بررسی روش های مراقبت در مقابل کرونا
شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.irبعضی توصیه های منابع علمی و بهداشتی و مراجع ذی صلاح دررابطه با کنترل کرونا مفید به نظر می رسد برای یاد آوری ذکر می شود. البته ممکن است این توصیه ها با یافته های جدید از بیماری نیاز داشته باشد که به روز رسانی شود.
ویروس کرونا COVID-19 از ویروس های درشت است که خیلی در هوا معلق نمی ماند و سریع برروی سطوح رسوب می کند و بقای آن در هوای محیط کم و احتمال انتقال از طریق آن ناچیز است. صحبت کردن و بخصوص سرفه و عطسه باعث پراکنده شدن بیشتر ویروس در قطرات آبی می شود که از دهان و بینی بیرون می پاشد.
- رعایت فاصله حداقل یک متر (ترجیحا یک ونیم تا دو متر) در حین صحبت کردن با دیگران باعث می شود ویروس از فرد آلوده به ما منتقل نشود. از دست دادن، روبوسی و صحبت کردن در فاصله نزدیک با افراد باید پرهیز کنیم.
- از رفت و آمد بی مورد بخصوص به فضاهای شلوغ و مشکوک خودداری کنیم. امن ترین محل منزل است.
- موقع سرفه یا عطسه باید یا بازو آرنج، ساعد یا دستمال جلو دهان بگیریم و از کف دست نیز استفاده نکنیم.
- از لمس اطراف چشم، دهان و بینی خودداری کنیم.
- تمام سطوحی را که در بیرون خانه با آن درتماسیم باید آلوده فرض کنیم و پس از تماس دست با آنها، باید در اولین فرصت دست هارا با محلول الکلی ضد عفونی کنیم یا با آب و صابون بشوییم.
- سطوح دستگیره ها، شیر آب، میزو صندلی، توالت، سینک و روشویی و کنترل راه دور وغیره را با محلول مناسب مانند وایتکس رقیق ضدعفونی کنیم. درصورت وجود چربی یا آلودگی آشکار حتما باید قبل از ضدعفونی کردن سطوح، تمیز شوند و در مورد دست ها هم اگر چربی یا لکه واضح داشته باشد باید از آب وصابون استفاده شود.
- تمام وسایل شخصی مثل کارت های اعتباری، موبایل، دسته کلید و غیره که ممکن است درتماس با محیط یا دست های آلوده ما آلوده شوند بطور دوره ای و بخصوص مواقعی که به تمیز بودن آنها شک داریم ضد عفونی کنیم.
- در استفاده از عابر بانک ها و دکمه آسانسور و غیره حتی المقدور بجای انگشت از اشیای سخت و قابل ضد عفونی (مثل کلید) استفاده کنیم و آنها را مکررا ضدعفونی کنیم.
- در صورتی که با افراد بیماریا مشکوک به بیماری کرونا یا تعداد زیاد افراد مراوده داریم، استفاده از ماسک می تواند احتمال گرفتاری ما را کم کند. در افراد عادی غیر بیمار و بدون ارتباط با افراد بیمار نیاز به ماسک نیست.
- مصرف مرتب مایعات و غذای سالم و کافی، آرامش و استراحت کافی و ورزش ملایم و ویتامین های ضروری روزانه دفاع بدن ما که مهمترین عامل پیشگیری و درمان بیماری است را افزایش می دهد و ایمنی قابل توجهی ایجاد می کند.
- در صورتی که تماس متوالی و طولانی با سطوح آلوده یا مشکوک داریم و امکان ضدعفونی وشستشوی دست نداریم می توانیم از دستکش یک بار مصرف استفاده کنیم و پس از خارج کردن ازدست آنرا در سطل زباله درب دار بیاندازیم.
در صورت بیمارشدن و شک به کرونا
- لازم است احتیاط های لازم برای پیشگیری از انتقال به دیگران را انجام دهیم یعنی استفاده از ماسک موقع تماس با دیگران، استفاده از وسایل بهداشتی شخصی، حتی المقدور در یک اتاق خانه ساکن باشیم و تماس با دیگر اعضای خانواده را کم کنیم. حتی المقدور از حضور در جامعه خودداری کنیم و درموارد ضرورت نیز حتما از ماسک استفاده کنیم و با پوشیدن دستکش از آلوده کردن سطوحی که دیگران نیز از آن ها استفاده می کنند خودداری کنیم. از وسایل نقلیه عمومی استفاده نکنیم.
- توصیه می شود در صورت بروز علائم سرماخوردگی حتی المقدور از مراجعه به مراکز بیمارستانی پرهیز نماییم و با استراحت و مصرف مایعات گرم فراوان و تغذیه مناسب و مصرف مسکن و تب برهای ساده علائم خود را کنترل کنیم.
- در صورت وجود علائم لرز، سرفه ، تنگ نفس، سردرد و گلودرد و تب احتمال بیماری کورنا قابل توجه است و حتی در این موارد فقط در صورتی که تب بالای 37:5 ، تنگ نفس واضح، ضعف عمومی، تعداد تنفس بیش از 20 و نبض بیش از 100 باشد مراجعه به مراکز درمانی کمک کننده است و در بقیه موارد مراقبت های معمولی برای سرماخوردگی تجویز می شود.
در صورتی که بیمار مبتلا یا مشکوک به کرونا در منزل داریم لازم است ما بعنوان مراقب، در تامین مایحتاج بیمار مثل غذا، دارو و بهداشت وغیره به بیمار کمک کنیم. ضمنا مراقب علائم بیماری باشیم و در صورت تشدید علائم، بیمار رابه مراکز درمانی ارجاع دهیم.
- در موارد اورژانسی از اورژانس شهر کمک بگیریم و درموارد غیر اورژانسی برای مراجعه به مطب یا درمانگاه با نوبت قبلی و هماهنگی لازم مراجعه کنیم تا معطلی بیمار در صف انتظارکاهش یابد.
- حتی المقدور از اقامت و استراحت در اتاق بیمار خودداری کنیم.
- از ملاقات های غیر ضروری دوستان و اقوام جلوگیری کنیم.
- بیمار را از حیوانات خانگی دور نگه داریم.
- تمام مراقبت های معمولی مثل شستشوی دست با دقت انجام گیرد و حداقل یا مراقب یا بیمار یک نفر از ماسک استفاده کند.
- ماسک مورد نیاز برای افراد غیر از کادر درمان که از بیماران کرونایی مراقبت می کنند ماسک ساده جراحی است و ماسک فیلتردار نیاز نیست.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی، رادیولوژی و سونوگرافی، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید