💫🌿💥انواع فشارخون
1⃣🍀Essential HTN
💥که به آن Primary HTN هم می گویند و دراکثر بیماران این نوع پرفشاری خون دیده می شود. دلیل مشخصی برای بالا بودن مزمن فشار وجود ندارد.
2⃣🍀Secondary HTN
💥به دلیل خاصی مثل مصرف الکل، بیماری مزمن کلیوی، مصرف برخی داروها ازجمله آلکالوئید های ارگوت، آمفتامین ها، ضد افسردگی ها و… ایحاد می شود. ۵-۱۰% افراد مبتلا به پرفشاری خون در این گروه اند.
3⃣🍀Pseudo hypertension
💥گرچه احتمال رخداد آن کم است اما هنگام اندازه گیری فشارخون در سالمندان باید آن را درنظر گرفت.
💫💥درپرفشاری خون کاذب، عروق خونی به دلیل رسوب کلسیم در دیواره آن سفت می شوند.
4⃣🍀White-coat HTN
💥در این بیماران با اندازه گیری فشارخون در محیط کلینیک و درحضور تیم درمان مثل پرستار و پزشک و… فشارشان دائما بالاست اما درجای دیگر مثل خانه یا کنترل سرپایی فشارخون، فشارخون نرمال دارند.
5⃣🍀Hypertensive crises
💥 در این شرایط فشارخون بیمار حتی از stage2 JNC هم بالاتر است (>180/110).
💫💥این نوع فشارخون به دو دسته urgency و emergency تقسیم می شود.
💫💥 درنوع emergency بیمار باید بستری شود و دارو به صورت IV دریافت کند، چون احتمال آسیب حاد و پیشرونده ی ارگان ها بالاست اما در نوع urgency نیاز به بستری نیست وفشارخون به تدریج در طول ۲۴ساعت باید کاهش یابد.
💫💥🍀درمان پرفشاری خون
💫💥برای درمان HTN تغییر سبک زندگی و درمان دارویی موردنیاز است. نکاتی که در مورد تغییر سبک زندگی به بیمار توصیه می شود عبارتند از:
💫💥کاهش وزن( به میزان ۵-۱۰%) ،محدود کردن مصرف سدیم، افزایش مصرف غذاهای غنی از پتاسیم، فعالیت بدنی و رژیم غذایی DASH که شامل رژیم غنی از میوه و سبزیجات و کاهش مصرف چربی اشباع است.
🍀💥هدف از کاهش فشارخون رسیدن به چه میزانی است؟
💥💫طبق استاندارد های ارائه شده ی JNC-7 and AHA( American Heart Association ) براساس وجود یا عدم وجود بیماری زمینه ای هدف درمان است...💫🌪
https://t.me/DrMehradFakhreddini