پزشکان توصیه می کنند ورزش،حل کردن جدول حروف متقاطع و رعایت رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند درپیشگیری از بیماری آلزایمر موثر واقع شود.
محققان در تلاش هستند دلایل بروز بیماری آلزایمر را کشف کنند تا بتوانند راهی برای پیشگیری و یا کند کردن روند این بیماری ارایه کنند.
از این رو برای شفاف سازی شواهد کنونی و ارایه راهکارهای درمانی شفاف تر برای پزشکان؛ موسسه ملی بهداشت (NIH) در اوایل سال ۲۰۰۹ مطالعات موجود در زمینه آلزایمر را مورد بررسی قرار داد.
تحلیل این یافته ها به گونه ای تعجب آور، نا امید کننده و بر خلاف آن چیزی بود که در مورد پیشگیری از آلزایمر رایج شده است.
سالها نظریه غالب این بوده است که برای پیشگیری از زوال عقلی مرتبط با سن ” باید از ذهن خود استفاده کنیم وگرنه آن را از دست خواهیم داد.”
داده ها با رفتارهایی مانند فعال نگه داشتن ذهن در سراسر عمر، فعالیت بدنی، مصرف غذاهای خاص و مکمل های غذایی از جمله ویتامین ها و مواد مغذی با بروز میزان کمتر زوال عقل در سنین بالا مرتبط شده اند. ظاهرا عوامل شیوه زندگی انواع مختلف زوال شناختی را محدود می کنند.
اکنون دانشمندان دانشگاه دوک نتایج تحقیقات خود را در نشریه سالانه طب داخلی منتشر کرده اند و براین باورند که داده های موجود مبنی بر اثرات حفاظتی و پیشگیرانه شیوه زندگی به مستدلی که تصور می شد، نیست.
محققان از کمبود و ضعف شواهد کنونی مایوس شده اند. آنها با به کارگیری استانداردهای دقیق و با ثبات برای بررسی تمامی تحقیقات دریافته اند شواهد کافی برای توصیه هیچ فعالیت واحد و یا عواملی که مانع از ابتلا به زوال عقل در سنین بالا و پیری شود، وجود ندارد.
در عین حال این بررسی، اندکی از توصیه های پزشکان در مورد عوامل خطر آلزایمر و به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری حمایت کرد.
به اعتقاد آنها استعمال دخانیات، دیابت، افسردگی ، سندروم سوخت و ساز (فشار خون بالا، کلسترول بالا و چاقی که با بیماری قلبی و دیابت مرتبط هستند) و واریان های ژنی خاص همگی با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط هستند.
همچنین رعایت رفتارهای پیشگیرانه مانند مصرف غذاها مدیترانه ای که سرشار از میوه، سبزیجات، اسید چرب امگا ۳ ، ورزش، فعالیت ذهنی، حل جدول حروف متقاطع، یادگیری چیزهای جدید و تقویت روابط اجتماعی وسیع با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط هستند.
این پژوهشگران می گویند با این حال مشکل این است که هیچ یک موارد مطرح شده قاطعانه نیستند و استدلالی برای هیچیک آنها در توجیه توصیه این رفتارها به افرادی که می خواهند از ابتلا به زوال عقل پیشگیری کنند،وجود ندارد.
محققان تاکید دارند اما با وجود این نتایج جدید، تمامی توصیه هایی که پزشکان تاکنون به منظور پیشگیری از آلزایمر ارایه کرده اند، همگی برای سلامتی مفید هستند و دلیل مطلوبی برای رعایت و ادامه آنها وجود دارد.
محققان اکنون در حال انجام تحقیقات طولانی مدت تری هستند که ممکن است دلایل علمی مستدلی برای نشان دادن چگونگی پیشگیری از آلزایمر با این رفتارها ارایه کنند.