انتخاب بهترین راه برای جوانسازی پوست بستگی به سن، نوع پوست ، میزان چین و چروکها ، لکها ، آسیبها ، افتادگی پوست ، گودی یا پف زیر چشم و اهداف کوتاه مدت و بلند مدت شما دارد.
- پیلینگ ، لایه برداری و میکرودرم
- بوتاکس ، ژل و چربی
- لیزرهای فراکشنال
- ليزرهای آر اف فراكشنال
این روش معمولا با محصولات اسیدی انجام میشود که میتوانند اسیدهای میوه با غلظتهای پایین یا بالا باشند و حتما باید از سوی متخصص استفاده شوند. البته ماسکهای میوهای که گاهی در این زمینه توصیه میشوند ویژگی پیلینگ کردن ندارند و فقط پوست را مرطوب و لطیف می کنند. کرمهای لایهبردار نیز حتما باید با مشورت پزشک استفاده شوند. این کرمها واقعا تاثیرگذارند اما لایه برداری آنها قطعا به اندازه تاثیرکاری که متخصص با اسیدهای ویژه انجام می دهد نیست.
بنابراین برای پاکسازی و صاف کردن پوست میتوان به ترتیب سراغ کرمهای لایهبردار، میکرودرم و بعد پیلینگ رفت. میکرودرم یکی از سادهترین روشها برای صاف کردن پوست است به خصوص اگر به دفعات و در فواصل یک یا دو ماهه انجام شود. در این روش کل پوست در تماس با یک ماده معدنی بیضرر که همان پودر اکسید آلومینیوم است، قرار میگیرد. این پودر با داشتن کریستالهای ریز باعث میشود پوست ساییده شده و بافتهای مرده از بین رفته و ترمیم پوست فعال شود.
هر چروکی که در قسمتی از صورت ایجاد میشود مکانیزم ویژه خودش را دارد. برای مثال در نیمه فوقانی صورت چروکها بیشتر براثر اسپاسم و انقباض عضلات ایجاد میشوند و بهترین راه برای رفع آنها تزریق بوتاکس است. البته بوتاکس تاثیر موقت دارد و معمولا پس از ۴ تا ۶ ماه باید تکرار شود. با تزریق بوتاکس، عضلات آن ناحیه به صورت موقت فلج و بعد از مدتی رفته رفته این اثر کمرنگ میشود. برای چروکهای نیمه پایینی صورت نیز بهتر است از تزریق ژلهای پرکننده یا چربی استفاده شود.
در روند پیری، حجم صورت از دست میرود، لبها و گونه ها برجستگی خود را از دست میدهند و صورت به سمت جاذبه زمین کشیده میشود که با تزریق ژل یا چربی میتوان این حجم از دست رفته را بازگرداند. حتی از فیلرها برای پرکردن خطوط خیلی عمیق اخم در پیشانی نیز استفاده میشود زیرا در افرادی که خطوط اخم آنها بسیار گود است، تزریق بوتاکس جواب نمیدهد و باید از ژلهای پرکننده استفاده کرد. پر کردن گودی زیر چشمها با ژل یا چربی نیز یکی دیگر از کاربردهای این روش جوانسازی است.
از روشهای قدیمی پزشکی در امر جوانسازی پوست است که در ۲ نوع عمقی و سطحی توسط پزشک انجام میشود. در حال حاضر روشهای جدیدی مانند استفاده از لیزرها هم به کمک آمدهاند بهخصوص لیزرهای فراکشنال که برای لایه برداری سطحی پوست استفاده میشوند. این لیزرها به شکل یکدست سطح پوست را لایهبرداری نمیکنند بلکه مانند ستونهایی وارد پوست میشوند که در نتیجه نقطههای کناری ورود لیزر به پوست کاملا سالم میمانند. این باعث میشود تا ترمیم پوست از نقاط سالم خیلی سریع اتفاق بیفتد. لیزرهای لایهبرداری که در قدیم وجود داشت، عوارض آن باعث میشد جای لیزر برای یک تا دو ماه قرمز بماند.
گاهی عوارضی چون لکه را هم به دنبال داشت؛ اما سیستمهای فراکشنال جدید بروز این مشکلات را به حداقل رسانده است. معمولا فواصل درمان جوانسازی با لیزر هر ۴تا ۶ هفته یک بار است و باید چند جلسه تکرار شود. البته در کنار آن، یکسری درمانهای نگهدارنده هم وجود دارد که باید هر چند ماه یکبار آنها را انجام دهید تا نتیجه کار بهتر بشود. لیزرهای فراکشنال نه تنها لایه برداری دقیق و خوبی از سطح پوست انجام میدهند؛ بلکه در روند ترمیمیشان باعث کلاژن سازی و سفت شدن پوست نیز میشوند.