چهره هر فرد مختص خود آن شخص است و هر یک از اعضاء صورت نیز به نوبه ی خود دارای ترکیب بندی منحصر بفردی است. در این خصوص ابروها نقش مهمی را در زیبایی چهره هر فرد ایفا می کنند. این روز ها انواع مدل تاتو ابرو وجود دارد که یکی از محبوب ترین آرایش های ماندگار روی پوست به حساب آمده و بین خانم هایی که ابرو های کم پشت تری دارند رواج دارد.
گاهی افراد از ابروهای خود رضایت کامل ندارند، لذا درصدد برمی آیند که با انجام تاتو ابرو مدل خاصی به ابروهای خود بدهند و بر زیبایی چهره خود بیفزایند. ولی بعد از مدتی از انجام این کار و یا مدل آن خسته شده و می خواهند که ابروهای خود را پاک کنند و یا اصطلاحاً ریموور کردن تاتو ابرو انجام دهند. در ادامه به معرفی روش های مختلف پاک کردن تاتوی ابرو می پردازیم.
در بسیاری از موارد، خانم ها پس از تاتوی دائمی ابرو، به دلایل مختلف تمایل به پاک کردن تاتوی خود پیدا می کنند. خوشبختانه امروزه روشهای موثری برای پاک کردن تاتوهای دائمی وجود دارد که یکی از بهترین آنها بکارگیری لیزر کیوسوئیچ است. شما می توانید برای پاک کردن تاتوهای دائمی بدن و ابرو خود به کلینیک تخصصی صدف در اصفهان مراجعه نمایید و با کمترین عوارض، به بهرتین نتایج دست یابید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز با شماره تلفن 32240827 - 031 تماس حاصل فرمایید.
در پزشکی اصلاحات پوستی به دو دسته ی همراه با لایه برداری (Ablative) و بدون لایه برداری (Nonablative) تقسیم می شوند. روش های همراه با لایه برداری با ایجاد آسیبی کنترل شده، باعث رفع مشکلات پوستی می شوند. مثال هایی از روش های همراه با لایه برداری درم ابریژن، لیزر CO2 فرکشنال و لایه برداری شیمیایی است.
در روش های همراه با لایه برداری پوست ، پزشک با استفاده از روش های مختلف، لایه ی روپوست (اپیدرم) شما را از بین می برد (درست مثل اتفاقی که در سوختگی های درجه ۱ می افتد). با از بین رفتن روی پوست، به لایه ی میانی یا دِرم می رسیم که جوهر تاتو در آن ناحیه قرار دارد. در واقع با برداشت اپیدرم، لایه ی محافظت کننده و تثبیت کننده جوهر از بین می رود. به این ترتیب رنگدانه های تاتو به بیرون نشت می کنند و حذف می شوند.
رایج ترین روش همراه با لایه برداری برای پاک کردن تاتو، روش درم ابریژن (نه میکرودرم ابریژن ) است.
ناحیه ی درمان شده با روش های همراه با لایه برداری تا چند روز دردناک و حساس خواهند بود. دوره ی نقاهت این روش ها تا ۲ هفته زمان می برد و در طول این دوره نباید از منزل خارج شوید و اصلاً نباید در معرض نور آفتاب قرار بگیرید. نتایج این شیوه های پاک کردن تاتو تا حد زیادی غیر قابل پیش بینی بوده و معمولاً اثرات ضعیفی دارند. به خاطر همین معمولاً در کنار روش های لیزری استفاده می شوند.
یکی از بهترین روش های پاک کردن تاتو استفاده از ریموورها است. در ریموورها از مواد گیاهی و ارگانیک استفاده می شود تا کمترین عوارض را برای پوست و سلامتی داشته باشند. ریموور یا اسید میوه که پایه آنها از اسید میوه گرفته شده است اثر تاتو را از بین می برند. این روش جزء روش های قدیمی پاک کردن تاتو محسوب می شود که پیگمنتر باید دوره آموزشی گذرانده و مهارت انجام آن را داشته باشد تا بدون عوارض و خطر و ایجاد گوشت اضافی و ورم، پاک کردن تتو را انجام دهد.
از جمله مهمترین مزایای پاک کردن تاتو با ریموور می توان به قیمت به صرفه تر آن نسبت به روش لیزر اشاره کرد. علاوه بر این، ریموورها را می توان برای پاک کردن تاتو نواحی حساس بدن مثل تاتو خط چشم و تاتو خط لب و رژلب نیز به کار برد. در صورتی که بهتر است از روش لیزر برای نواحی حساس پوست و بدن استفاده نشود. با استفاده از ریموورها برای پاک کردن تاتو، دیگر نیازی به نگرانی از بابت در آوردن گوشت اضافه روی ناحیه تاتو نخواهد بود. از آنجایی که کلیه مواد تشکیل دهنده ریموورها گیاهی هستند، به هیچ عنوان مواد شیمیایی جذب بدن نشده و به آن آسیبی وارد نمی کند.
پاك كردن تاتو ابرو با ریموور را می توان به دو روش کلی انجام داد:
اولین روش پاك كردن تاتو ابرو با ریموور، استفاده از محلول ریموور یا اسید میوه است. این محلول از قبل آماده شده و در دسترس است و می توانید آن را از بازار خریداری نمایید. این روش ریموو ابرو در حالتی مناسب است که شخص بخواهد تمام یا قسمتی از تاتوی خود را پاک کند.
