون با افزایش سن، کاهش می یابند و بنابراین رشد استخوانی نیز کاهش می یابد.
شما می توانید برای تهیه جوراب ضد آمبولی یا تد با کلینیک دکتر بیژن فروغ در ارتباط باشید یا با این مرکز تماس حاصل فرمایید.