1- اسیدهای چرب اساسی بیشتری مصرف نمایید :
مطالعات زیادی نشان داده، که مصرف اسید های چربامگا تری که عمدتا در غذاهایی مانند ماهی های آبهای سرد مثل سالمون و همچنین آجیل ها مثل گردو ، بادام و یا دانه هایی مانند کنجد و قلوس وجود دارد،سبب کاهش علائم دیسمنوره (علائم قبل از قاعدگی)می گردد.
2-غذاهایی که باید یک هفته قبل از شروع قاعدگی مصرف نمایید:
یک هفته قبل از شروع پریود بهتر است ازاسفناج،تمشک وگردواستفاده کنیدوهمچنین از زعفران ،رازیانه ، ترخون ،تره فرنگی، موسیر،فلفل سیاه ،دارچین و پوست پرتقال بیشتری در موقع طبخ غذاها استفاده نمایید.
3-از دم کرده های زیر استفاده نمایید :
چایی بابونه ، زنجبيلٰ سنبل الطیب و گل گاوزبان، تمشک وسرخ ولیک در کاهش درد وایجاد آرامش در شما بسیار موثرند.
4- مکملهای منیزیوم مصرف نمایید:
در بعضی از خانمها به دلیلّکاهش سطح منیزیوم خون ، دچار دردهای پیش ازقاعدگی می گردند ، لذا توصیه می گردد، یک هفته قبل از پریود، شروع به مصرف روزانه 500 میلیگرم به علاوه 50 میلیگرم ویتامین B6نمایید که بسیار در کاهش دردو گرفتگی های زیر شکم بسیار مفید است.
5- یک لیست تهیه کنید:
حتما تا حالا متوجه شدید که یک هفته قبل از پریود به بعضی غذاها حساسیت و واکنش نشان می دهید و گاهی سبب تشدید ناراحتیشما در طول دوره قاعدگی می گردد، لذا به شما توصیه می کنیم تا لیستی از این غذاها تهیه نموده ودر دوره های بعد از مصرف آنها خودداری نمایید
6-ورزش:
انجام فعالیتها و ورزشهای عادی و سبک در این دوران نه تنها هیچ گونه منعی ندارد، بلکه مفید هم است و به آرامش عضلات کمک می کند. باید بدانید که بدترین کار، درازکشیدن روی تخت و بیحرکت ماندن است.
7-شکلات تلخ:
در شکلات و بهویژه شکلات تلخ ترکیباتی وجود دارد که سبب میشود گردش خون در بدن سریعتر شود. در عین حال خوردن شکلات تلخ در تنظیم استروژن و پلاکت خون هم نقش موثری دارد.در واقع استفاده از شکلات تلخ چند روز پیش از آغاز قاعدگی سبب میشود که ماده دوپامین در خون فعال شود و به همین دلیل حسی از شادی در بدن احساس شود. برای این منظور بیشتر به سراغ شکلات تلخ ۷۰ درصد بروید
8-کلسیم:
تحقیقات نشان میدهد، دریافت کافی کلسیم و تعادل آن در بدن میتواند عوارض این دوران را کاهش دهد. تعادل کلسیم با دریافت میزان کافی کلسیم از فرآوردههای لبنی یا مکملها ایجاد میشود؛ برای مثال مصرف کربنات کلسیم باعث کاهش عوارض قاعدگی میشود. محققان دریافتهاند، مصرف پروتئینهای حیوانی باعث افزایش دفع کلسیم توسط کلیه میشود و با کاهش مصرف پروتئینهای حیوانی، دفع کلسیم به نصف میزان قبلی خود میرسد.