اچ پیلوری چیست ؟
قبلا تصور میشد که عامل زخم معده یا روده غذاهای تحریک کننده ،فشار روحی ویا اضطراب میباشد بر اساس اثبات اخیر دکتر مارشال اکثر زخم های گوارشی ناشی از یک میکروب به نام هلیکوباکترپیلور میباشد
اچ پیلوری از طریق مواد غذایی و یا از شخص آلوده به فرد سالم منتقل میشود این میکروب در معده انسان در برابر اسید معده مقاومت و تمایل دارد در لایه ی مخاطی محافظتی معده و روده پنهان شده آن را ضعیف کرده و لابع ی زیرین را تحریک میکند
لذا اسید معده از این لایه تضعیف شده عبور میکند و بافت ملتهب شده ی زیرین را میسوزاند لذا به تدریج ابتدا موجب تورم و سپس شکل دهانه آتشفشان در معده و یاروده خواهد شد.همچنین تحریکات مکرر این میکروب میتواند زمینه ساز ایجاد سرطان معده در افراد میشود
علائم شایع
سوزش،پیچش و یا درد شبیه گرسنگی ور ناحیه ی معده که اغلب 1تا3 ساعت بعد از غذا رخ میدهد
ترش کردن و سوزش پشت جناق سینه
دردی که باخوردن بهتر یا بدتر میشود
تهوع و استفراغ
مدفوع قیری رنگ
احساس سنگینی در معده و گاز مضاعف معده
میان H.پیلوری و بیماری زخم پپتیک چه رابطه ای است؟
تا قبل از دهه ۱۹۸۰، دانشمندان به دلیل اسید بالای موجود در معده اعتقاد داشتند معده محیطی استریل است و PUD را به اشتباه به فشارهای عصبی و غذاهای پرادویه نسبت می دادند. امروزه تحقیقات نشان داده است که سم باکتریایی آزاد شده توسط H.پیلوری و التهاب ناشی از عفونت آن، می تواند به لایه پوشاننده معده آسیب رسانده و باعث به وجود آمدن زخم های پپتیک شود. اگر چه آمارها بسته به منطقه جغرافیایی متفاوت اند، اما به هر حال H.پیلوری عامل شمار زیادی از زخم های پپتیک است.
. سرطان معده چیست؟
سرطان گاستریک یا سرطان معده سابقاً به عنوان یک موجودیت واحد ملاحظه می شد.
امروزه، اپیدمیولوژیست ها این سرطان را به ۲ نوع عمده دسته بندی کرده اند: سرطان گاستریک ناحیه کاردیا (که سرطان یک اینچ بالای معده در جایی که به مری می رسد، ایجاد می شود) و سرطان گاستریک غیرکاردیا (سرطان در تمام بخش های معده). این طبقه بندی پذیرفته شد زیرا این دو نوع سرطان معده عوامل خطر متفاوت و الگوهای وقوع مختلف دارند. برای مثال ثابت شده که H.پیلوری یک عامل خطرزای قوی در ایجاد سرطان گاستریک غیرکاردیا است، در حالی که ارتباط آن باسرطان گاستریک کاردیا قابل بحث است.
سرطان معده با کشتن تقریباً ۷.۰۰۰.۰۰۰ نفر در سال ۲۰۰۲ دومین علت مرگ های ناشی از سرطان در دنیاست. سرطان معده در کشورهای در حال توسعه، رایج تر از ایالات متحده است. میزان کلی وقوع سرطان معده در حال کاهش است. با این حال، این کاهش عمدتاً در میزان سرطان گاستریک غیرکاردیا دیده می شود. در مقابل میزان سرطان گاستریک کاردیا، به خصوص در کشورهای غربی مانند ایالات متحده و بسیاری از بخش های اروپا، در حال افزایش است. سرطان گاستریک کاردیا در گذشته خیلی غیرمعمول بود.
ابتلا به عفونت H.پیلوری مهم ترین عامل خطر در سرطان معده است. این عوامل خطر عبارتند از: ورم مزمن معده (التهاب معده)، سن بالا، مرد بودن، رژیم غذایی پر از نمک، غذاهای دودی یا تحت شرایط بد نگهداری شده و استفاده کم از میوه و سبزی، انواع خاصی از کم خونی، کشیدن سیگار و سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان معده.
