امروزه داشتن یک اندام ایده آل، آرزوی هر فردی می باشد. از این رو سعی شده تا با ایجاد روش ها و متد های پیشرفته، عمل هایی برای از بین بردن چربی ها خلق شود. معمولاً افراد برای کاهش دادن این چربی ها و رسیدن به وزن ایده آل شروع به ورزش و یا گرفتن رژیم های غذایی می کنند. در مواردی که اضافه وزن بسیار نبوده و فرد بتواند با افزایش فعالیت بدنی و رعایت نسبی رژیم غذایی اندام متناسب خود را به دست آورد نباید به روش های جراحی روی آورد؛ اما در صورتی که چربی های انباشته شده بسیار زیاد بوده و فرد با فعالیت عادی قادر به سوزاندن آنها نباشد ممکن است از روش های جراحی زیبایی مانند لیپولیز و یا لیپوماتیک بهره بگیرد. از شناخته شده ترین روش ها که جهت از بین بردن چربی ها به وفور مورد استفاده قرار می گیرد، روش های لیپوماتیک و لیپولیز هستند. لیپوماتیک و لیپولیز هر دو از روش های کم تهاجمی می باشند به این معنی که در حین عمل خراش و بریدگی عمیقی بر روی بدن بیمار ایجاد نمی شود و دوره نقاهت آنها در مقایسه با روش های تهاجمی مانند جراحی لیفت بسیار کمتر است. این روشها می توانند شکل بدن شما را عوض کند؛ ولی رژیم و ورزش نقش کلیدی در ماندگاری نتایج حاصل از لیپولیز دارد. اگر وزن شما بعد از لیپولیز و لیپوماتیک افزایش پیدا کند، نتایج لیپولیز هم به راحتی از بین می رود.
این مطلب صرفا جهت آگاهی کاربردان تهیه شده است و این روشها در کلینیک دکتر حسن زاده انجام نمی شود.
فرآیند لیپولیز کمتر از یک ساعت طول می کشد و درتمام طول این فرآیند، بیمار بیدار است. در بیشتر موارد، بیماران فقط به یک جلسه لیپولیز نیاز دارند، البته در صورتی که لیپولیز در یک جلسه، بخش های مختلفی از بدن را پوشش بدهد. فرآیند لیپولیز در طی مراحل زیر انجام می شود:
با این که هدف دو عمل نام برده شده، یکسان است؛ اما همان طور که در انجام فرایند آنها تفاوت وجود دارد. تفاوت لیپوماتیک و لیپولیز در عوارض نیز بسیار چشمگیر است. طبق بررسی های انجام شده، می توان عنوان کرد که عوارض لیپولیز از لیپوماتیک کمتر است؛ اما از آنجایی که لیپولیز جدیدترین عمل حذف چربی است، عوارض آن به طور کامل شناسایی نشده و ممکن است بر روی هر فردی متغیر باشد.
ایجاد کبودی های گسترده و لخته های خونی در محل لیزر شده، بسیار شدید می باشد. در این عمل اگر محل جراحی به طور صحیح ریکاوری نگردد، می تواند موجب ایجاد عفونت شود که در صورت مشاهده هرگونه از این عوارض، بهتر است به سرعت به پزشک مراجعه نمایید.
لیپوماتیک یکی از روشهای لاغری بسیار مناسب برای نابود کردن چربی های موضعی است که کاندیدای آن را افرادی که دچار چربی های موضعی هستند و از رعایت رژیم غذایی و ورزش جواب نگرفته اند تشکیل می دهد. در این روش ابتدا یک سوراخ کوچک توسط جراح در بدن فرد ایجاد می شود، سپس لوله ی کانولا که لوله ی ظریفی است وارد بدن می شود و شروع به لرزیدن در جهات مختلف می کند و باعث تکه تکه کردن چربی های اضافی می شود. در نهایت این چربی ها از راه لوله ی کانولا با قدرت مکش از بدن استخراج می شوند. چربی خارج شده از نواحی مثل شکم و پهلوها را می توان برای افزایش سایز سینه و فرم دهی به باسن استفاده کرد و به این نواحی تزریق کرد که این موضوع از مزایای روش لیپوماتیک است. هنگام انجام این روش به هیچ وجه نگران برش ایجاد شده جهت ورود لوله ی مخصوص نباشید؛ زیرا این شکاف خیلی باریک است و به مرور زمان خود به خود ترمیم می شود و جای اسکاری از خود باقی نمی گذارد.
