سید آلفالیپوئیک به طور طبیعی در بدن یافت شده و از مصرف غذاهایی مثل گوشت،اسفناج،مخمر به دست می آید و نقش کلیدی در تبدیل مواد غذایی به خصوص گلوکز به انرژی ایفا می کند. همچنین دارای ویژگی های آنتی اکسیدانی بالقوه سودمند برای استقامت، قدرت و ایمنی یک ورزشکار ایفا می کند.
تحقیقات حیوانی در مورد اسید آلفالیپوئیک نشان داده که GLUT4 را فعال می کند، که یک پرتئين مهم برای جذب گلوکز توسط عضله ها و همین طور مولکول هایی به نام آلفا PGC1 می باشد،که به نظر می رسد توانایی سلول در سنتز میتوکندری را بالا می برد. هر دو، فاکتور های کلیدی در بالا بردن استقامت عضله هستند.
GLUT4 نیز به دلیل توانایی اش در افزایش جذب کراتین توسط عضله ها ممکن است قدرت عضله را نیز بالا ببرد. علاوه بر این، به عنوان یک آنتی اکسیدان محلول هم در آب و هم در چربی است، اسید آلفالیپوئیک از تمامی سلول های بدن انسان دفاع می کند، به ویژه در دفع مواد زائد حاصل از متابولیسم بدن طی ورزش کمک می کند. در غیر این صورت ممکن است سلول ها عملکرد کلی ایمنی آسیب دیده محصولات اضافی تولید شده زمان بازیافت را افزایش دهند.
اسید آلفالیپوئیک در طبیعت به شکل اندکی وجود دارد و به دو صورت S , R علامت گذاری می شود، که تنها فرم R در بدن استفاده می شود. مکمل های حاوی بر چسب R را در برابر بر چسب R/S جستجو کنید. ورزشکاران ممکن است از بالا رفتن استقامت و قدرت و همین طور بهبود زمان بازیافت بهره مند شوند.
بخش عمده ای از مطالعات حاضر در مورد ارزیابی اسید آلفالیپوئيک، روی حیوانات است، یک مطالعه روی موش افزایش ۳۵ درصدی جذب گلوکز توسط عضلات بعد از 15 روز استفاده از 30 میلی گرم از اسید آلفالیپوئيک با ازای هر کیلوگرم وزن بدن نشان داد هنگامی که مصرف مکمل 60 دقیقه قبل از دوروی نوار گردان باشد، جذب گلوکز توسط عضلات تا ۱۲۳ درصد افزایش می یابد، مکمل آلفالیپوئيک به طور برجسته ای سیگنال دهی تأثیر تمرین روی فعالیت های جذب گلوکز را بالا می برد. به دلیل اینکه برخی مطالعات روی حیوانات انجام شده است، مشکل می توان نتایج آن را به جمعیت انسانی ورزشکار تعمیم داد.اگر چه یکی از مطالعات انسانی تعیین کرد که پروتکل مکمل های روزانه با 600 میلی گرم از اسید آلفالیپوئیک در 8 روز آسیب استرس اکسیداتیو را در عضلات مردان سالم ورزشکار تمرین کرده و غیر ورزشکار در آزمون تمرین با وزنه را کاهش می دهد. مطالعه ی دیگری نشان داد که مکمل های روزانه طولانی مدت با 1.6 گرم اسید آلفالیپوئیک در ترکیب با IU 1000 ویتامین E در هر کیلوگرم وزن بدن در ۱۲ هفته تأثیر معنی داری ایجاد کرد.
نسخه اصلی مطلب نقش اسید آلفالیپوئيک در ورزشکاران را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.