دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

ضعف و درد ساق و ران پاها چه علل و درمانی دارد؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drsalmanfallah.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول تلفن مطب : 91011414 - 031

ضعف پا می تواند به عنوان بخشی از احساس کلی ضعف در بدن و در یک یا هر دو پا ایجاد شود. ضعف واقعی هنگامی رخ می دهد که ماهیچه ها قدرت خود را از دست بدهند؛ اما افراد غالباً وفتی عضلات آنها ضعیف می شود احساس بیماری یا خستگی می کنند. درد پا می تواند دائمی یا متناوب باشد، ناگهانی یا به تدریج به وجود می آید و کل پا یا ناحیه ای موضعی مثل ساق پا یا ران پا را تحت تأثیر قرار می دهد. پا درد می تواند انواع مختلفی داشته باشد از جمله شدید، حاد، همراه با سوزش و آزار دهد.

آنچه در این مطلب میخوانید

بعضی از انواع درد پا صرفاً آزاردهنده هستند؛ اما دردهای شدیدتر پا بر توانایی شما در راه رفتن یا انداختن وزن بدن بر روی پای شما تأثیرگذار هستند. گاهی آنها به صورت پا درد شبانه و یا درد لگن تا پاها نیز بروز می کنند. درمان درد ران و ساق پا بستگی به تشخیص و علت پا درد دارد. وقتی دلیل درد مشخص شد، درمان بر کنترل درد و کنترل مشکل به وجود آورنده به منظور پیشگیری یا کاهش درد پا در آینده می شود.

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح، برای رفع بسیاری از دردها، توانبخشی بیماران و درمان بسیاری از بیماری ها و عوارض ناشی از آنها، از روشهای موثری مانند ، فیزیوتراپی ، طب سوزنی ، اوزون درمانی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی ، ورزش درمانی ، ارتوکین تراپی ، لیزر درمانی پرتوان و ... که همگی غیر جراحی بوده و به صورت سرپایی انجام می شوند، استفاده می شود. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 03191011414 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

10 علت ضعف و درد پاها

ممکن است بیماری ها و مشکلات مختلفی موجب بروز علائم مشترک و یکسانی شوند. بیحسی یا گزگز پا ممکن است بر اثر فشار به عصب ها، نوروپاتی، ابتلا به ام.اس یا آسیب به مغز ایجاد شود. این موضوع نشان می دهد که چرا پی بردن به دلیل اصلی بی حسی و گزگز پاها تا این حد اهمیت دارد.

  1. فلج چندگانه یا ام.اس: فلج چندگانه یا ام اس یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن خود شما به عصب ها و خصوصاً غلاف های میلین حمله می کند. آسیب به میلین موجب مختل شدن ارتباط بین سلول های عصبی می شود و بنابراین عملکردهایی که توسط این عصب ها کنترل می شوند نیز دچار مشکل می شوند. ابتلا به ام.اس، علائم مختلفی دارد از جمله: اختلالات حسی، بی حسی در عضلات، گزگز و مورمور شدن بدن، درد، احساس ضعف در دست ها و پاها، مشکلات راه رفتن، عدم تعادل، اختلالات تکلم و لرزش بی اداره ی بدن، سرگیجه و خستگی.
  2. آسیب عصبی (نوروپاتی) بر اثر دیابت: دیابت، شایعترین علت ابتلا به آسیب عصب های محیطی (نوروپاتی) است. نوروپاتی دیابتی به معنای اختلالات مختلف در عصب ها به دلایل مختلف می باشد و بنابراین می تواند علائم بسیار زیاد و متنوعی را ایجاد کند. شایعترین علائم نوروپاتی عبارتند از: سوزن سوزن شدن و خارش، بیحسی، احساس سوزش در پاها، فلج، اختلالات تکلم، و اختلال در عملکرد عصب های مغزی.
  3. بیرون زدگی دیسک کمر در ستون فقرات: یکی از دلایل شایع درد کمر و پاها، بیرون زدگی یا پارگی دیسک کمر می باشد. علائم بیرون زدگی دیسک کمر عبارتند از: درد مبهم یا تیز و تیرکشنده، اسپاسم و گرفتگی عضلانی، ضعف و بیحسی پاها و یا از دست دادن کنترل پاها.
  4. آسیب به عصب بر اثر حادثه (آسیب کمر یا گردن)
  5. فشار به عصب ها: ممکن است بر اثر شکل گیری بافت اضافی در جای زخم، بزرگ شدن رگ های خونی، عفونت، تشکیل تومور و یا بروز مشکلاتی مانند سندرم تونل کارپال (فشار به عصب در کانال کارپال در مچ دست) به عصب ها فشار وارد شود.
  6. سکته مغزی، حمله ایسکمیک مغزی
  7. میگرن
  8. سرگیجه یا سبکی سر
  9. نشستن یا ایستادن در موقعیت ثابت برای مدت طولانی
  10. میلیت عرضی (التهاب ستون فقرات)

