علاوه بر تفاوت ساختار شیمیایی کربوهیدرات های ساده با کربوهیدرات های پیچیده، تفاوت این دو در سرعت هضم و جذب آنها در روده است. کربوهیدرات ها از مولکولهای قند ساخته شده اند که دارای دو شکل اصلی ساده و پیچیده هستند.
کربوهیدراتهای ساده که قندهای ساده نامیده می شوند در انواع مختلف مواد غذایی از جمله در میوه ها، سبزیجات، و شیر یافت می شوند و به دلیل وجود همین قندهای ساده این غذاها دارای طعم شیرینی هستند، این نوع از قندها مقدار قندخون را بسرعت افزایش می دهند. کربوهیدرات های پیچیده یا پلی ساکاریدها یا نشاسته ها از زنجیره های طولانی از ساکاریدها تشکیل شده اند بهمین دلیل برای هضم آنها به زمان زیادتری نیاز است. این کربوهیدرات ها شامل نان و برنج و ماکارونی سیب زمینی. همچنین کربوهیدرات های ساده افراد را در معرض ابتلا به بیماری های متابولیک قرار می دهند و می توانند ریسک ابتلا به کبد چرب را افزایش دهند. بنابراین در مصرف و انتخاب قند باید دقت کافی به خرج داد.
p