دسته بندی ساده و پیچیده یک راه برای طبقه بندی کربوهیدرات هاست. روش ها دیگری نیز وجود دارد. متخصصان تغذیه و رژیم غذایی از مفهوم دیگری برای راهنمایی در تصمیم گیری درباره کربوهیدرات ها استفاده می کنند.
شاخص گلیسمی (GI) یک غذا نشان می دهد قند خون شما پس از خوردن آن غذا در مقیاس ۰ تا ۱۰۰ با چه سرعتی افزایش می یابد. غذاهایی با GI بالا (بالاتر از ۷۰) به راحتی هضم و باعث افزایش سریع قند خون می شوند. غذاهای با GI پایین (کمتر از ۵۵) به آرامی هضم می شوند و قند خون به آرامی افزایش پیدا می کند.
آگاهی از GI برای یک غذای خاص می تواند به شما کمک کند تا بفهمید که کربوهیدرات های موجود در آن چگونه بر قند خون شما تأثیر می گذارد. باید به خاطر بسپارید لزوما شاخص گلیسمی بالا به معنای ناسالم بودن آن نیست. میوه هایی مانند هندوانه و طالبی دارای GI بالا(به ترتیب ۷۲ و ۷۰ )؛ اما هر دو غذایی سالمند.
کربوهیدرات خالص به مقدار کربوهیدرات موجود در یک ماده غذایی منهای میزان فیبر آن می گویند. مثلا اگر غذایی حاوی ۱۰ گرم کربوهیدرات و ۵ گرم فیبر باشد، آنگاه ۵ گرم کربوهیدرات خالص دارد. میزان کربوهیدرات های خالص غذاها پایه برخی برنامه های غذایی کم کربوهیدرات مانند اتکینز یا رژیم کتو است. اگر از این رژیم ها پیروی نمی کنید، محاسبه کربوهیدرات غذاها خیلی به کارتان نمی آید.
کربوهیدرات ها مضر نیستند. انواع کربوهیدرات ها باید بخشی از رژیم غذایی باشند. فقط مراقب باشید چه کربوهیدرات هایی را انتخاب می کنید. از دسرهایی با مواد مغذی کم که کربوهیدرات ساده دارند صرف نظر کنید. میزان قند و فیبر را در نظر بگیرید و برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن خود روی کربوهیدرات های پیچیده مانند غلات کامل، میوه ها و سبزیجات تمرکز کنید.
سئوی سایت راه کاری است که با استفاده از آن می توانید در فضای وب دیده شوید. ما می توانیم سایت شما را در جستجوی پررقابت ترین کلمات کلیدی مدنظرتان، به اولین صفحه گوگل منتقل نماییم. گروه نرم افزاری پزشک آنلاین آماده ارائه خدمات طراحی وب سایت و بهینه سازی نرم افزاری و محتوایی پزشکان می باشد. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.