در صورتی که تاتوها خیلی قدیمی و یا پررنگ باشد، بعد از پاك كردن تاتو ابرو با این روش، قسمت هایی از ابرو به رنگ خاکستری می شود. شما می توانید در ترمیم های بعدی تاتو با استفاده از رنگدانه سازی، قسمت های خاکستری رنگ ابرو را پوشش دهید.
دومین روش پاک کردن تاتو ابرو با ریموور را ساکشن می گویند. روش ساکشن برای زمانی مناسب است که در حین کار تاتو خطی اشتباه کشیده شود یا در همان لحظه مشتری از تاتو رضایت نداشته باشد. در این حالت با استفاده از محلول ساکشن می توانید تاتو را به طور کامل پاک کنید.
پاک کردن تاتو با ریموور ارگانیک و پیگمنت آف با شکستن کامل مولکول های رنگ و تخلیه کامل رنگ انجام می شود. در این روش بعد از گذراندن دوره کامل نقاهت اثری به جا نمی ماند. اثر پیگمنت آف فقط روی ناحیه دارای رنگ است. به ریشه ابرو و رنگدانه آن آسیبی نمی رساند. از معایب این روش هزینه بالا آن نسبت به روش های دیگر است و اگر اجرای آن توسط افراد غیرمتخصص و بی تجربه انجام شود امکان ایجاد اسکار یا فرورفتگی و حساسیت پوستی وجود خواهد داشت. در صورت عدم مراقبت صحیح فرد نیز امکان ایجاد عفونت وجود دارد.
کرم های پاک کننده تاتو نیز وجود دارند که دارای ترکیبات شیمیایی مثل اسید تری کلروائوستیک هستند که به دلیل خطرناک بودن در منزل استفاده از آنها اصلاً توصیه نمی شود و در کلینیک های زیبایی برای درمان مشکلات پوستی قابل استفاده هستند. این کرم ها می توانند عوارض جانبی دردناک از قبیل قرمزی، خارش، سوختگی، لایه برداری، اسکار دائمی، تغییر رنگ پوست دائمی، التهاب را داشته باشند
در روش کرایوسرجری، ناحیه تاتو شده به کمک نیتروژن مایع فریز می شود و در واقع سوزانده شده و کنار می رود. در روش پیلینگ شیمیایی نیز، محلول لایه بردار روی پوست مالیده می شود و مشابه با روش کرایوسرجری، باعث تشکیل تاول هایی روی پوست می شود که پس از بهبودی این تاول ها، پوست لایه برداری شده و لایه ی جدیدی روی آن تشکیل می شود. در نظر داشته باشید که ممکن است روش های کرایوسرجری و پیلینگ نتوانند تاتوی شما را به طور کامل پاک کنند. همچنین این روش ها به اندازه ی روش لیزر درمانی مؤثر نیستند.
استفاده از اسید گلیکولیک برای از بین بردن تتو یکی از روش های محبوب است. این فرایند شامل حذف لایه های بالای پوست با استفاده از یک کوکتل اسیدی است. پس از اعمال اسید، پوست مرده خراشیده شده و جدا می شود. با گذشت زمان پوست جدیدی در جای آن قرار می گیرد و بعد از چند جلسه، تتو کم رنگ می شود. اکیداً توصیه می شود این کار را تحت نظر پزشک و با استفاده از امکانات مناسب انجام دهید. به خصوص زمانی که بخواهید تتوی ابرو را بردارید، نباید ریسک کنید تا خطری متوجه چشم های شما نشود.
در استفاده از لیزر برای پاک کردن تاتو عوارض جانبی کمتری (نسبت به سایر روش ها) وجود دارد؛ اما به هر حال قبل از هر نوع تصمیم گیری بهتر است متوجه عوارض احتمالی آن باشید:
1. پوست در معرض خطر عفونت قرار می گیرد و حتی ممکن است زخم شود و این زخم ها به طور دائم روی پوست باقی بمانند یا به طور کامل پاک نشوند.
2. در صورت محو شدن تاتو از روی پوست نیز ممکن است پوست ابرو تغییر رنگ دهد و رنگ آن نسبت به بقیه مناطق کمرنگ تر یا تیره شود که به مرور زمان بهبود می یابد.
3. در برخی موارد نیز واکنش های آلرژیکی گزارش می شود به خصوص در مواردی که جوهر تاتو حاوی سولفید جیوه باشد. در این حالت واکنش ها به شکل قرمزی، خارش و التهاب بروز می کنند. برای جلوگیری از واکنش های احتمالی، اغلب آنتی هیستامین های خوراکی و استروئیدهای ضدالتهاب تجویز شده و به بیمار توصیه می شود. حتماً از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کند.
همشهریان گرامی! برای دستیابی به بهترین نتایج درمان بیماریهای پوستی ، حتما به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید. زیرا با بکارگیری نادرست و غیر اصولی این روشها توسط افراد غیر متخصص، نه تنها مشکلات کاهش پیدا نمی کند؛ بلکه ممکن است دچار عوارضی شوید که به سادگی رفع نشوند.