خانمها در دوران حاملگی و شیردهی دچار تغییرات هورمونی میشوند این تغییرات میتواند در نمره عینک و التیام زخم محل عمل تاثیر بگذارد و نتیجه عمل خیلی قابل پیشبینی و دقیق نباشد. بهتر است پس از گذشت از مراحل فوق عمل جراحی انجام گیرد.
کسانی که علیرغم استفاده از عینک دید بسیار کمی دارند اینها کاندید خوبی برای انجام لازک نیستند گاهی ممکن است انجام جراحی مختصری دید را کاهش دهد در افراد با دید خوب این مقدار خیلی کم اثری در نتیجه کلی کار نمیگذارد و یا ممکن است قابل اغماض باشد ولی در کسانی که دید بسیار کم دارند ممکن است اثر قابل تحمل نباشد در نتیجه در کسانی که دید بسیار کم دارند بهتر است عمل جراحی لازک انجام نگردد.
نکته دیگر قابل توجه این است که بعضی از بیماران که با عینک هم خوب نمی بینند فکر میکنند پس از جراحی لازک دیدشان بهتر خواهد شد اینطور نیست نباید توقع دید بهتر از عینک را داشت کسی که با اصلاح نمره عینک دید خوبی ندارد با جراحی لازک هم همانطور خواهد بود فرق این دو اینست که قبل از عمل با عینک دید بسیار کم داشت بعد از عمل بدون عینک دید بسیار کم خواهد کرد.
پس انجام جراحی لازک شما را از استفاده عینک بی نیاز خواهد کرد و دید شما مثل زمانی خواهد شد که عینک داشتید با این تفاوت که الان بعد از عمل دیگر نیازی به عینک ندارید.مثلاً اگر با عینک از ده خط تابلوی دید 8 خط را می بینید بعد از عمل هم همان 8 خط را می بینید ولی اینبار بدون عینک کسی که با عینک حداکثر دیدش 10/8 می باشد نباید توقع دید بیش از 10/8 بعد از عمل داشته باشد کسانی که نمره چشمشان خیلی بالا باشدنیز از این عمل جراحی خیلی راضی نخواهد شد.
نمره های نزدیک بینی بیش از 14- و دوربینی بیش از 6+ و آستیگمات بیش از 6درجه ثابت نمودن نمره چشم معمولاً تا سن 18 سالگی نمره عینک متغیر است در نزدیک بینها عموماً نمره بالا میرود و در دور بینها به مرور نمره کم میشود پس از سن 22-18 سال بیشتر افراد رشد و یا تغییر نمره عینکشان متوقف میشود پس از آنکه از توقف تغییرات اطمینان حاصل شد مثلاً یک یا دو سال شماره عینک ثابت شد آنوقت مجاز به انجام عمل جراحی لازک هستیم .اگر در این موضوع دقت نکنیم با انجام جراحی نمره عینک صفر میشود و مجدداً به مرور نمره عینک رشد میکند و بیمار مجدداً به عینک نیاز پیدا میکند.
پس توجه به این نکته هم مهم است که در چند بار گذشته حداقل در دو معاینه گذشته ه فاصله 6 ماه یعنی حداقل در عرض یک سال شماره عینک رشد نداشته باشد البته رشد نمره عینک ممکن است هیچوقت متوقف نشود و در حد 25٪و یا کمی کمتر یا بیشتر در عرض 2 سال 3 سال تغییر کند. این تغییر را دیگر قابل اغماض میدانیم و میتوانیم با وجود این تغییرات جزئی عمل را انجام بدهیم.
این بیماری که با بروز آستیگمات نامنظم و کاهش دید علیرغم داشتن عینک و رشد مکرر نمره عینک همراه خواهد بود یک بیماری ارثی است و معمولاً سایر افراد خانواده هم به این بیماری مبتلا هستند وجود علائمی که قبلاً ذکر شد ما را به وجود بیماری قوز قرنیه مشکوک میکند ولی تشخیص قطعی با عکسبرداری از قرنیه و بررسی ضخامت و نامنظمی قرنیه با عکس و اسکن قرنیه امکان پذیر است. انجام آزمایش توپوگرافی ، اورب اسکن و پنتاکم مفید می باشد.جراح چشم با این وسایل به وجود قوز قرنیه پی میبرد و از انجام لازک خودداری میکند.