دکتر فاطمه عندلیب - متخصص پوست و مو

پوست چرب زودتر چروک میشود یا پوست خشک؟

دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drandalib.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم تلفن مطب : 36260819 - 031

چین و چروک پوست، خطوطی عمیق یا سطحی هستند که روی پوست تشکیل می شوند. این خطوط گاهی آنقدر عمیق هستند که چاله یا شکافی در سطح پوست ایجاد می کنند. تشکیل چین و چروک روی پوست، بخشی از روند طبیعی افزایش سن در بدن است. در واقع، تغییرات سلولی ایجاد شده در اثر گذر عمر باعث ایجاد این خطوط روی پوست می شود. چین و چروک روی پوست همه قسمت های بدن ایجاد می شود. از نظر علمی ثابت شده است که همه چیز در مورد چین و چروک پوست به سن مربوط نمی شود و عوامل دیگر نیز در شدت و میزان ایجاد آنها مؤثر هستند. دلیل ایجاد چین و چروک خشکی یا چربی پوست نیست، بلکه تغییرات ساختاری پوست و کاهش کلاژن سازی، موجب پیدایش این خطوط می شود. به بیان ساده تر پیری پوست متأثر از نوع پوست نیست بلکه عواملی مانند افزایش سن، سبک زندگی، حالت و حرکات تکراری صورت، نیروی کشش جاذبه و به عنوان عاملی تأثیرگذار، آسیب های ناشی از نور خورشید است که در این امر دخالت مستقیم دارد.

آنچه در این مطلب میخوانید

پوست چرب

پوست انسان برای اینکه کیفیتی انعطاف پذیر و نرم داشته باشد، نیاز به روغن طبیعی دارد. این روغن طبیعی که به آن سبوم (Sebum) گفته می شود، از غده های چربی زیر پوست که در بیشتر سطح بدن قرار دارند، ترشح می شود. انواع مختلف پوست، بر اساس مقدار ترشح همین روغن طبیعی به سه دسته ی خشک، مختلط و چرب طبقه بندی می شوند. پوست چرب ، پوستی است که ترشح سبوم در آن زیاد است و ظاهری براق و درخشنده دارد. اگر از پوست چرب به خوبی مراقبت نشود، مشکلاتی مانند مسدود شدن منافذ پوست و بزرگ شدن آنها، انباشته شدن سلول های مرده ی پوست روی هم و ظاهر شدن جوش های سر سیاه و آکنه بر سطح پوست به وجود می آیند.

علائم پوست چرب

چرب شدن پوست با یک سری علائم همراه خواهد بود. علائمی که در عین سادگی می توانند به شما کمک کنند که چربی پوست خود را تشخیص داده و نسبت به درمان آن اقدام نمایید. از جمله ویژگی های پوست چرب عبارتند از:

  1. براق بودن غیرطبیعی پوست: یک ویژگی پوست چرب که از سایر ویژگی های آن متفاوت است، براق بودن غیر طبیعی پوست به شمار می رود. در واقع اگر پوست شما بدون هیچ توجیهی براق است و احساس می کنید که روی آن روغن ریخته اید، بدون شک پوست شما چرب شده است.
  2. عدم ماندگاری آرایش: اگر پوست شما چرب شده باشد به احتمال زیاد هنگام آرایش کردن دچار دردسر خواهید شد؛ چرا که اغلب مواد آرایشی با چربی تداخل داشته و چربی اجازه نمی دهد که آرایش شما به خوبی روی پوستتان بنشیند.
  3. آکنه و جوش : این امکان نیز وجود دارد که جوش، نقطه های سیاه و سایر انواع آکنه پوستی پس از چرب شدن پوست روی آن ظاهر شوند.

پوست خشک

خشکی پوست عارضه ای شایع است و به دلیل کمبود آب در لایه‏ های سطحی پوست و اپیدرم بروز می کند. اپیدرم از چربی و پروتئین تشکیل شده است. بخش چربی اپیدرم از کم شدن آب پوست جلوگیری می‏کند. هنگامی که چربی پوست برداشته می‏ شود، پوست، محافظ خود را از دست می دهد و در نتیجه به آسانی رطوبت خود را از دست می‏دهد. خشکی پوست ممکن است در نتیجه عامل خارجی یا داخلی باشد.