. سرطان لوزالمعده (پانکراس) چیست؟
سرطان لوزالمعده پانکراس، سرطان غده شش اینچی (شبیه به گلابی باریک) است. پانکراس در پشت معده و جلوی ستون فقرات قرار دارد و شیره ای برای هضم غذا و هورمون هایی مانند انسولین را تولید می کند که به کنترل سطح قند خون کمک می کند.
شیره های گوارشی توسط سلول های مترشحه خارجی لوزالمعده (پانکراس) و هورمون ها توسط سلول های مترشحه داخلی آن تولید می شوند. حدود ۹۵%سرطان های پانکراس در سلول های مترشحه خارجی شروع می شوند.
دیابت های طولانی مدت، چاقی و شرایط موروثی خیلی خاص، به عنوان عوامل خطرزا شناخته می شوند. به علاوه، احتمال ابتلای افراد سیگاری به سرطان پانکراس نسبت به افراد غیرسیگاری دو برابر است.
لنفوم بافت لنفاوی لایه موکوزای معده ( MALT ) چیست؟
سرطان بافت لنفاوی لایه موکوزای معده MALT که در معده یا در بافت لنفاوی لایه موکوزای معده تأثیر می گذارد نوع نادری از لنفوم غیر هوچکین است که توسط لنفوسیت های BB که نوعی سلول ایمنی اند، تشکیل شده، و به آرامی در لایه پوشاننده معده تکثیر می شود. لایه پوشاننده معده، معمولاً فاقد بافت لنفی (سیستم ایمنی) است، اما این بافت تقریباً همیشه در واکنش نسبت به کولونیزه شدن لایه پوشاننده معده توسط باکتری H.پیلوری، ظاهر می شود. لنفوم MALT تقریباً ۴% تمام لنفوم ها را تشکیل می دهد.
>
آیا شواهدی مبتنی بر اینکه عفونت H.پیلوری خطر سرطان معده را افزایش می دهد، وجود دارد؟
بسیاری از مطالعات نشان داده است که ارتباطی میان عفونت H.پیلوری و سرطان های گوارشی وجود دارد.
در سال ۱۹۹۴، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) علی رغم نتایج متعارض به دست آمده در آن زمان، H.پیلوری را به عنوان سرطان زا یا عامل وقوع سرطان طبقه بندی و معرفی کرد.
از آن زمان کولونیزه شدن معده توسط H.پیلوری، یک عامل خطر مهم در سرطان های گوارشی به شمار آمده است. با این حال، این هم پیوندی، بسته به ناحیه معده، متغیر است. در سال ۲۰۰۱ یک تحلیل ترکیبی از ۱۲ مطالعه در خصوص سرطان معده و H.پیلوری، برآورد کرد که احتمال سرطان گاستریک غیرکاردیا، در مبتلایان به H.پیلوری، شش برابر بیش تر از افراد غیرمبتلاست. داده ها نشان می دهند که عفونت ناشی از H.پیلوری، نقش مهمی در ابتلا به سرطان گاستریک غیرکاردیا دارد اما ارتباط آن با سرطان گاستریک کاردیا خیلی روشن نیست.
چه شواهدی نشان می دهد که عفونت H.پیلوری، خطر سرطان لوزالمعده (پانکراس) را افزایش می دهد.
یافته های مبتنی بر مشاهدات نشان می دهند بسیاری از کسانی که برای درمان زخم های پپتیک تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، تا ۲۰ سال پس از جراحی مبتلا بهسرطان پانکراس شده اند. به علاوه، یک بررسی نشان داد که از میان ۹۲ بیمار مبتلا به سرطان لوزالمعده (پانکراس)، آزمایش H.پیلوری ۶۵۵% آنها مثبت بود در حالی که نتیجه این آزمایش تنها برای ۴۵% از شرکت کنندگان غیرسرطانی گروه تحت نظر مثبت بود.
گرچه مطالعه، برروی گروه کوچکی از افراد انجام گرفت و بیماران تا زمانی که مبتلا به سرطان تشخیص داده شدند، برای ابتلا به H.پیلوری آزمایش شده بودند، اما این بررسی نتیجه گیری کرد که ارتباط مستقیمی میان H.پیلوری و سرطان بادامه معده (پانکراس) وجود دارد.
نسخه اصلی مطلب هر آنچه که در مورد اچ پیلوری نمیدانید را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.