قرار گرفتن مواد رنگی با منشاء خارجی در زیر پوست باعث تغییرات رنگی می شود که این حرکات را خالکوبی یا تاتو می نامیم .انجام تاتو یا خالکوبی می تواند به دلیل یک رفتار فرقه ای و مذهبی و یا به خاطر زیبایی و یا جهت یک عقیده خاص و خیابانی باشد .تاتو انواع مختلف و كاربردهای متنوعی دارد. می توان از یك منظر تاتو را تنها روشی برای تزیین، نشان دادن وابستگی شخص به گروه یا عقیده ای خاص، تنوع طلبی، آرایش دائمی و... دانست؛ اما از منظری دیگر می توان تاتو (تتو) را راهی برای پوشاندن و از بین بردن نقایص مختلف مانند نقایص مادرزادی یا اكتسابی دانست. اگر چه در ایران تاتو كردن، حتی از نگاه یك روش درمانی باز هم توسط پزشكان انجام نشده و یا بسیار به ندرت انجام می شود، اما نمی توان منكر فواید درمانی تاتو برای افراد نیازمند شد.
تاتوی لب روشی درمانی برای رفع نقص افرادی است كه به دلایل مادرزادی یا اكتسابی "خط لب" خویش را از دست داده اند. به طور مثال در افراد "لب شكری" پس از درمان نقص اصلی، می توان از تاتو كردن برای ترمیم "خط لب" بهره برد.
تاتوی ابرو نیز كاربردی درمانی برای افرادی كه به دلایل مختلف ابروی خویش را از دست داده اند یا دچار نقص مادرزادی هستند، محسوب می شود و از بارزترین نمونه های آن می توان به بیمارانی اشاره كرد كه بر اثر" شیمی درمانی " ابروی خود را از دست داده اند.
این تاتو نیز برای رفع نقص هایی چون افتادگی چشم، افتادگی پلك ، آسیب و جراحت و ... به كار می رود.
بزرگترین مشکلی که بعد از انجام تاتو رخ می دهد، حس پشیمانی است. گاهی فرد بعد از گذشت مدتی تصور می کند که این تاتو دیگر زیبا نیست و می خواهد از شر آن خلاص شود، اما همین خلاصی مساوی است با بروز مشکلات فراوان.
تاتو (تتو) می تواند باعث عفونت های باکتریایی موضعی نیز شود. نشانه های معمول عفونت قرمزی، حرارت و تورم و خشکی که مانند چرک باشد. تاتو به عنوان راهی برای انتقال بیماری عفونی مانند هپاتیت B ، سیفلیس، جذام، سل، سرطان پوست، psoriasis ،و یا حتی تغییرات رفتاری شناخته شده است.
اگر تجهیزاتی که برای ایجاد تاتو (تتو) استفاده می شود، به خون فردی بیمار آلوده باشد، شما در معرض تعدادی از بیماری های خطرناک خونی خواهید بود. مانند هپاتیت سی ، هپاتیت بی، سل، HIV، و ویروسی که باعث ایدز می شود.
گاهی پس از انجام تاتو(خالکوبی) شرایطی پیش می آید که فرد تصمیم می گیرد تاتو (خالکوبی) را پاک کند که مهم ترین دلایل آن عبارت است از عوض شدن مد ، عدم رضایت از شکل به دست آمده گاهی خرابکاری ، فراهم شدن مشکل استخدام و … است .روش های مختلفی برای پاک کردن تاتو (خالکوبی) وجود دارد که شامل جراحی ، کوتر کردن ، منجمد کردن ، تراشیدن پوست و لایه برداری عمیقی که این روش ها ارزان بوده ولی نتیجه آنها کامل و صد در صد نیست و معمولا جای زخم و اسکار بجای می گذارند .روش دیگر پاک کردن تاتو ،استفاده از لیزر ساده ترین ، با عارضه کمتر و گاهی با نتایج بسیار عالی می باشد که در صورت موثر بودن اکثرا جای زخم و اسکار به جا نمی گذارد .
جهت از بین بردن تاتو لیزر Q-Switch N-D yag مناسب ترین دستگاه است که می تواند بدون آسیب به پوست ذرات رنگ را در زیر پوست تبدیل به ذرات بسکوچک یار تری نماید که بعدا توسط بدن جذب شده و از بین میرود .بسته به میزان رنگ موجد در پوست و عمق آن این روش درمانی باید با به صورت هر 1 یا 2 ماه تکرار شود تا به مرور از بین برود. گاه بدلیل میزان زیاد رنگ یا جوهردرتاتو ممکن است تعداد جلسات لیزر زیاد شود و حتی به 10 جلسه برسد . ولی معمولا اکثرا بین 2 تا 5 جلسه لیزر نیاز دارند.به این صورت هیچ اثری از جای زخم یا تاتو باقی نخواهد ماند.