اورولوژی یک تخصص در جراحی است که وظیفه ی درمان بیماری های مربوط به دستگاه ادرار زن و مرد و اندام تناسلی مرد را برعهده دارد. به افرادی که در رشته ی اورولوژی تخصص می گیرند اورولوژیست گفته می شود یعنی متخصصان درمانی که در زمینه ی تشخیص، تعیین و درمان این دسته از اختلال و بیماری ها تعلیم دیده اند. از جمله اختلالاتی که اورولوژیست به درمان آن می پردازد می توان مشکلات مربوط به کلیه، اورتر (لوله هایی که کلیه را به مثانه متصل می کند)، غدد آدرنال، مثانه و مجرای ادرار (لوله ای که ادرار را از مثانه خارج می کند) را نام برد. اورولوژی طی قرن بیستم پیشرفت چشمگیری داشته است. اورولوژیست مشکلات مربوط به بیضه، اپیدیدیم، لوله ی منی، کیسه ی منی، پروستات و آلت در مردان را نیز معالجه می کند. رشته ی اورولوژی شامل کنترل وضعیت هایی نظیر عفونت مجرای ادرار و بزرگ شدن غده ی پروستات با قرص تا کنترل وضعیت هایی نظیر سرطان مثانه، سرطان پروستات ، سنگ کلیه و بی اختیاری به وسیله ی جراحی است.
کلینیک اورولوژی دکتر پیمان صالحی در اصفهان، ارائه دهنده خدمات تشخیصی - درمانی در زمینه بیماریها و اختلالات سیستم ادراری در مردان و زنان، همچنین اختلالات تناسلی، ناتوانی جنسی و ناباروری مردان به مراجعین محترم می باشد. لطفا جهت رزرو نوبت و کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 35548081-031 اقدام فرمایید.
عارضه های شایعی که جراحی اورولوژی را ضروری می سازد مواردی چون آسیب دیدگی نخاع، آسیب دیدگی اندام های لگن، بیماری های گوارشی مزمن و مجاری ادراری و التهاب و عفونت پروستات را شامل می شود که همگی منشأ نوروژنیک دارند. بیماری های مزمن و بدخیم شایع دیگری نیز وجود دارد که جراحی بزرگ کردن یا قطع یا رفع انسداد برای درمان آنها مفید است. این دسته از عارضه ها دستگاه های تناسلی، کلیوی و گوارشی را درگیر می کنند. پیشرفت های به دست آمده در سیستم های تشخیصی اورودینامیک (نوار مثانه) تحول چشمگیری را در جراحی اورولوژی ایجاد کرده است. تغییرات حاصل شده و دستاوردهایی چون لاپاراسکوپی، معاینه آندوسکوپی سرطان روده (کولون)، عمل های پروتز و روش های تصویربرداری برای جراحی اورولوژی بسیار سودمند بوده است. این پیشرفت های تصویربرداری و جراحی تخصص اورولوژی را به مرحله بسیار فعال و کارآمدی رسانده است و هر ساله روش های جراحی جدیدی را به متخصصین و بیماران ارائه می دهد.
بی اختیاری ادرار افراد با سنین مختلف را درگیر می کند. این مشکل می تواند به اشکال مختلف رخ دهد. تک موردی، گاه به گاه یا به طور منظم. حتی در صورتی که بیمار بی اختیاری ادرار خفیف را تجربه کند، نباید به آن بی توجهی کرد؛ زیرا می تواند در طول زمان بدتر شود. مشاوره با پزشک به تعیین دلایل و انتخاب درمان مناسب کمک خواهد کرد. طیف وسیعی از جراحی ها برای بی اختیاری ادرار وجود دارند:
مدت بستری شدن از یک روز تا یک هفته متغیر است و به سطح درگیری اندام آسیب دیده و نوع جراحی (باز یا لاپاراسکوپی ) بستگی دارد. جراحی های بزرگ و جدی اورولوژی به استنت گذاری (تغییر جهت موقت ادرار یا مدفوع) و سوندگذاری نیاز دارد که پس از جراحی درآورده می شود. بعضی جراحی ها در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول بافت بیمار خارج می شود و در مرحله دوم بازسازی و ترمیم یا بزرگ کردن به منظور بهبود و جایگزینی عملکرد انجام می شود. مدت بستری و دوران بهبود پس از جراحی بسته لاپاراسکوپی کوتاهتر و سریع تر است و عوارض آن نیز از عمل های جراحی باز کمتر است.
عوارض جراحی اورولوژی به نوع عمل (باز یا لاپاراسکوپی) و شدت آسیب دیدگی اندام ها بستگی دارد. جراحی اورولوژی باز تمامی عوارض احتمالی یک جراحی استاندارد و اثرهای جانبی ناشی از بیهوشی را که به قلب و ریه ها فشار وارد می کند، به دنبال دارد. عفونت کردن محل جراحی از عوارض تمام عمل های جراحی باز و بسته محسوب می شود. احتمال آسیب دیدن اندام های مجاور در جراحی لاپاراسکوپی بالاتر است. برداشتن کلیه و پیوند کلیه به دلیل گستردگی جراحی عوارض بسیاری در پی دارد، خطرهای احتمالی پس از جراحی های روده بزرگ، مثانه و پروستات نیز قابل توجه است.
اگر شما مرد هستید و علائم زیر را دارا هستید حتماً باید به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید:
امروزه یکی از مقولات مطرح و مورد توجه، مسئله مشکلات جنسی و فقدان عملکرد جنسی مناسب در بین زوجین است که می تواند موجب بسیاری از اختلافات بین همسران باشد. همشهریان گرامی در صورتی که با چنین معضلاتی روبرو هستید؛ باید به یک سکس تراپیست در اصفهان مراجعه نمایید تا با دریافت راهکارهای مناسب از این افراد، بتوانید به زندگی جنسی خود سر و سامان دهید.