پاسخ : تعداد دندانهای یک فرد بالغ 32 دندان است که دندانهای عقل که تعداد آنها 4 عدد میباشد آخرین دندانهایی هستند که رویش می یابند . معمولاً سن رشد این دندانها حدفاصل 25 ـ 17 سال است و البته ممکن است زمان رویش چند سالی به تعویق نیز بیافتد . امروزه اغلب فک ها کوچک هستند و فضای لازم برای رویش دندانهای عقل در آنها وجود ندارد و به همین دلیل مجبور به بیرون آوردن آنها هستند و غالب افراد 28 دندان در دهان دارند .
پاسخ : در صورتیکه فضای کافی جهت رویش صحیح دندان عقل در فکین موجود باشد رویش این دندانها در جای درست خود صورت خواهد گرفت و در جویدن نیز به شخص کمک خواهد کرد و نیازی به کشیدن آنها نخواهد بود .
پاسخ : در صورتیکه فضا جهت رویش دندان عقل به حدی کم باشد که امکان رویش حتی در حد جزئی برای دندان نباشد و یا جهت رویش دندان به صورت افقی باشد و نتواند رویش یابد و زیر بافت نرم و یا حتی در استخوان قرار گیرد به آن نهفته می گویند .
پاسخ : در صورتیکه قسمت کوچکی از دندان عقل رویش یافته باشد و امکان رویش کامل آن نباشد لثه اطراف آن متورم شده و امکان تجمع مواد غذایی در زیر لثه آن وجود داشته که باعث ایجاد پوسیدگی و یا عفونت در آن ناحیه می گردد . که در این صورت استفاده از دهان شویه و آنتی بیوتیک لازم میشود و بهتر آن است که چنین دندانی هر چه سریعتر از دهان خارج گردد .
پاسخ : استفاده از آب نمک رقیق و ولرم جهت کاهش التهاب ناحیه متورم مفید است . همچنین استفاده از دهانشویه هایی نظیر کلرهگزیدین به صورت ژل یا مایع بسیار سودمند خواهد بود . جهت کاهش درد استفاده از مسکن هایی نظیر استامینوفن یا بروفن مانعی ندارد و بایستی هر چه سریعتر به دندانپزشک مراجعه نمود تا اقدامات علمی و درمانی صحیح صورت گیرد . حتی ممکن است در اثر ادامه تورم باز کردن دهان محدود و همراه با درد و ناراحتی باشد .
پاسخ : بدون شک نیاز است . بررسی وضعیت دندان عقل نهفته و یا نیمه نهفته ، حالت قرارگیری ریشه و زاویه رویش دندان و تعیین طرح درمان جهت جراحی و بیرون آوردن دندان عقل بدون وجود گرافی تقریبا غیرممکن است.