متاتارسوس گروهی از استخوان ها در قسمت میانی پا است. هر پا دارای پنج استخوان متاتارس است که هر کدام به فالانژ انگشتان پا متصل هستند. متاتارسوس اداکتوس به وضعیتی اشاره دارد که در آن استخوان های متاتارس به سمت وسط بدن می چرخند. این باعث تغییر شکل قابل ملاحظه ای می شود و هر دو پا اغلب تحت تأثیر قرار می گیرند.
برای درمان متاتارسوس واروس یا چرخش پنجه پا به داخل با توجه به شرایط بیمار ممکن است از روشهای متفاوتی استفاده شود. متخصصین طب فیزیکی این عارضه را بدون جراحی و با بکارگیری روشهای کم تهاجمی بهبود بخشیده و درمان می نماید. شما می توانید برای بهره مندی از این روشها به کلینیک طب فیزیکی و توان بخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
علت متاتارسوس اداکتوس ناشناخته است، اگرچه تصور می شود که این بیماری با فشرده سازی داخل رحمی مشابه سایر مشکلات packaging، تورتیکولی و دیسپلازی رشد مفصل ران مرتبط است. مطالعات بر روی نمونه های جنین عوامل متعدد پاتولوژیکی را نشان می دهد که شامل انحراف داخلی cuneiform میانی سطح مفصلی دیستال، سابلوکساسیون مفاصل تارسوماتاتارس و انقباضات عضلانی است.
اگر فرزند شما متاتارسوس اداکتوس دارد، ممکن است متوجه شوید که پای او دارای شکل خمیده است. قسمت جلویی پا (جلو پا) به سمت داخل بوده و ممکن است کمی زیر آن بچرخد. به نظر می رسد که قسمت داخلی پا شکاف خورده است، در حالی که قسمت خارجی پا بیشتر گرد است. با این حال، برخلاف پا چنبری، هیچ گونه افتادگی پا وجود ندارد.
به طور کلی نیازی به اشعه ایکس یا سایر مطالعات تصویربرداری نیست، زیرا طبق سابقه طبیعی در بیشتر موارد با وضوح خود به خود قابل مشاهده است. با این حال، با تغییر شکل مداوم و نمای تحمل وزن ایستاده یا شبیه سازی شده ممکن است شکل ذوزنقه ای cuneiform داخلی و انحراف داخلی متاتارس ها را نشان دهد.
چند دوره گچ گیری برای اصلاح وضعیت پا انجام می شود. تعداد دفعات گچ گیری به شدت بدشکلی و سفتی پاها بستگی دارد. این قالب هر یک یا دو هفته یک بار عوض می شود. کودک پس از گچ گرفتن پا باید مدتی از بریس مخصوص (کفش متصل به میله) استفاده کند تا حالت اصلاح شده حفظ شود و پاها در موقعیت صحیح باقی بمانند و عارضه چرخش پنجه پا به داخل مجددا بازنگردد.
اگر گچ گرفتن پا مؤثر نبود، کفش های کف صاف با کفی طبی و قالب گیری شده برای نگه داشتن پنجه در جای درست تجویز می شود. کفش های کف صاف هیچ انحنایی در انتها ندارند. انواع کفش طبی (ارتز) باید به صورت سفارشی برای کودک مبتلا به بیماری چرخش پنجه پا به داخل ساخته شود.
کودک طبق دستور پزشک باید برای مدتی از ارتز کفش و میله برای حفظ وضعیت اصلاح شده و کشش استفاده کند، کودکانی که راه می روند غالباً تنها شب هنگام این ارتز را به پا می کنند. کفش ثابت نگه دارنده یا ارتز مچ پا را می توان فقط برای یک پا و به منظور کشش جلو و پشت پای سفت شده به کار برد.
دستکاری و گچ گرفتن متوالی متاتارسوس اداکتوس می تواند منجر به ایاتروژیک والگوس عقب پا یا کجی شود. با خنثی و ثابت نگه داشتن پاشنه در حین دستکاری می توان از این امر جلوگیری کرد. پس از درمان جراحی، آزادسازی Abductor Halluces ممکن است به ایجاد هالوکس والگوس کمک کند.
متاتارس اداکتوس انعطاف پذیر تا 1-2 سالگی ادامه می یابد. در بیشتر موارد، پا به حالت عادی برمی گردد. در تعداد کمی از موارد، پا به طور متوسط بد شکل می ماند. در موارد نادر نیز پا حتی پس از درمان همچنان سفت و بد شکل خواهند ماند. همچنین احتمال ابتلا به دیسپلازی در مفصل ران در کودکان مبتلا به متاتارسوس اداکتوس بیشتر است.
در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، می توانید با روشهای درمان بدون جراحی، به رفع و بهبود اغلب دردها مانند دردهای ناشی از آرتروز و دیسک کمر و گردن بپردازید و کیفیت زندگیتان را ارتقا داده توانایی های خود را در انجام کارها و فعالیت های روزمره، که به هر دلیل دچار اشکال شده اند؛ افزایش دهید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.