پوست چرب بهتر است یا خشک

علائم پوست خشک

علائم خشکی پوست، باتوجه به سن، رنگ پوست، نژاد، وضعیت عمومی سلامت بدن، محیط زندگی، عاملی که باعث خشکی شده و میزان قرارگیری در برابر نور خورشید، از یک شخص به شخص دیگر تفاوت دارد. علائم اصلی خشکی پوست عبارت اند از:

  1. احساس خشکی و خشن بودن پوست
  2. خارش
  3. پوسته پوسته شدن
  4. ترک خوردگی
  5. خونریزی ترک های عمیق
  6. سوزش
  7. قرمزی و التهاب

یکی از ابزارهای موثر، کم عارضه و سرپایی جوانسازی پوست ، لیزرها هستند. لیزرها با توجه به تاثیر شگفت انگیزی که در جوانسازی پوست دارند؛ در اغلب مراکز پوست و مو از جمله کلینیک دکتر فاطمه عندلیب در اصفهان مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید جهت آگاهی بیشتر از جوانسازی پوست با انواع دستگاه های لیزری، از طریق تماس با شماره تلفن 36260819-031 اقدام نمایید.

عوامل مؤثر در ایجاد چین و چروک پوستی

ایجاد چین و چروک تحت تأثیر افزایش سن در همه افراد یکسان نیست؛ اما به طور کلی کاهش تکثیر سلول های اپیدرم و درم، همچنین کلاژن و الاستین از ۴۰ سالگی آغاز می شود.

در حالت کلی برخی از افراد داری پوست قوی تری هستند و ممکن است کاهش سرعت تولید سلول های پوستی در آنها دیرتر اتفاق افتد. به همین شکل، برخی دیگر روند پیری را در اثر شرایط جسمی خاصشان زودتر طی کنند. این مسئله ارتباط مستقیم با وراثت دارد. یک امر ثابت شده در این زمین تأثیر ژن است. برای مثال سیاه پوستان دارای پوست قوی تری هستند و چین و چروک در آنها با تأخیر بیشتری ایجاد می شود. درعین حال افراد سفید پوست سرعت پیر شدن پوست را بیشتر احساس می کنند. این عوامل غیرقابل کنترل می توانند تأثیر بیشتر یا کمتری داشته باشند. این امر بستگی دارد که شما نسبت به عوامل قابل کنترل چین و چروک چه عملکردی داشته باشید. دقت به دوری از این عوامل می تواند تأثیر افزایش سن، وراثت و ژنتیک را تا حد زیادی تعدیل کند. عوامل قابل کنترل عبارتند از:

نور خورشید منبع اصلی این اشعه محسوب می شود. این اشعه به پوست آسیب جدی وارد کرده و سرعت پیری پوست را افزایش می دهد. به همین دلیل افرادی که در مناطق آفتابی و گرم زندگی می کنند بیش از باقی افراد دچار چین و چروک پوست صورت می شوند. اشعه ماوراءبنفش بافت همبند کلاژن و الاستین را شکسته و خاصیت الاستیکی پوست را از بین می برد. همچنین کاهش چربی پوست و خشک آنم را به همراه دارد که در کنار هم باعث افزایش چین و چروک و پیری زودرس می شوند.

مخدرها و سیگار جریان خون زیر پوست را تحت تأثیر قرار می دهند که این تغییرات در عملکرد سلول های پوستی اختلال ایجاد می کند. همین امر ضعف پوست و افزایش چین و چروک پوست را در پی دارد.

حالات تکراری گرفتن به صورت هنگام صحبت، عصبانیت یا شادی باعث می شود تا چین و چروک هایی با عنوان خط اخم یا لبخند در بخش های مختلف پوست ایجاد شود. در حالت عادی با اخم یا خندید ن خطوطی روی پیشانی، بین دو ابرو و کنار لب ها تشکیل می شود که هنگام برگشت صورت به حالت عادی این خطوط محو می شود؛ اما با تکرار تشکیل چنین خطوطی آن هم به صورت شدید، سلول ها قادر به بازگشت به حالت عادی نیستند و کم کم خطوط مذکور عمیق و محسوس باقی می مانند. چین و چروک پیشانی رایج ترین چروک هایی هستند که به این دلیل ایجاد می شوند.

