اهمیت غذایی گروه سبزی ها
گروه سبزی ها که به علت داشتن فیبر ویتامین A ویتامین C فولات پتاسیم و منیزیم از اهمیت زیادی برخوردار است.این گروه تقریبا فاقد چربی و کلسترول می باشد. مصرف سبزی های تیره و سبزی های برگ دار اهمیت فراوانی دارد زیرا سبزی های با رنگ سبز تیره ویتامین A بیشتری دارند.مصرف این گروه از مواد غذایی نقش مهمی در شادابی افراد حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت ها ترمیم زخم ها و سلامت پوست دارد.همچنین مصرف سبزیجات به خصوص به صورت خام ضد عفونی شده همراه با غذا میزان جذب اهن را افزایش می دهد و باعث کاهش میزان کم خونی فقر اهن می گردد.
مواد غذایی گروه سبزی ها
میزان توصیه شده روزانه از این گروه بر اساس هرم راهنمای غذایی 3 تا 5 سهم برای سالمندان است.
1.سهم از این گروه معادل سبزیجات زیر است:
- یک لیوان سبزی های برگدار خام مانند اسفناج و کاهو
- یک دوم لیوان نخود یبز ذرت کلم بروکلی لوبیا سبز هویج خرد شده جوانه گندم و قارچ
- سه چهارم لیوان عصاره یا اب سبزی ها
- یک عدد گوجه فرنگی متوسط
- یک عدد سیب زمینی متوسط