پیری پوست جزء لاینفک زندگی است و علل پیری پوست نیز بی شمار است. یکی از دلایل پیری پوست تخریب سلولی توسط رادیکال های آزاد است. رادیکالهای آزاد عمدتاً در اثر سوخت و ساز سلولی تولید می شوند. آنتی اکسیدانها موادی هستند که از اثر رادیکالهای آزاد جلوگیری می کند. نتایج قطعی آنتی اکسیدان در مواد غذایی بیان نشده است ولی به نظر می رسد افزایش مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان، از پوست در برابر اثرات مضر رادیکالهای آزاد محافظت می کند.
بیش از 4000 ترکیب آنتی اکسیدان درغذاها وجود دارد ولی بیش از همه، ویتامین های C,E و بتاکاروتن و نیز ماده معدنی سلنیوم مهم هستند.
بیشتر افراد تصور می کنند منظور از دریافت آنتی اکسیدان بیشتر، مصرف مکمل هاست اما باید بدانید فقط مکمل های خوراکی آنتی اکسیدان ندارند، بلکه میوه ها، سبزی ها و غلات سبوس دار دارای آنتی اکسیدان بیشتری هستند.
اگرچه سیستم های آنزیمی متعددی برای خنثی کردن رادیکالهای آزاد در بدن وجود دارد، ولی آنتی اکسیدانهای اصلی ویتامین های E,C و بتاکاروتن هستند. سلنیم نیز به عنوان یک ماده معدنی نقش آنتی اکسیدان مهمی دارد. ویتامین C یا اسید اسکوربیک نوعی ویتامین محلول در آب است و در تمام مایعات بدن وجود دارد. نیاز روزانه آن mg60 است. مهمترین منابع آن عبارتند از: مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، سبزیجات برگی شکل سبز، کیوی، کلم، طالبی، توت فرنگی، اسفناج و سیب زمینی.
ویتامین E نوعی ویتامین محلول در چربی است و در روغن های گیاهی، جوانه گندم، آجیل، دانه ها، غلات سبوس دار، سبزجات برگی شکل سبز.
بتاکاروتن، پیش ساز ویتامین A است که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود. این ترکیب در سبزی ها و میوه های سبز، زرد و نارنجی یافت می شود. از جمله هویج، کدو حلوایی، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین، اسفناج، گوجه فرنگی، انواع کلم، طالبی، هلو و زردآلو.
سلنیوم بهترین منابع غذایی آن شامل ماهی، گوشت قرمز، غلات، حبوبات، تخم مرغ، مرغ و سیر است. سبزیجاتی که در خاک های غنی از سلنیوم رشد می کنند نیز منابع خوبی برای سلنیوم هستند.
طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه فلوریدا، بعضی از انواع آنتی اکسیدانها در پوست میوه ها وجود دارد. شاید به همین دلیل است که مصرف میوه ها با پوست می توانند مفیدتر باشد از جمله این میوه ها سیب است که مواد فیتوشیمیایی موجود در سیب که اثرات ضد سرطان دارد، در پوست سیب درختی 87% بیشتر از مغز میوه است. خیار میوه ای است که دارای سیلیکا بوده و مصرف یک خیار با پوست میزان 5 میلی گرم سیلیکا به بدن اضافه می کند. این ترکیب خاصیت کلاژن دارد.
البته لازم به ذکر است که نتایج تحقیقات جدید، آنتی اکسیدانها نقشی در کند کردن روند پیری ندارند. براساس تحقیقات دانشگاه کالج لندن در تحقیقاتی که با دستکاری نماتد که از نظر ژنتیکی شباهتهایی با انسان دارد متوجه شدند رادیکالهای آزاد تأثیر چندانی در فرسایش سلولی و تسریع روند پیری ندارند.
در واقع عامل اصلی پیری پوست تخریب ایجاد شده بوسیله رادیکالهای آزاد نیست.
تغذیه سالم می تواند در کاهش خطر بسیاری از بیماریهای ناشی از افزایش سن مانند سرطان، دیابت و پوکی استخوان موثر باشد ولی هیچ مدرکی که بیانگر نقش آنتی اکسیدان موجود در کرمها در پیشگیری از پیری باشد، موجود ندارد.