علل ایجاد نوک پستان درونی چیست؟
دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]آدرس وب سایت : www.drhakimian.comآدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23 تلفن مطب : 36294896 - 031
هرگاه نوک پستان به جای آن که به سمت بیرون باشد به سمت عقب کشیده شده باشد، یک اختلال طبیعی رخ می دهد که آن را با نام نوک پستان درونی یا نوک پستان معکوس می شناسیم. وقتی نوک پستان تو رفته و یا معکوس است، هاله ای که اطراف آن وجود دارد نیز صاف و تخت به نظر می رسد. این عارضه می تواند در هردو جنس مرد و زن دیده شود. طبق آمار، حدود 10 تا 20 درصد زنان درگیر این بیماری می باشند. برخی از بیماران با این اختلال متولد می شوند، اما برخی دیگر در طول زندگی به صورت ناگهانی به آن دچار می شوند. نوک پستان می تواند موقتا خارج شود؛ اما ممکن است بدون توجه به تحریک انجام شده، در حالت خود بماند. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر نوک پستان درونی می پردازیم.
دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص این بیماری بوده و آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031
نوک پستان درونی بر اساس میزان فرو رفتگی، به چند دسته تقسیم می شود:
- سطح 1: در این سطح می توان نوک پستان را به راحتی بیرون کشید. در برخی از اوقات، این فرو رفتگی را می توان با تحریک و یا سرما درمان کرد. بنابراین در این سطح مشکلی برای شیردهی وجود ندارد.
- سطح 2: در این سطح همچون سطح یک، می توان نوک سینه را به بیرون کشید؛ اما به سرعت به جای خود باز می گردد. این سطح از فرو رفتگی می تواند برای شیردهی اختلال ایجاد کند.
- سطح 3: شدید ترین حالت این بیماری سطح سه می باشد. نوک سینه به میزان زیادی تو رفتگی دارد. پستان بلافاصله پس از فشرده شدن برای بیرون کشیدن نوک آن، منقبض می شود و به حالت پیشین خود باز می گردد. شیردهی برای این سطح، بسیار سخت و یا غیر ممکن است.
- سطح فرورفتگی نوک پستان و علت ایجاد آن، طی معاینه پزشک و انجام یک سری از آزمایش ها قابل تشخیص است.
- نکته ای که باید به آن توجه کرد این است، که اگر فرورفتگی نوک پستان جدیدا رخ داده باشد و همچنین نوک پستان ترشح داشته باشد، احتمال سرطان وجود دارد و باید به سرعت آزمایش های تشخیصی سرطان را انجام داد.
- اگر این فرو رفتگی از نوع مادرزادی باشد؛ اما با افزایش سن و رسیدن سن بلوغ میزان فرو رفتگی افزایش یابد، احتمال سرطان بسیار کم می باشد و نیازی به نگرانی نیست.
- پزشک پس ازاقدامات تشخیصی لازم، تصمیم می گیرد که کدام روش درمانی برای بیمار مناسب تر است.
هرچند میزان حساسیت نوک پستان در افراد مختلف، متفاوت است؛ اما تو رفتگی نوک پستان تاثیری در حساسیت آن ایجاد نمی کند و حساسیت نوک پستان درونی و نوک پستان برجسته تفاوت چندانی ندارد.
برخی از شایع ترین دلایل ایجاد این حالت عبارتند از:
- افزایش سن
- شیردهی
- آسیب های وارد شده به پستان
- سرطان پستان
- آبسه های زیر پوستی در آن ناحیه
- ماستیت پستان
- جراحی های انجام شده بر روی پستان
- اختلالات مادرزادی
با توجه به میزان فرو رفتگی و سطحی که برای آن تعیین می شود روش درمان متفاوت است.
- اگر فرو رفتگی سطح یک باشد، می توان به راحتی و به صورت فیزیکی نوک پستان را خارج کرد. برای این کار لازم است، دست ها را با آب گرم شست و سپس نوک پستان را به مدت چندین دقیقه نوازش کرد. اگر این کار چندین بار انجام شود، بیماری در طولانی مدت درمان می شود.
- اگر فرو رفتگی سطح دو باشد، می توان به کمک وسیله ای به نام قیف پستان آن را درمان کرد. این قیف پلاستیکی در داروخانه ها موجود می باشند و معمولا برای مادران شیرده کابرد دارد. هنگامی که قیف را بر روی نوک پستان قرار می دهند، نوک پستان تحریک می شود؛ در نتیجه به سمت خارج حرکت می کند. از قیف پلاستیکی برای درمان فرو رفتگی سطح 1 نیز استفاده می شود. لازم به ذکر است که استفاده از این روش برای بیش تر از 6 هفته توصیه نمی شود.
- اگر فرو رفتگی سطح سه باشد، تنها روش درمانی جراحی نوک پستان می باشد. روش های مختلفی برای این جراحی وجود دارد؛ اما معمول ترین روش این است که در دو طرف نوک پستان برش ظریفی ایجاد می شود، سپس بخشی از بافت های نگاه دارنده و مجرای شیر قطع می شود؛ تا به دنبال آن، نوک پستان رها شود. توجه کنید که با توجه به قطع شدن مجرای شیر، احتمال ایجاد اختلال در شیردهی وجود دارد.
امروزه جراحی های زیبایی پستان مانند لیفت پستان (ماستوپکسی) با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا انجام می شود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان توسط دکتر سید محمد رضا حکیمیان جراح پستان با دانش بالا و تجربه سالها کار در این زمینه صورت می گیرد. شماره تماس : 36294896 - 031
نسخه اصلی مطلب
علل ایجاد نوک پستان درونی چیست؟ را در سایت دکتر سید محمد رضا حکیمیان بخوانید.