لیزر فراکشنال یا فراکسل علاوه بر بهبودی قابل ملاحظه اسکارها و جای جوش صورت (جوشگاههای پوستی) در درمان پیری پوست خصوصا شلی پوست و چروک صورت و چروک های دور چشم و دوردهان هم کاملا موثر است . عوارض بعد از این نوع لیزر بسیار کم است و زخم بسیار سطحی بعد از این لیزر بسرعت طی ۳ تا ۵ روز و قرمزی بعد از ان هم حداکثر بعد ازدو تا چهارهفته بهبود می یابد و شخصی که لیزر شده براحتی میتواند به فعالیت های روزمره و خارج منزل خود براحتی و بدون نگرانی ادامه دهد .
مکانیسم عمل این لیزر بدین صورت است که ، به جای تابیدن نور لیزر با شعاع بزرک در لیزرهای قدیمی ، ستون های از نور لیزر با شعاع هایی بسیار باریک در حد میکرون بر روی سطح پوست تابیده میشود لذا مناطقی از سطح پوست ( اپیدرم )عملا سالم می ماند و از همین مناطق اشعه نخورده یا سالم هست که ترمیم پوست بسرعت انجام میشود
در واقع در این نوع لیزر مناطقی از سطح پوست ( فواصل بین نقطه ها ) آسیب نمی بیند و بیشترین نور تابیده شده از این نوع لیزر وارد درم ( با عمق نفوذ حدودا یک تا دو میلی متر )یعنی همان لایه میانی پوست می شود یعنی درست جایی که باید لیزر آنجا اثر کند تا بتواند مشکلات فوق را بهبود بخشد چرا که علت اصلی مشکلات فوق خرابی لایه میانی پوست یا همان درم می باشد بطوری که کلاژن پوست در این ناحیه قرار دارد و تابیدن نور این لیزر در این ناحیه باعث تشکیل کلاژن های جدید میشود و بتدرج طی ۲تا ۴ ماه ، چروک های پوست کاهش قابل ملاحظه ای پیدا می کند و پوست از حالت شلی و افتادگی درمی آید و عمق چاله ها و اسکارهای بعد از اکنه یا جوش ویا بعد از عمل ( جای بخیه ) بهبودی قابل ملاحظه ای پیدا میکند.تعداد جلسات لیزر فراکشنال Co2 fractional حداکثر ۳ تا ۴ جلسه است که هر جلسه با فاصله ماهی یک بار انجام می شود.
برای کل صورت حدودا " نیم ساعت طول می کشد
بلافاصله بعد از لیزر پوست ملتهب و بروافروخته میشود که با کمپرس یخ یا سرما این التهاب بهتر میشود ، 12 تا 24 ساعت بعد از لیزر محل لیزر حالت آفتاب سوختگی پیدا میکند ( قهوه ای سوخته ) و این حالت طی 3 تا 6 روز با پوست اندازی برطرف میشود ، بعد از آن پوست نسبتا شفاف و کمی قرمز ظاهر میشود که این قرمزی خفیف ممکن است 1 تا 2 هفته طول بکشد .
در طی مدتی که پوست شبیه افتاب سوختگی است کرم های ترمیم کننده یا کرم های حاوی آنتی بیوتیک تجویز میشود تا پوست سریعتر ترمیم شود در ضمن توصیه میشود در 3 تا 6 روز اول که پوست حالت سوختگی دارد در معرض افتاب مستقیم حتی به میزان کم هم قرار نگیرد لذا شخص در ساعاتی که افتاب شدید است بیرون نرود ولی میتواند در محیط های سربسته مثلا محل کار حضور داشته باشد فقط برای پوشاندن ظاهر چهره شخص از ماسک های پارچه ای ( ماسک های سرماخوردگی ) یا کرم های پوشاننده مثل زینک اکسید استفاده میکنند . بعد از اینکه پوسته های سوخته برطرف شد اکیدا" توصیه میشود شخص نیم ساعت قبل از بیرون رفتن به مقدار کافی از ضد آفتاب با عیار SPF مناسب استفاده کند.
درد آن نسبت به لیزرهای قدیمی یعنی لیزرCO2 معمولی کمتر است ولی به هر حال درد دارد لذا نیم ساعت قبل از لیزر کرم بی حسی بر روی پوست مالیده میشود و سپس لیزر انجام میشود و درد بطور قابل ملاحظه ای کم و کاملا قابل تحمل میشود.
