تزریق استروئید اپیدورال (ESI) یک گزینه درمانی رایج برای بسیاری از انواع کمردرد و پا درد است. آن ها برای دهه ها مورد استفاده قرار گرفته اند و بخشی جدایی ناپذیر از مدیریت غیرجراحی سیاتیک و کمردرد محسوب می شوند.
تزریق استروئید اپیدورال که شامل تزریق مستقیم بی حسی موضعی و داروی استروئیدی به فضای اپیدورال نخاع و ریشه های عصبی است؛ توسط دکتر سلمان فلاح در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی انجام می شود. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
اهداف تزریق استروئید اپیدورال عبارتند از:
در بیشتر موارد تزریق استروئید اپیدورال، طول برنامه مراقبت شخصی ممکن است پس از یک سری درمان های غیرجراحی، مانند داروها و فیزیوتراپی در نظر گرفته شود.نقش تزریق به طور معمول ارائه تسکین کافی درد برای بازگشت به فعالیت های روزمره و پیشرفت در فیزیوتراپی است.
اکثر پزشکان موافق هستند که تزریق اپیدورال می تواند در طول یک دوره حاد درد کمر و یا پا مفید باشد. اشکالات اصلی تزریق ها این است که همیشه موثر نیستند و در صورت موثر بودن، تسکین درد موقتی است و از یک هفته تا یک سال متغیر است. به طور معمول، اگر تزریق اولیه موثر باشد، ممکن است حداکثر 3 تزریق در یک سال انجام شود.
تزریق استروئید در فضای اپیدورال کمر ممکن است مزایای زیر را داشته باشد:
تزریق اپیدورال ممکن است با استفاده از یکی از روش های زیر انجام شود:
تزریق اپیدورال کمر به طور معمول در درمان بیماری هایی که باعث تحریک و یا التهاب ریشه های عصب نخاعی با درد در ناحیه کمر و پا می شوند، استفاده می شود. شایع ترین بیماری های تحتانی که تحت درمان قرار می گیرند، عبارتند از:
تزریق استروئید اپیدورال نسبتاً بی خطر و کم تهاجم تلقی می شود. عوارض جانبی موقت ممکن است در برخی موارد رخ دهد و شامل موارد زیر می شود اما محدود به این ها نیست:
این عوارض جانبی معمولاً در عرض چند دقیقه تا چند ساعت برطرف می شوند. عوارض جدی، هر چند نادر است اما ممکن است شامل آسیب نخاعی، سوراخ شدن دورال و سکته مغزی باشد.
اثر بخشی اپیدورال به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله:
سیاتیک که از نظر پزشکی به عنوان رادیکولوپاتی کمری شناخته می شود، درد عصبی است که از اعماق باسن شروع شده و به سمت ران و یا ساق پا حرکت می کند. سیاتیک معمولاً زمانی ایجاد می شود که فتق دیسک یا تنگ شدن دهانه استخوان برای اعصاب نخاعی (تنگی فورامینال نخاعی) اتفاق افتاده و ریشه عصبی را در ستون فقرات کمری فشرده کند.
نتایج کارآزمایی بالینی در درمان درد سیاتیک با تزریق استروئیدهای اپیدورال دارای میزان موفقیت زیر است:
سایر شرایط مانند کیست های ستون فقرات یا ضخیم شدن رباط ها که باعث فشردگی عصب نخاعی و درد عصب رادیکولار در پاها می شود نیز ممکن است هنگام درمان با این تزریق ها نتایج مشابهی را به همراه داشته باشد.
درد موضعی کمر معمولاً به دلیل تغییرات التهابی در بافت نرم نخاع یا دیسک های کمری ایجاد می شود. در تحقیقی که بر روی 120 شرکت کننده با کمردرد محوری انجام شد، درمان با 4 تزریق در طول 1 سال بیش از 50 درصد بهبود درد و 68 درصد نتیجه عملکردی را در بیماران نشان داد.
لنگش عصبی که با درد در هر دو پا هنگام راه رفتن در فواصل متغیر مشخص می شود، معمولاً با تزریق دو طرفه استروئید اپیدورال ترانسفورامینال (در دو طرف ستون فقرات انجام می شود) درمان می شود.
مطالعه ای که بر روی 22 شرکت کننده انجام شد نشان داد که 30 درصد از بیماران در 1 ماه، 53 درصد در 3 ماه و 44 درصد در 6 ماه پس از تزریق دو طرفه احساس تسکین می کنند.
آرتروز زانو به عنوان یکی از شایعترین علل درد زانو محسوب می شود. امروزه این بیماری با روشهای غیرجراحی در کلینیک های طب فیزیکی و توانبخشی بهبود یافته و روند رو به افزایش آن متوقف می شود. کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان ارائه دهنده انواع متدهای درمانی غیر جراحی درمان درد زانو و آرتروز زانو می باشد. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.