پزشکان برای این که بتوانند بافت های چربی را در این روش به راحتی از دیگر بافت ها جدا کنند، مایع بی حسی مخصوصی را وارد بدن فرد خواهند کرد. این مایع می تواند موجب بیماری های کلیوی و قلبی شود. حساسیت به دارو بی حسی، در این عمل بسیار مشاهده می شود و حتی ممکن است که در محل جراحی شده، آب تجمع پیدا کند. احتمال ایجاد آمبولی در این عمل نیز وجود دارد و ممکن است مرگ بیمار را به همراه آورد. ایجاد لخته های خونی و سوختگی های پوستی، از دیگر عوارض مرتبط با لیپوماتیک هستند.
تفاوت لیزر لیپولیز و لیپوماتیک در کاربرد چربی های ذوب شده است. به عبارتی دیگر با پیشرفت تکنولوژی چربی های اضافی را می توان با روش لیپوماتیک یا لیپولیز از بدن خارج کرد؛ اما چگونگی تخلیه چربی های اضافی از بدن است که بین این دو روش تفاوت ایجاد کرده است. امواج اولتراسونیک، می تواند چربی ها را ذوب و آنها را برای خروج از بدن آماده کند. با لیزر لیپولیز، بافت چربی ذوب شده، دیگر قابل استفاده برای جوانسازی پوست و فرم دهی نخواهند بود به این دلیل که در این روش از حرارت برای ذوب کردن چربی ها استفاده می شود. در حالی که در روش لیپوماتیک، به علت اینکه حرارتی تولید نمی شود چربی ها نمی سوزند و ضمن اینکه چربی مایع خارج شده با روش لیپوماتیک به این دلیل که حرارتی ندیده است، قابلیت تزریق در قسمت های مختلف بدن بیمار به عنوان جوانسازی، زیبایی و فرم دهی را خواهد داشت، ازجمله برای تزریق به نقاط دیگر بدن مثل باسن، زیر چشم، گونه، خط لبخند و … قابل استفاده است.
تفاوت دیگری که بین این دو روش وجود دارد این است که چون در روش لیپوماتیک، حرارتی تولید نمی شود بنابراین چربی ها از بین نخواهند رفت، به همین دلیل خطر سوختگی پوست در روش لیپوماتیک وجود نخواهد داشت. لیپوماتیک روشی است که به وسیله ی امواج اینفراسونیک، سلول های چربی را از یکدیگر جدا می کند و بر روی بافت چربی اضافه بدن اثر می گذارد؛ اما لیپولیز توسط لیزر این امر را انجام می دهد. تفاوت دیگری که میان روش لیزر لیپولیز و لیپوماتیک وجود دارد این است که لیپوماتیک با روش امواج مادون صوت و حرکات عرضی و دورانی انجام می گیرد و در برابر لیپولیز پیشرفته دقت کمتری دارد در حالی که لیپولیز با ظرافت و دقت بیشتری چربی های اضافی را از اندام های مختلف بیماران خارج می کند.
برای درمان مشکلات و بیماری های پوستی ، بهترین گزینه مراجعه به متخصص پوست است. متخصص پوست با دانش بالا و آگاهی نسبت به ساختار پوست می تواند در درمان بیماری و بهبود عوارض آن بسیار کمک کننده باشد. دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست، مو، کاشت مو و لیزر در سنندج برای رفع مشکلات و بیماری های پوستی شما آماده ارائه خدمت می باشند.