کمبود روی یا همان زینک یکی از مشکلات تغذیه ای شایع در کشور ما محسوب می شود.در کشورهای درحال توسعه مانند ایران، نان بخش مهمی از وعده های غذایی است.با توجه به اینکه بخش اعظم روی در سبوس گندم است انتظار می رود کمبود روی در ایران به دلیل استفاده از نان سفید که فاقد سبوس است عمومیت داشته باشد.
منابع غذایی سرشار از روی
1. گوشت قرمز و جگر
2. شیر و لبنیات
3. حبوبات: نخود، عدس و لوبیا
4. آجیل و مغزها: تخمه کدو و آفتاب گردان و هندوانه
5. سبزیجات :کلم بروکلی ،قارچ ،اسفناج و سیر
6. ماهی سالمون ، صدف دریایی و میگو
7. شکلات تلخ
8. برنج قهوه ای
چه کسانی در معرض کمبود روی هستند
کسانی که به هر دلیلی گوشت و لبنیات مصرف نمی کنند.
افرادی که مبتلا به بیماری های گوارشی مثل کولیت اولسراتیو، کرون، IBS و اسهال مزمن هستند.
افراد گیاهخوار
عوارض کمبود روی
1. ریزش مو
2. ایجاد لکه های سفید روی ناخن و شکنندگی ناخن
3. افزایش بروز دیابت
4. اختلال در رشد قدی کودکان
5. افزایش احتمال نازایی
6. کاهش قدرت دفاعی بدن
7. ناتوانی جنسی در مردان
8. کاهش قدرت حافظه
9. افزایش کلسترول
10. کاهش قدرت چشایی و بویایی