دکتر بیژن فروغ - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

مهمترین علت و روشهای درمان درد سینه کف پا

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drforogh.ir
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف تلفن مطب : 66576424 - 021

افراد زیادی به دلیل درد سینه پا برای انجام کارهای روزمره خود دچار مشکل می شوند که ممکن است این درد مربوط به بیماری متاتارسالژیا باشد. احساس درد در قسمت جلویی پا گاهی به حدی شدید است که تمام پا را درگیر می کند. التهاب و تورم ناحیه جلویی پا علت درد سینه کف پا است که با راه رفتن و انجام فعالیت های مختلف درد آن به انگشتان پا هم سرایت می کند.

آنچه در این مطلب میخوانید

متاتارسالژیا بر روی استخوان ها و همچنین مفاصل موجود در سینه پا تأثیر گذاشته و ممکن است در یک یا هر دو پا نمود پیدا کند. عوامل زیادی می تواند دلیل درد سینه پا باشد با شناسایی علت درد سینه کف پا، یافتن درمانی برای آن و جلوگیری از گسترش این درد می توان از شر این بیماری راحت شد. در صورتی که به علت درد سینه کف پا توجه نکنید و در پی درمان آن نباشید، این عارضه بدتر خواهد شد.

علت درد سینه کف پا

پاها وظیفه تحمل وزن را دارند و در صورتی که فشار بیش از اندازه به آنها وارد شود. در آن ناحیه درد بروز پیدا می کند. بنابراین تمامی علت و عوامل خطر متاتارسالژیا، فشار بیش از حد منتقل شده به ناحیه آسیب دیده می باشد. در ادامه مهم ترین علت ها و عوامل تاثیر گذار در متاتارسالژیا لیست شده است:

مهم ترین علت درد سینه کف پا

عوامل زیادی دلیل درد سینه پا هستند. دلیل درد سینه پا با راه رفتن بیشتر موجب درد کشیدن در این قسمت خواهد شد. کسانی که اضافه وزن دارند، علت درد سینه کف پا در آن ها فشار وزن روی قسمت جلویی پایشان می باشد. کفش تنگ و نامناسب علتی بسیار مهم و دلیل درد سینه پا در بسیاری از افراد خواهد بود. استفاده از کفش های نامناسب در مدت زمان طولانی علت درد سینه کف پا در اکثر کسانی است که دچار چنین مشکلی هستند.

تشخیص علت درد سینه کف پا

راه های تشخیص بیماری متاتارسالژیا در سه مرحله انجام میگیرد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:

مرحله اول:

تشخیص بیماری متاتارسالژیا از طریق پزشک، که با در نظر گرفتن سابقه شخصی بیمار و معاینه فیزیکی دقیق توسط یک فیزیوتراپیست انجام می شود. پزشک متخصص با بررسی ویژگی های درد، سبک زندگی بیمار، سرگرمی ها، شغل و سابقه قبلی بیماری های اسکلتی عضلانی فرد، علت اصلی بیماری را یافته و اقدام به درمان آن خواهد کرد.

مرحله دوم:

پس از مراجعه به پزشک متخصص در صورت نیاز، برای بررسی شکستگی حاصل از فشار، استرس یا تحلیل رفتن مفصل، تصویر برداری اشعه ایکس یا سی تی اسکن انجام می دهند.

مرحله سوم:

توسط آزمایش خون می توان مشخص کرد که درد سینه پا به دلیل یک بیماری التهابی سیستمیک، مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس ایجاد شده یا در اثر عوامل دیگری بروز پیدا کرده است.

روشهای درمان درد سینه کف پا

درمان درد سینه کف پا

  1. اضافه وزن دلیل درد سینه پا است. با کاهش وزن و تعادل در میزان وزن بدن می توان درد کف پا را از بین برد.
  2. استفاده از کفی ها و یا کفش های مناسب و طبی
  3. علت درد سینه کف پا ممکن است کفش های پاشنه بلند و تنگی باشد که مدام آن ها را می پوشید. با کنار گذاشتن این مدل کفش ها درد سینه کف پا را درمان کنید.
  4. ماساژ دادن پاها
  5. انجام برخی تمرینات و حرکات اصلاحی
  6. تزریق برخی داروها توسط پزشک

افراد بسیاری در پیدا کردن علت درد سینه کف پا دچار مشکل هستند. برای این که بتوان دلیل درد سینه پا را تشخیص داد، باید به متخصصان در این زمینه مراجعه کرد.

تمرینات ورزشی و حرکات اصلاحی برای کاهش درد کف پا

گاهی هم می توان دردهای کف پا را با انجام دادن تمرینات ورزشی کششی و تقویتی با عضلات کف پا کاهش داد. ورزشی های ساده ای مثل:

برای انجام این تمرینات، قوطی کنسرو منجمد شده را زیر کف پای خود قرار دهید و از قسمت پاشنه یا قسمت میانی قوس کف پا به چرخاندن آن قوطی بپردازید و این تمرین را حدود 3تا5 دقیقه ادامه دهید.

برای انجام دادن این تمرین باید روی یک سطح سفت مانند زمین بنشینید و پاهای خود را مقابل بدنتان قرار دهید. سپس یک عدد حوله را دور کف پای خود قرار دهید و با کمک گرفتن از دستان خود آن را به سمت بدنتان بکشید اما کاملا دقت کنید پاهای شما صاف باشد حدود 15 تا 30 ثانیه در این حالت بمانید سپس کمی استراحت کرده و سعی کنید این تمرین را 3 بار انجام دهید.

