سنگ مجاری ادراری ، زمانی ایجاد می شوند که مواد معدنی در کلیه تجمع می یابند و موجب تشکیل توده های ریزی می شوند که به اصطلاح سنگ کلیه نام دارند، سپس این سنگ ها در مسیر حرکت از کلیه به سمت مثانه، در مجاری ادراری گیر می کنند. اگر انداره ی این سنگها به حد کافی بزرگ باشد، میتواند باعث توقف جریان ادرار از کلیه به مثانه شود.
این انسداد مجاری ادراری میتواند باعث درد شدید شود. بیشتر مواد معدنی که در کلیه به سنگ کلیه تبدیل می شوند و سپس در مجاری ادراری گیر می کنند، از جنس مواد معدنی و نمک هایی با ترکیبات کلسیمی هستند.
اندازه ی سنگهای کلیوی اغلب کوچک است، گاهی کوچکتر از حدی که بتوان با چشم غیر مسلح مشاهده کرد. این سنگ های ریز به تدریج از کلیه به سمت مثانه حرکت می کنند که معمولا مشکلی ایجاد نمی کنند. اما گاهی سنگ های کلیوی اندازه ی بزرگی دارند که این سنگ ها معمولا در مجاری ادراری گیر می کنند و مشکلات بعدی از جمله درد شدید را ایجاد می کنند.
برای درمان اختلالات و بیماری های کلیه و مجاری ادراری در اصفهان، می توانید به کلینیک دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی مراجعه نموده و از خدمات درمانی این مرکز بهره مند گردید. برای دریافت نوبت با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید و جهت رزرو نوبت اینترنتی کلیک کنید.
معمولا سنگ های ریز هنگام عبور از مجاری ادراری ایجاد مشکل نمی کنند و بیشتر علائم و عوارض مشاهده شده مربوط به سنگ های بزرگ است. از جمله ی علائم و عوارض سنگ های مجاری ادراری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
راه های درمانی مطلوب معمولا راه هایی هستند که کمتر تهاجمی باشند و به جراحی ختم نشوند. تشخیص راه درمانی مناسب توسط پزشک متخصص (اورولوژیست) و بر اساس اندازه ی سنگ، محل قرارگیری و شرایط فرد صورت می گیرد. اگر سنگ های مجاری ادراری کوچک باشند، رژیم تغذیه ای مناسب فرد همراه با نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب در روز همراه با مصرف یک سری داروها می تواند منجر به دفع طبیعی سنگ های مجاری ادراری شود. اگر سنگ مجاری ادراری اندازه ی بزرگی داشته باشد ممکن است از راه های زیر برای درمان آن استفاده شود:
در نهایت باید توجه داشت که بروز سنگ مجاری ادراری و همچنین ایجاد عوارض آن در افراد مختلف متفاوت است. وجود برخی بیماری ها، سبک زندگی فرد و سابقه ی خانوادگی از جمله فاکتورهای خطر در بروز سنگ مجاری ادراری هستند که برای آگاهی از راه های مناسب پیشگیری، تشخیص و درمان عوارض سنگ مجاری ادراری بهترین و ایمن ترین راه، استفاده از نظرات پزشک متخصص (اورولوژیست) خواهدبود.
به دلیل مراجعات فراوانی که به متخصص کلیه و مجاری ادراری ، برای دانستن اندازه نرمال آلت تناسلی می شود، بر آن شدیم مطلبی در این باره تهیه نماییم و اطلاعات دقیقی در این مورد به کاربران ارائه دهیم. برای مطالعه مقاله اندازه نرمال آلت تناسلی در مردان کلیک کنید.