یکی از مولفه های دخیل در اعتماد به نفس افراد، تصویر ذهنی است که از بدنشان دارند. طبیعتاً هرچه افراد از بدن خود رضایت بیشتری داشته باشند، به همان میزان شاهد افزایش اعتماد به نفس خود هستند. امروزه زیبایی اندام برای بانوان با بزرگ بودن و خوش فرم بودن سینه ها گره خورده و دغدغه برخی بانوان با فرم سینه هایشان، افزایش یافته است. برای بانوانی که سینه های بزرگ و خوش فرم را از ملزومات اندامی زیبا می دانند و یا بانوانی که از شکل سینه های خود رضایت ندارند، آشنایی با انواع عمل های جراحی زیبایی پستان می تواند نوید بخش باشد. بانوان قبل از عمل لازم است که مشخص کنند دقیقاً برای چه می خواهند عمل کنند، عمل مد نظرشان کدام است، فرم سینه دلخواهشان چیست، و آیا از خطرات احتمالی عمل های جراحی مورد نظر اطلاعی دارند یا خیر. برای پاسخ به این سوالات، مشورت با پزشک متخصص بسیار کمک کننده است. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع عمل های جراحی زیبایی سینه بپردازیم.
بزرگ کردن سینه با پروتز یکی از پرطرفدارترین عمل های جراحی زیبایی سینه می باشد. بانوان به دلایل مختلف به این عمل زیبایی سینه روی می آورند. در بعضی ها سینه ها به اندازه کافی رشد نکرده و کوچک است. برخی از ناهنجاری هایی مانند عدم تقارن سینه ها شکایت دارند و برخی نیز بخاطر از فرم افتادن سینه های خود به دلیل افزایش سن نگران اند. در جراحی پروتز سینه، ایمپلنت هایی زیر و یا روی عضله سینه قرار می گیرند. این ایمپلنت ها دو نوع اند: یا از محلول آب نمک ساخته شده که به آنها سالین می گویند یا از ژل سیلیکون ساخته شده اند. در حال حاضر ایمپلنت های سالین بیشتر از ایمپلنت های سیلیکونی استفاده می شود؛ چرا که مزایای بیشتر و عوارض کمتری دارند.
یکی دیگر از راه های بزرگ کردن سینه، تزریق چربی به پستان است. مزیت این روش این است که هیچ برشی در کار نیست. اما اشکال آن این است که اولاً فقط در صورتی می توان این عمل را انجام داد که فرد ذخیره چربی مناسبی داشته باشد و ثانیاً ممکن است پس از تزریق چربی، ۵۰ تا ۷۰ درصد آن جذب شود و نیاز به تکرار این عمل باشد.
برخی بانوان ممکن است سینه های بسیار بزرگ و نامتناسبی داشته باشند که این مسئله برای ایشان مشکلاتی از قبیل سینه درد، گردن درد و خارش و حساسیت های پوستی به همراه داشته باشد و یا صرفاً از اندازه سینه های خود راضی نباشند. در این مواقع عمل جراحی کوچک کردن سینه می تواند راه حل مناسبی باشد. در این عمل که به عمل کوچک کردن سینه یا ماموپلاستی کاهشی معروف است، بافت اضافی سینه شامل پوست و چربی اضافه برداشته شده و نوک سینه کمی بالاتر می رود تا سینه ظاهر جوان تری پیدا کند. بعد از این جراحی، این امکان وجود دارد که فرد توانایی شیردهی را از دست دهد.
شل بودن و افتادگی سینه از دیگر شکایت های رایج بانوان است. با جراحی لیفت سینه این مشکل به خوبی قابل حل است. در جراحی لیفت سینه ، پوست اضافی برداشته شده و با کشیدن بافت اطراف سینه، کل سینه به سمت بالا کشیده می شود. این جراحی موجب بالا رفتن سینه ها و ظاهری زیبا می شود.
برخی بانوان ممکن است به خاطر سرطان پستان تحت جراحی ماستکتومی یا برداشتن پستان قرار گرفته باشند. در این شرایط جراحی بازسازی سینه کمک می کند تا بانوان فرم طبیعی سینه های خود را بازیابند. در این عمل ظاهر، کانتور، حجم سینه و حتی نوک سینه و هاله دور آن بازسازی می شود. اما معمولاً احساس طبیعی و عملکرد آن مانند شیردهی باز نمی گردد. شکل و حجم سینه را به دو روش می توان بازسازی کرد: با ایمپلنت و یا با استفاده از سایر بافت های بدن بیمار. در روش اخیر که به آن اتولوگ می گویند، از سایر بافت ها مانند بافت دیواره پایین شکم و یا پوست و چربی باسن برای بازسازی سینه استفاده می شود. لازم به ذکر است که بازسازی سینه هیچ تاثیری در عود سرطان ندارد.
پروتز های سینه هر چقدر هم با دوام باشند افراد در آینده نیاز به جراحی ترمیمی سینه پیدا می کنند. جراحی ترمیمی سینه شامل برداشت و یا تعویض پروتز های سینه است. این جراحی برای تغییر اندازه و فرم پروتز سینه و یا اصلاح مشکلات ناشی از عمل جراحی قبلی صورت می گیرد.
ژنیکوماستی یا بزرگی بیش از حد سینه ها مشکلی است که برای برخی از مردان رخ می دهد. در این وضعیت، سینه آن ها بافت اضافی دارد که ممکن است احساس دردناکی ایجاد کند. با انجام جراحی کوچک کردن سینه، مردان شاهد کاهش سایز سینه خود و ایجاد سینه صاف تر و مردانه تری خواهند بود.