برای انجام این تمرین باید روبه روی دیوار قرار بگیرید وکف دست های خود را روی آن بگذارید سپس پای دردناک خود را به سمت عقب هدایت کنید به نحوی که پاشنه شما روی زمین قرار داشته باشد و پای دیگر خود را به سمت جلو هدایت کنید به نحوی که زانوی شما کمی خم شود. پایی که عقب قرار دارد را کمی به سمت داخل خم کنید و به آرامی به سمت دیوار تکیه دهید تا بتوانید کشش عضلات پشت ساق پای خود را احساس نمایید و سعی کنید بین 15 تا 30 ثانیه در این حالت بمانید سپس به نقطه شروع برگردید. این تمرین را 3 مرتبه تکرار کنید.

برا انجام این تمرین باید روی یک صندلی بنشینید و پای آسیب دیده خود را روی زانوی پای سالم خود قرار دهید. انگشتان خود را روی قسمت ساقه انگشتان پا قرار دهید و آنها را به سمت عقب و به سمت استخوان ساق بکشید تا بتوانید یک کشش لذت بخش را در قسمت قوس کف پای خود احساس نمایید. حدود 15 ثانیه در این حالت بمانید و3 مرتبه به تکرار این تمرین بپردازید.

برروی یک پله ایستاده، بطریقی که کف پا برروی پله و پاشنه پا برروی لبه پله قرار گیرد. می توانید از یک دیوار برای حفظ تعادل خود استفاده نمایید. به آرامی پاشنه پای خود را به سمت پایین سوق دهید تا زمانی که کشش را در عضلات ساق پا و تاندون آشیل احساس نمایید. 20 ثانیه در همان حالت باقی مانده و به آرامی به همان حالت قبل بازگردید. این حرکت را در 3 ست انجام دهید.

برروی یک صندلی نشسته و حوله ای را برروی زمین و مقابل صندلی قرار دهید. در حالتیکه پاشنه پای شما برروی زمین قرار دارد، حوله را با انگشتانی که درد کف پا را در آن احساس می کنید، گرفته و تلاش کنید تا آن را با انگشتان پای خود بردارید. این حرکت را 10-20 بار تکرار نمایید.

برروی یک صندلی نشسته و حوله ای را برروی زمین و مقابل صندلی قرار دهید. در حالتیکه پاشنه پای شما برروی زمین قرار دارد، حوله را با انگشتانی که درد کف پا را در آن احساس می کنید، گرفته و تلاش کنید تا آن را با انگشتان پای خود بردارید. این حرکت را 10-20 بار تکرار نمایید.

کف پای خود را برروی زمین قرار دهید. هر دو پاشنه خود را از روی زمین بلند کرده و چند ثانیه بالا نگه دارید. قبل از اینکه پاشنه های پای خود را برروی زمین قرار دهید، انگشتان پای خود را از روی زمین بلند کرده و چند ثانیه در همان حالت باقی مانده و سپس آنها را به همان حالت قبل برگردانید. این حرکت را در 5 ست تکرار نمایید.

برروی یک صندلی نشسته و پاهای خود را برروی زمین قرار دهید. انگشت شست پای خود را در حالتیکه سایر انگشتان پا برروی زمین قرار دارد، بلند نمایید. چند ثانیه در همین حالت باقی مانده و سپس استراحت نمایید. این حرکت را در 5 ست تکرار نمایید.

چه زمان برای درمان درد کف پا باید به پزشک مراجعه کرد؟

به خاطر داشته باشید قبل از اینکه درمان های خانگی برای درد کف پا را امتحان کنید، حتما با پزشک تان برای بررسی های تخصصی تر مشورت کنید و در صورت وجود هر کدام از علائم زیر باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. زیرا تمامی این موارد می تواند نشانه های بدی از یک بیماری جدی در شما باشد.

 آدرس صفحه اينستاگرام دکتر بيژن فروغ

روش جلوگیری از درد سینه کف پا

همیشه نمی توانید از آسیب به پا یا بیماری هایی که باعث ایجاد درد در کف پا می شوند، جلوگیری کنید؛ ولی با تغییراتی در سبک زندگی خود می توانید احتمال ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهید. روش های جلوگیری از درد کف پا عبارت اند از:

درمان دررفتگی مادرزادی لگن در نوزادان با روشهایی مانند استفاده از بریس DDH امکان پذیر است شما می توانید برای تهیه بریس DDH به پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ مراجعه نمایید. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.

نسخه اصلی مطلب مهمترین علت و روشهای درمان درد سینه کف پا را در سایت دکتر بیژن فروغ بخوانید.

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
کاهش میل جنسی در زنان؛ علل، علائم و راههای درماندکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
پاک کردن تتو با لیزردکتر پرستو خسروانی [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
نحوه کانتورینگ یا مادلینگ صورت با تزریق فیلردکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
نمونه برداری از ریه در منزل چگونه انجام میشود؟آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
دانستنی های پوست چربدکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آیا افزایش قد در بزرگسالی امکان پذیر است؟دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
تزریق چربی به مچ و ساق پا چه فرآیندی است؟کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
جوش بدنبال اپیلاسیوندکتر محمد شیزرپور [ متخصص پوست و مو ]
در کلینیک لیزر موهای زائد چه خدماتی ارائه میشود؟دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
تزریق فیلر و ژل خط خنده؛ ماندگاری، مراقبتها و هزینهدکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت