موهای زیر بغل و ناحیه تناسلی بعد از سن بلوغ در هر دو جنس زن و مرد رشد می کنند. فرم رشد موها در ناحیه تناسلی در دو جنس تا حدودی متفات است. این موها وابسته به هورمون های جنسی هستند و رشد آنها طبیعی محسوب می شود و لذا جز موهای زائد طبقه بندی نمی شوند. هر چند عملکردهایی از لحاظ فیزیولوژیک برای این موها ذکر شده، اما به لحاظ بهداشتی و زیبایی و عملکرد جنسی اصلاح و برداشتن این موها جز اقدام های معمولی است که انجام می شود.
در گذشته نه چندان دور روش های استفاده برای این مورد شامل روش هایی مانند استفاده از تیغ، موم، اپیلاسیون، نخ و مواد موبر بود. این روش ها جز روشهای موقت برداشتن مو می باشند و لذا نیاز به تکرار دارند. از هنگام عرضه لیزر مو به عنوان یک روش از بین بردن دایمی موها این روش مورد استقبال تعداد زیادی از افراد جامعه قرار گرفته است. در اینجا به بعضی سوالات شایع در مورد لیزر موهای ناحیه تناسلی و زیر بغل پاسخ داده می شود.
هر چند لیزر موهای تناسلی و زیر بغل می تواند بسیار موثر و دارای اثرات مثبت بهداشتی، زیبایی و جنسی باشد، اما در عین حال در صورت انجام توسط افراد غیر متخصص، مراکز غیرمجاز و دستگاه های نامناسب و بی کیفیت می تواند منجر به بروز عوارضی چون سوختگی و یا انتقال بیماری های عفونی و یا عدم نتیجه گیری دلخواه و هدر رفتن هزینه و وقت شود لذا باید در انتخاب مرکز مناسب نهایت دقت را به عمل آورید. کلینیک پوست و لیزر دکتر جمال الدین حسن زاده یکی از مراکز مجهز و به روز لیزر موهای زائد در سنندج می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در انتهای صفحه تماس حاصل فرمایید.
تفاوت اساسی بین لیزر موهای این نواحی و سایر نواحی بدن وجود ندارد. اصول کلی درمان لیزر مو در این نواحی نیز صادق است. اشاره به این نکته مهم است که میزان اثر بخشی لیزر در موهای تناسلی و زیر بغل بیشتر از اثر لیزر در از بین بردن موهای صورت است و نیاز به تعداد جلسات کمتری دارد.
هر چند به عنوان یک اصل کلی نمی توان اثر بخشی صد درصد و مادام العمر برای از بین بردن موها توسط لیزر تضمین نمود اما خوشبختانه لیزر موها جز موثرترین درمان های طبی و زیبایی است و همانگونه که اشاره شد میزان موفقیت لیزر در این نواحی بیشتر از صورت است.
هرچند نمی توان تعداد قطعی جلسات مورد نیاز برای از بین بردن موهای این نواحی را تعیین نمود اما با استفاده از دستگاه های پیشرفته بطور متوسط جلسات مورد نیاز بین سه تا پنج جلسه و کمتر از متوسط تعداد جلسات مورد نیاز برای صورت است.
فواصل بین جلسات لیزر در ناحیه تناسلی طولانی تر از نواحی صورت و بیت دو تا سه ماه است.
این احتمال وجود دارد اما در عمل این احتمال بسیار پایین است و در صورت رشد مجدد موها می توان مجددا اقدام به لیزر موها نمود.
با توجه به وجود پایانه های عصبی فراوان در این نواحی میزان درد لیزر این ناحیه بیشتر از سایر نواحی است اما بیشتر بیماران به راحتی قادر به تحمل آن می باشند. درد ناشی از لیزر در این نواحی با درد ناشی از موم انداختن و اپیلاسیون قابل مقایسه است. با وجود این در موارد لزوم می توان از روش هایی جهت کاهش درد لیزر استفاده نمود. این روش ها شامل روش های استفاده از روش های خنک کننده و کیسه یخ، استفاده از پمادهای بی حسی و گاها تزریق مواد بی حسی است.
در صورت عدم استفاده صحیح از لیزر و تنظیم نامناسب پارامترهای دستگاه و یا استفاده از لیزرهای با کیفیت پایین یا توسط افراد غیرمتخصص احتمال بروز سوختگی پوست و بروز لک وجود دارد.
بعضی از ویروس ها مانند ویروس تبخال و زگیل تناسلی از طریق دستگاه های آلوده قابل سرایت هستند. از طرفی سر اکثر دستگاه های لیزر قابل استریل کردن توسط دستگاه های حرارتی نیستند. لذا جهت جلوگیری از انتقال بیماری های عفونی بخصوص زگیل تناسلی استفاده از سلفون های یکبار مصرف جهت پوشش هند پیس دستگاه الزامی است. استفاده از این سلفون ها در دستگاه های لیزر آلکساندرایت و دایود امکانپذیر است اما با دستگاه های آی پی ال این امکان وجود ندارد. لذا حتی الامکان بهتر است برای لیزر این نواحی از دستگاه های آی پی ال استفاده نشود. اهمیت این مسله در اینجاست که بسیاری از مراکز غیرتخصصی از دستگاه های آی پی ال برای حذف موها استفاده می کنند . لذا مجددا تاکید می شود که در انتخاب مراکز انجام لیزر دقت کافی نمود.
نکته مهم اینست از آنجاییکه یکی از روش های گسترش ویروس زگیل تناسلی استفاده از تیغ، موم و اپیلاسیون است چون با استفاده از لیزر نیاز به این روش ها کمتر می شود لذا احتمال گسترش زگیل ها نیز کمتر می شود. لذا یکی از اقدامات توصیه شده به افراد مبتلا به زگیل تناسلی، بعد از درمان زگیل ها لیزر موهای این نواحی است. بدیهی است همانگونه که اشاره شد رعایت اصول جلوگیری از انتقال بیماری و استفاده از وسایل یکبار مصرف بسیار بسیار حائز اهمیت است.
خیر، هیچگونه گزارشی از ارتباط بین بروز سرطان پوستی با لیزر مو توسط دستگاه های لیزر استاندارد و دارای تاییدیه های لازم وجود ندارد.
بدلیل اثر مثبت لیزر موها در این نواحی در رعایت بهداشت و اثر مثبت آن در زیبایی تاثیر مثبتی در عملکرد زناشویی و جنسی نیز دارد.
خیر میزان نفوذ اشعه لیزر تنها محدود به عمق کمی از پوست است و این امواج هیچ تاثیری بر روی عملکرد غدد و سلول های جنسی ندارند.
متاسفانه محدودیت اصلی دستگاه های لیزر موجود اینست که امکان از بین بردن موهای سفید با این روش وجود ندارد.
در موارد موی تیره و پوست روشن نتیجه لیزر بهتر است و تعداد جلسات مورد نیاز کمتر است. در مواردی که موها روشن و پوست تیره است نیاز به تعداد جلسات بیشتری وجود دارد. در این موارد احتمال بروز عوارضی مانند سوختگی بیشتر است به همین دلیل اهمیت تنظیم دقیق پارامترهای دستگاه در این موارد جهت جلوگیری از بروز عوارض مشخص می شود.
همشهریان گرامی! شما می توانید بهترین پلاسمای سنندج را در کلینیک های تخصصی پوست این شهر بیابید. با استفاده از پلاسما می توانید شاهد جوانسازی غیرتهاجمی اطراف چشم باشید.