نشستن طولانی، طول عمر زنان را کم می کند
نتایج تحقیقات گوناگون نشان داده است که فعالیت بدنی کم برای سلامت افراد مضر است، و به تازگی محققان محور توجه خود را بر نشستن طولانی مدت زنان به عنوان یک تهدید خاص برای سلامت متمرکز کرده اند. پژوهشگران علوم پزشکی اعلام کردند که زن ها حتی الامکان پس از مدتی نشستن باید مقداری قدم بزنند و نگذارند به نشستن زیاد عادت کنند چون این موضوع به ضرر آنان تمام می شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، در یک مطالعه محققان انجمن سرطان آمریکا ۱۴۶ هزار نفر را که شامل ۶۹ هزار و ۲۶۰ مرد و ۷۷ هزار و ۴۶۲ زن بود در فاصله زمانی میان سال های ۱۹۹۲ و ۲۰۰۹ مورد بررسی قرار دادند. در طول این دوره زمانی ۱۸ هزار و ۵۵۵ مرد و ۱۲ هزار و ۲۳۶ زن به سرطان مبتلا شدند. محققان متوجه شدند که سپری کردن اوقات فراغت به صورت نشسته با یک افزایش ۱۰ درصدی خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارد.
این افزایش حتی پس از در نظر گرفتن عواملی مانند فعالیت بدنی، شاخص جرم بدن و سایر عوامل همچنان وجود داشت.
همچنین محققان دانشگاه نیویورک با مطالعه بر روی مردم نیویورک متوجه شدند که میانگین زمان نشستن در بین افراد بزرگسال تحصیلکرده، در بین قشر پردرآمد یا افراد ۶۵ سال به بالا بیشترین مدت زمان است. در مقایسه افراد کم درآمدتر با تحصیلات کمتر و نیویورکی های خارجی کمترین مدت زمان در روز را به نشستن اختصاص می دهند.
مدت زمان نشستن با مرگ ناشی از بیماری قلبی و سایر عوامل مرتبط است و در صورتیکه افراد بزرگسال مدت زمان نشستن در روز را به ۳ ساعت کاهش دهند میزان امید به زندگی در آنها تا دو سال افزایش می یابد. افرادی که به طور منظم ورزش می کنند اما همچنان به مدت چندین ساعت در روز در حالت نشسته به سر می برند، هم در معرض پیامدهای معکوس بر سلامت هستند.
محققان نتیجه گرفتند که سپری کردن اوقات فراغت به صورت نشسته با افزایش خطر ابتلا به سرطان در زنان ارتباط دارد و این افزایش به ویژه در مورد سرطان های مغز استخوان ، سینه و تخمدان مشاهده می شود.
نشستن طولانی مدت روی میزعوارض و خطرات جانبی بسیار زیادی دارد و پزشکان بیشتر از سه ساعت نشستن را مجاز نمی دانند. طبق مطالعه جدید نشستن بیش از ۳ ساعت در روز با کاهش طول عمر مرتبط است.
منبع:سايت پزشكان بدون مرز