یک هفته بعد از لیزر فرد میتواند محلول و کرم های قبلی خود را شروع کند.
دو هفته بعد از اولین جلسه لیزر پوست نسبتا شفاف و روش میشود و در صورتیکه شخص کرم های ضد آفتاب خود را خوب استفاده کند با ادامه هر جلسه لیزر ( ماهی یک بار ) پوست شفاف تر میشود .
در مورد اسکارهای فرورفته و لکه های بعد از جوش هم به همین صورت است وهر جلسه عمق چاله ها کمتر و و با ادامه جلسات لیزر کمتر و کمتر میشود ونهایات بعد از جلسه چهارم لیزر بطور متوسط 60 درصد ( از 40 تا 80 درصد متغییر بر حسب عمق اسکارها ) عمق اسکارها کمتر و ظاهران بهتر میشود ، در مورد بهتر شدن چروک صورت یا سفت تر شدن پوست های شل معمولا سه تا جهار ماه بعد از لیزر یعنی از جلسه سوم به بعد تاثیر ان مشخص میشود چرا که پروسه کلاژن سازی بعد از لیزر دیر اغاز میشود و البته وقتی کلاژن های جدید در زیر پوست ایجاد شد به مدت طولانی هم باقی می ماند ( میانگین دوسال )
اگر دور چشم دچار پف شدید و افتادگی شدید شده باشد و در مشاهده افتادگی پلک فوقانی مشاهده شود تاثیر زیادی ندارد ولی اگر خصوصا پلک تحتانی و اطراف چشم دچار تیرگی و چروک و پف مختصر تا متوسط شده باشد ، لیزر فراکشنال بسیار موثر است.
تاثیر بسیار کمی دارد چرا که مکانیسم ایجاد این چروک ها انقباضات عضلانی است در حالیکه اثر لیزر فراکشنال فقط بر روی پوست است لذا در این موارد شخص باید از تزریق بوتاکس برای باز کردن چروک های اخم و پیشانی نزد پزشک بهره مند شود.
بر روی خال اثر ندارد ولی بر لکه های افتابی مثل کک و مک و منافذ باز پوست تاثیر خیلی خوبی دارد.
بصورت بالقوه اگر پزشک انجام دهنده لیزر تجربه کافی داشته باشد و از مارک های خیلی خوب لیزر فراکشنال استفاده کند عوارض پوستی مثل لک های قهوه ای یا سفید بعد از لیزر در مقایسه با لیزر های نسل قدیمی بسیار کم است ، البته در مواردی که اسکارها عمیق است و پزشک مجبور است براب تاثیر بهتر از قدرت بالای دستگاه استفاده کند احتمال بروز لکه های قهوه ای بعد از لیزر وجود دارد ولی اگر ایجاد شد معمولا این لکه ها طی حداکثر دوماه بهبود پیدا میکند در ضمن بعضی مناطق پوست مثل چانه و بینی و گونه ( پوست روی استخوان ) پوست حساس تر است یا کسانیکه پوست تیره دارند .
در مورد ریسک عفونت اگر شخص سابقه تب خال دارد حتما باید در چند روز اول بعد از لیزر به شخص محلول های ضد عفونی کننده ضد تب خال داد ، در مورد عفونت های میکروبی دیگر بهداشت فرد بسیار مهم است مثل شستشوی دست ، محیطی که فرد زندگی میکند وو...... به هر حال اگر لیزر انجام شده عمیق باشد و پزشک بر حسب فاکتورهای مختلف احتمال بروز عفونت بعد از لیزر را بدهد قرص یا کپسول های انتی بیو تیکی و یا حتی قرص های ضد تب خال به مدت حداکثر 5 تا 7 روز تجویز میشود
بلی
آری ولی بهتر است بعد از 4 جلسه یک دوره 6 تا 12 ماهه به پوست استراحت داد و مجددا" چند ماه بعد یک دوره دیگر لیزر را انجام داد ، یا اینکه بعد از 4 جلسه لیزر اگر در فصل مناسبی قرار داشتیم ( از لحاظ شدت افتاب ) میتوان هر سه تا چهار ماه یک بار یک لیزر عمیق انجام داد.
اگر مایل به افزایش رتبه سایت و کسب جایگاه اول گوگل هستید؛ می توانید طراحی و سئوی وب سایت خود را به ما بسپارید. گروه نرم افزاری پزشک آنلاین، مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت با سالها تجربه در این زمینه یکی از تخصصی ترین خدمات را به شما ارائه می نماید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.