در دنیای سلامت زنان، یکی از موضوعاتی که ممکن است باعث نگرانی شود، تفاوت های طبیعی بین پستان های چپ و راست است. بسیاری از زنان متوجه می شوند که اندازه، شکل یا حتی بافت پستان هایشان با یکدیگر متفاوت است. این ناهم راستایی ها در واقع، جزء عادی و طبیعی آناتومی بدن انسان هستند و به ویژه در دوران بلوغ و چرخه قاعدگی، تغییرات بیشتری را تجربه می کنند. با این حال، آگاهی از این تفاوت ها و بررسی آن ها از نظر سلامت اهمیت دارد. در این مقاله، به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که آیا این تفاوت ها نگران کننده هستند یا خیر و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد. هدف ما افزایش آگاهی و درک بهتری از تغییرات طبیعی پستان ها و نشانه های خطرناک ممکن است.
داشتن سینه های نامتقارن، به ویژه در دوران رشد پستان در نوجوانی، امری بسیار معمول و شایع است. در اکثر موارد، این عدم تقارن در پایان زمان رشد کامل سینه ها برطرف می شود. با این حال، حدود ۲۵٪ از زنان در طول زندگی خود با عدم تقارن پستان مواجه هستند که این موضوع نیز کاملاً طبیعی است و لزوماً نشانه ای از وجود بیماری زمینه ای نیست. در خانم هایی که عدم تقارن سینه ها در آن ها بارزتر است، این وضعیت ممکن است به ساختار و بافت های پستان مربوط باشد. بیشتر توده های موجود در سینه زنان زیر ۵۰ سال معمولاً خوش خیم هستند، اما هر توده در خانم های بالای ۳۰ سال باید مورد ارزیابی قرار گیرد. معاینات پستان، شامل تصویربرداری و نمونه برداری از پستان ، از روش های رایج در ارزیابی سینه ها در خانم ها به شمار می رود.
از جمله نشانه هایی که می توانند عدم تقارن سینه را مشخص کنند عبارتند از:
اگر عدم تقارن پستان آزاردهنده یا مشهودتر باشد، باید به یک جراح سینه مراجعه کنید.
برای دریافت بهترین خدمات در زمینه جراحی پستان، دکتر سید محمد رضا حکیمیان ، متخصص برجسته در جراحی ترمیمی و بازسازی پستان در اصفهان، در خدمت شماست. ما با تخصص در درمان سرطان پستان و ارائه خدماتی نظیر ماستوپکسی و ماستکتومی ، به شما کمک می کنیم تا زیبایی و اعتماد به نفس خود را بازیابید. برای نوبت دهی و مشاوره تخصصی، با شماره 36294896-031 تماس بگیرید.
۱. بلوغ
عدم تقارن در دوران رشد سینه در نوجوانی معمول است و معمولاً با رشد کامل سینه ها برطرف می شود. این تغییرات معمولاً تا سن ۱۸ سالگی اتفاق می افتند. بسیاری از زنان در دوران بلوغ دچار عدم تقارن سینه هستند و حدود ۲۵٪ از آن ها تا بزرگسالی عدم تقارن پایدار دارند.
۲. آسیب به سینه قبل از بلوغ
آسیب به بافت پستان قبل از رشد کامل آن می تواند منجر به عدم تقارن سینه ها شود. ضربه، عفونت یا اشعه به یک طرف قفسه سینه از آسیب های احتمالی هستند که ممکن است به رشد نا متقارن سینه منجر شوند. همچنین، در دوره بلوغ، معمولاً یکی از پستان ها زودتر شروع به رشد می کند و پستان مقابل ممکن است تا دو سال بعد شروع به رشد کند.
۳. علل ناشی از توده ها
سینه های نا متقارن ممکن است به دلیل وجود توده ای در پستان ایجاد شوند که می تواند شامل موارد زیر باشد:
۴. عوامل دیگر
درمان عدم تقارن به درجه پیشرفت و اختلاف سینه ها بستگی دارد. برخی از جراحی ها از جمله کوچک کردن یا بزرگ کردن سینه، می تواند در این زمینه کمک کند.
برخی از موارد عدم تقارن پستان در خانه قابل درمان است. بیشتر توده ها در زنان زیر ۳۰ سال خوش خیم هستند و خود به خود برطرف می شوند. در صورتی که سن شما بالای ۳۰ سال باشد و متوجه توده جدیدی شوید، باید به یک جراح سینه مراجعه کنید.
برای بهبود ظاهر سینه های نا متقارن می توان از بالشتک کاپ سینه استفاده کرد، که این روش به ویژه برای نوجوانانی که در حال رشد هستند مفید است.
تفاوت در اندازه و حجم سینه ها به معنای اختلاف ساختاری و تراکم سینه ها نیست. برای بررسی علت عدم تقارن سینه ها، نیاز به معاینات دقیق و تصویربرداری از بافت های داخلی سینه وجود دارد.
اگر عدم تقارن سینه ها ناگهانی و بیشتر از ۲۰ درصد تغییر کند، باید به پزشک مراجعه کنید. شناخت نشانه های سرطان سینه، چون این بیماری از هر ۹ زن یک نفر را مبتلا می کند، اهمیت زیادی دارد.
اگر عدم تقارن سینه ها برای شما آزاردهنده است، یا اگر توده جدیدی در سینه دارید و بالای ۳۰ سال سن دارید، باید با پزشک مشورت کنید. همچنین، اگر دچار عفونت شده اید، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند و در صورت نیاز بیوپسی سینه انجام دهد.
کتاب سیب صورتی به قلم بیش از ۲۰ نفر از متخصصین مقوله سرطان پستان و با گردآوری و تدوین دکتر سید محمد رضا حکیمیان ، شامل اطلاعات معتبر ، کاربردی و بسیار مفیدی است که خواندن و معرفی آن را به تمامی کسانی که به نوعی با این بیماری مواجه هستند توصیه می کنیم . این مجموعه به پرسش های بی شماری در زمینه سرطان پستان پاسخ داده است و هدیه ارزشمندی برای دوستان و آشنایان است. شما می توانید برای دریافت این کتاب، روی لینک تهیه کتاب سیب صورتی کلیک کنید؛ یا از طریق پیام به شماره واتساپ ۰۹۰۴۴۰۴۶۶۴۹ اقدام فرمایید.