ضعف و درد ساق و ران پا

علائم ضعف و درد پاها

ممکن است علائم دیگری، بسته به نوع بیماری زمینه ای، اختلال یا مشکل، با درد پا همراه باشند. برخی از این علائم عبارتند از:

گاهی درد پا با علائم و نشانه هایی همراه می شود که می تواند نشانگر عارضه ای جدی و تهدیدکننده ی زندگی باشد. اگر هر کدام از این علائم را همراه با درد پا مشاهده کردید فوراً به یک مرکز اورژانس پزشکی مراجعه کنید:

تشخیص ضعف و درد ساق و ران پاها

پزشک احتمالاً ران پا و مفاصل و عضلات اطراف آن را نیز معاینه کرده، ران پا را لمس، قدرت بیمار را بررسی و راه رفتن و طرز حرکت او را تماشا می کند. آزمایش های مختلفی ممکن است برای تشخیص درد ران انجام شود.

تست های تشخیصی:

درمان درد و ضعف پاها با روشهای طب فیزیکی

  1. رایس (RICE) مخفف اقداماتی است که برای درمان آسیب های ورزشی جزئی ازجمله کشیدگی و رگ به رگ شدن پا توصیه می شوند. چهار اقدام درمانی به ترتیب عبارت اند از:
  2. استراحت:استراحت مانع از ایجاد آسیب بیشتر می شود و زمان کافی برای التیام و کاهش تورم را فراهم می آورد.
  3. یخ (یا کمپرس سرد موجود در فروشگاه ها یا داروخانه ها): یخ تورم، التهاب و درد را کاهش می دهد.
  4. فشردگی (کمپرس): باندپیچی پا با نوار کشی باعث کاهش تورم و درد می شود.
  5. ارتفاع: بالا بردن پا تا سطح قلب موجب می شود که عمل تخلیه به کمک نیروی جاذبه زمین بهتر انجام شود و به این ترتیب میزان درد و تورم کم شود.

توصیه می شود برای ماساژ پا از متخصص طب فیزیکی و توان بخشی کمک بگیرید. او قادر خواهد بود که با توجه به نیازهای بدن شما ماساژ را انجام دهد.

برای رهایی از درد پا از پوشیدن کفش های خیلی تنگ اجتناب کنید. مؤثرترین ابزار درمان درد پا استفاده از کفی ارتوتیک است. این کفی ها با کنترل پرونیشن کف پا (چرخش پا به طرف پایین) و محدود کردن چرخش داخلی پاها به کاهش کشش بیش از حد و پیچ خوردگی عضلات ساق پا کمک می کند.

برای اغلب پا دردها، شروع یک برنامه ورزشی را توصیه می کنیم. ورزش درمانی و فیزیوتراپی به شما کمک می کند تا در کوتاهترین زمان ممکن فعالیت های خود را از سر بگیرید و از آسیب مجدد پیشگیری می کند. متخصصین طب فیزیکی تکنیک های مناسب بلند کردن پا و پیاده روی و تمرینات تقویت و کشش کمر را به شما آموزش می دهند.

مگنت درمانی یک راه طبیعی برای درمان طیف گسترده ای از بیماری ها مانند گرفتگی عضلات پا و سیاتیک است. مگنت درمانی یک روش 100٪ ایمن و فاقد مداخله دارویی و عوارض جانبی است. این درمان را می توان به تنهایی و یا همراه با درمان های طبیعی و معمولی دیگر به کار گرفت. مگنت های کوچک شفادهنده قوی و بلند بر روی بخش هایی از پا در نزدیکی نقطه درد قرار داده می شوند. مگنت ها در انواع پابند، کفی و روکش تشک قابل استفاده هستند.

شوک درمانی می تواند نتایجی عالی برای افرادی که از بیماری های مداوم و دردناک رنج می برد، ایجاد کند. در بسیاری از موارد کاهش فوری درد، و همچنین بهبود تحرک و عملکرد حاصل خواهد شد.این روش درمانی غیرتهاجمی بوده و به راحتی توسط بیمار پذیرفته می شود. این درمان نیازی به بیهوشی ندارد. هر جلسه درمانی حدود 20-5 دقیقه طول می کشد. بسیاری از بیماری ها تنها به 3 تا 5 جلسه درمانی در فواصل 7-3 روز از یکدیگر نیاز دارند.

لیزر درمانی از نور لیزر برای تسکین درد، رفع التهاب یا ترمیم بافت های آسیب دیده استفاده می کند. لیزردرمانی برخلاف لیزرهای جراحی که موجب تخریب بافت می گردد، روشی کاملاً غیرتهاجمی است. لیزردرمانی از انرژی نور لیزر با شدت کم برای تحریک سلول ها از طریق تعدادی از مسیرهای سلولی شناخته شده استفاده می کند و فرآیند بهبود بافت ها را تسریع می بخشد. روش های درمانی دیگر شامل سونوگرافی، TENS درمانی، گرما، و کشش است که ممکن است برای دوره های کوتاه توصیه شود. علاوه بر این، بیماران ممکن است از درمان های کایروپراکتیک و CPM نیز بهره مند شوند.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

عوارض ضعف و درد پاها

خطر عوارض احتمالی ضعف پا در صورت عدم درمان، عبارتند از:

  1. فلج
  2. ضربه مغزی
  3. ناتوانی در راه رفتن
  4. درد دائمی یا مزمن
  5. مشکلات عصبی که باعث درد، بی حسی یا سوزن شدن می شود.

یکی از مراکز حرفه ای و تخصصی فیزیوتراپی در اصفهان ، کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان است. شما می توانید برای انجام فیزیوتراپی در نواحی مختلف بدن به این مرکز مراجعه نمایید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز و کسب اطلاعات بیشتر ازطریق تماس با شماره تلفن 03191011414 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

نسخه اصلی مطلب ضعف و درد ساق و ران پاها چه علل و درمانی دارد؟ را در سایت دکتر سلمان فلاح بخوانید.

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
تزریق بوتاکس به عضله ماسترکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
با تزریق ژل بینی چه معایبی در بینی رفع میشود؟دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
رابطه ورزش و ایجاد آکنه ( جوش )دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
تکنیک های کاهش چین و چروک پوست از جراحی تا درمان های غیرتهاجمیدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
می خواهم روانکاوی بشومدکتر مطهره میردامادی [ متخصص اعصاب و روان ]
تأثیر قرص پرفکتیل برای پوست، مو و ناخنکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
لیفت گونه با تزریق فیلردکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
تشخیص انحراف ستون فقرات با رادیوگرافیدکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
تزریق پی آر پی چه مزایایی برای مو دارد؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت