تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه عارضه ای است که طی آن، محل اتصال حالب (میزنای) به کلیه دچار تنگی یا انسداد می شود و در نتیجه، سرعت جریان خروج ادرار از کلیه به درون حالب کاهش پیدا می کند و فشار مایع در داخل کلیه زیاد می شود. افزایش فشار در داخل کلیه می تواند به مرور زمان منجر به تخریب و بیماری های کلیه و در نتیجه کلیه درد شود. تنگی محل اتصال حالب به لگنچه می تواند یک عارضه مادرزادی باشد (از هنگام تولد در نوزاد وجود داشته باشد) و یا به مرور زمان و به علت تغییرات و آسیب هایی که در اثر پیری در شکل اندام های بدن به وجود می آید، ایجاد شود. تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه در صورتی که درمان نشود می تواند منجر به از دست رفتن دائمی عملکرد کلیه ها ( نارسا یی کلیه ) و یا بروز سنگ کلیه یا عفونت در کلیه آسیب دیده شود. یکی از روش هایی که برای تشخیص تنگی محل اتصال حالب به لگنچه مورد استفاده قرار می گیرد، سونوگرافی است. البته در این روش نمی توان تنگی محل اتصال را به صورت دقیق تشخیص داد. بلکه تنها می توان اتساع لگنچه را مشاهده کرد.
شما می توانید برای انجام سونوگرافی کلیه و مجاری ادراری در تهران به مرکز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق واقع در منطقه یوسف آباد مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155-021 اقدام نمایید.
دراکثر موارد تنگی محل اتصال حالب به لگنچه مادرزادی است یعنی کودکان از بدو تولد به این بیماری مبتلا هستند. هنوز راهی برای پیشگیری آن مشخص نشده است. مطالعات حاکی از آن است که از هر 1500 نوزادی که به دنیا می آیند یکی مبتلا به این بیماری است. انسداد معمولاً هنگام شکل گیری کلیه رخ می دهد. امروزه سونوگرافی در دوران بارداری به تشخیص این ناهنجاری کمک می کند. اگرچه تنگی محل اتصال حالب در بزرگسالان کمتر رخ می دهد؛ ولی بعضی مواقع بعد از جراحی کلیه، سنگ کلیه و یا عفونت ادراری نیز ممکن است، این انسداد مشاهده شود. در تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، میزان تولید ادرار توسط کلیه بیشتر از ظرفیت تخلیه آن از حالب به مثانه است. این امر موجب تجمع ادرار در کلیه و در نهایت عفونت کلیه می شود (هیدرونفروز). این بیماری اغلب یک کلیه را تحت تأثیر قرار می دهد. یکی از بهترین و ساده ترین روش های برای تشخیص بیماری انسداد محل اتصال حالب انجام سونوگرافی در دوران بارداری است. یکی از روش هایی که برای تشخیص تنگی محل اتصال حالب به لگنچه مورد استفاده قرار می گیرد، سونوگرافی است. البته در این روش نمی توان تنگی محل اتصال را به صورت دقیق تشخیص داد. بلکه تنها می توان اتساع لگنچه را مشاهده کرد.
به مدت ۱ تا ۲ ساعت پیش از سونوگرافی باید خوردن مایعات را آغاز کنید. پر شدن مثانه در افراد مختلف، متفاوت می باشد و شاید بعضی از افراد نیاز به آب بیشتری داشته باشند.
از بیمار خواسته می شود که روی تخت دراز بکشد. بعد از قرار گرفتن بیمار روی تخت، پزشک یک ژل بر پایه آب گرم را روی منطقه مورد نظر بدن قرار می دهد. این ژل کمک می کند تا مبدل تماس خوبی با بدن برقرار کرده و هوای بین مبدل و پوست که توان مسدود کردن امواج صوتی را دارد از بین برود. این مبدل روی پوست حرکت داده می شود تا در نهایت تصویر دقیق و درستی از منطقه مورد نظر به دست بیاید. تصاویر سونوگرافی بلافاصله در صفحه نمایش ویدئویی که مشابه مانیتور کامپیوتر است، قابل نمایش خواهد بود. کامپیوتر بر اساس دامنه و فرکانس و زمانی که صرف بازگشت سیگنال های سونوگرافی به مبدل می شود، اقدام به تولید تصویر می کند.
سونوگرافی مثانه روشی غیرتهاجمی برای تصویربرداری است. در فناوری سونوگرافی، برخلاف رادیوگرافی از تشعشع استفاده نمی شود و به جای اشعه، امواج صوتی غیرقابل تشخیص برای گوش انسان به کار برده می شود.
روشهای درمانی تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه که انسدادی می باشد به قرار زیر هستند:
شما می توانید در مرکز مجهز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق تهران، انواع سونوگرافی بارداری را با دقت بالا انجام دهید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از این مرکز با شماره تلفن 02188553155 تماس حاصل فرمایید.