در این مورد باید اشاره کرد که خواب کم، بیشترین تأثیر را بر سرعت بخشیدن به روند پیری پوست دارد. خواب کافی یکی از اصلی ترین عوامل شادابی پوست حتی در جوانی محسوب می شود و در این سنین نیز اگر یک شب خواب کافی نداشته باشید، روز بعد پوست شما خسته و تیره به نظر می رسد. خواب منظم و در طول شب نیز تأثیر بهتری از خواب در طول روز دارد. پوست نیاز دارد مانند دیگر بخش های بدن شما در طول شب استراحت کند. تغذیه نیز در این بخش اهمیت دارد. کم نوشیدن آب ، مصرف کم سبزی ها و میوه های تازه و نوشیدن بیش از حد کافئین می تواند در افزایش روند پیری مؤثر باشد.

باورهای غلط درباره چین و چروک وابسته به نوع پوست

حقیقت این است که هر پوستی بعد از زمانی مشخص پیر می شود. اگر به خوبی از پوست مراقبت نکنید، این اتفاق زودتر از وقت طبیعی آن رخ می دهد. شاید تنها دلیلی که افراد احساس می کنند پوست خشک زودتر پیر می شود، این است که در پوست خشک، چین و چروک واضح تر دیده می شود. پوست چرب هم همان خط های چین و چروک را دارد؛ ولی به دلیل وجود چربی به آن وضوح دیده نمی شود. پس در هر حال باید به خوبی از پوستتان محافظت کنید تا از بروز علائم پیری جلوگیری کنید.

پوست چرب بهتر است یا خشک

هرکدام از انواع پوست، معایب و مزایای خاص خود را دارد و لزوماً یکی بهتر از دیگری نیست.

پیشگیری از چین و چروک پوست

برای محافظت از پوست و به تأخیر انداختن روند پیری می توانید برخی اقدامات مؤثر را انجام دهید. از جمله:

  1. از پوست خود در برابر اشعه خورشید محافظت کنید. بیرون از منزل همیشه از ضد آفتاب استفاده کنید. تا جای ممکن ظهر در فضای باز نباشید. اگر می خواهید در فضای باز باشید از کلاه لبه دار و عینک آفتابی استفاده کنید.
  2. از محصولات دارای ضد آفتاب استفاده کنید. هنگام خرید محصولات مراقبت از پوست ، آنهایی را خریداری کنید که ضد آفتاب دارند. ضد آفتاب این محصولات باید هم از اشعه UVA و هم اشعه UVB جلوگیری کند.
  3. پوست خود را مرطوب کنید. اگر پوست خشکی دارید، سلول های پوست شما به دلیل خشکی چروک می شوند. در نتیجه چین و چروک های زودرس روی پوست به وجود می آیند. استفاده از مرطوب کننده باعث حفظ آب در پوست شده و از ایجاد چین و چروک جلوگیری می کند.
  4. عدم استعمال دخانیات. با ترک دخانیات می توانید متوجه تغییرات مثبتی در رنگ و بافت پوست شوید.
  5. رژیم غذایی سالم داشته باشید. شواهد نشان می دهد که برخی ویتامین ها در مواد غذایی به سلامت پوست کمک می کنند. سعی کنید مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید.

امروزه روشهای متعددی برای درمان افتادگی پوست صورت و گردن در کلینیک های تخصصی پوست قابل انجام است که بسیاری از آنها بدون نیاز به جراحی بوده و به صورت سرپایی انجام می شود. دکتر فاطمه عندلیب، متخصص پوست در اصفهان با توجه به شرایط سنی، میزان آسیب، ناحیه تحت درمان، نوع پوست و … مناسب ترین روش را به شما توصیه می کنند. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819-031 تماس حاصل فرمایید.

نسخه اصلی مطلب پوست چرب زودتر چروک میشود یا پوست خشک؟ را در سایت دکتر فاطمه عندلیب بخوانید.

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
پوست خود را نجات دهیددکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
داروهای نازایی - بخش اولدکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]
پس از لیفت شقیقه به چه مراقبتهایی نیاز است؟دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
پیشگیری، علائم و تشخیص ریزش مودکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
چگونه شامپو بزنیم ؟دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
مشکلات و بیماری های گردن؛علت،انواع و درماندکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مدل های مختلف تزریق ژل لب و تأثیرات هر کدامدکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
فریز کردن چربی چیست؟شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
تزریق فیلر و ژل خط خنده؛ ماندگاری، مراقبتها و هزینهدکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت