اگر میوه دم دست باشد مصرف آن نیز بیشتر خواهد شد. از ما می شنوید به جای شکلات و تنقلات و غیره همیشه یک سبد میوه روی میزتان باشد تا نیازی نباشد برای گاز زدن به یک سیب یا خوردن خوشه ای انگور تا در یخچال بروید.این را می گوییم چون خیلی ها با یخچال قهرند
انگور
بعد از موز، انگور یکی از میوه های پرکالری است که انواع کاملا رسیده آن بسیار شیرین و سرشار از قند می باشد. انگور یکی از آن میوه های قدیمی است و بعد از پرتقال پرکشت ترین میوه جهان محسوب می شود.
ارزش غذایی
100گرم انگور 72 کالری دارد با 81 گرم آب، 17 گرم گلوسید (قند)، 7/0گرم فیبر، 250 میلی گرم پتاسیم، 18میلی گرم کلسیم و 20 میلی گرم فسفر.انگور یعنی ترکیباتی به نام پُلی فنول ها. این ترکیبات به خاطر داشتن خواص آنتی اکسیدانی از اهمیت بالایی برخوردارند.
پُلی فنول ها اکسایش کلسترول بد را کاهش داده و به این ترتیب از مشکل تصلب شرایین (گرفتگی عروق) پیشگیری می کنند. برای همین هم قلبتان سالم می ماند. البته انگور خاصیت دیگری هم دارد که به قلب خدمت می کند. اینکه از انباشتگی پلاکت ها جلوگیری کرده و به همین دلیل هم خطر لخته شدن خون که منجر به گرفتگی عروق می شود را کاهش می دهد.
علاوه بر این ترکیبات پولیفنولی انگور خاصیت ضد التهابی دارند.اگر می خواهید به این زودی ها پیری در خانه تان را نزند نیز انگور را دریابید. به خاطر اینکه همین ترکیبات پولیفنولی اثرات پیری را به تاخیر انداخته و از ابتلا به برخی از سرطان ها پیشگیری به عمل می آورد. فروکتوز موجود در این میوه و فیبرهای آن باعث از بین بردن یبوست هم می شود.
البته نمی توان انگور را یک میوه ملین دانست اما تا حدودی از یبوست جلوگیری می کند. در نهایت اینکه میزان مواد معدنی، ویتامین A و ویتامین B موجود در این میوه از آن یک میوه کامل و مغذی ساخته است. پس زود به زود خودتان را یک خوشه انگور مهمان کنید! البته افرادی که روده های حساسی دارند نباید زیاد هسته انگور بخورند چون در هضم و دفع آن دچار مشکل می شوند.
سیب
در سال ۲۰۰۶ میلادی نتایج یک مطالعه در مجله ی زیست شناسی تجربی که یکی از مجلات معتبر پزشکی است منتشر شد. این مطالعات نشان می داد که کورستین که یکی از آنتی اکسیدان های سرشار است، در سیب می باشد در ایجاد یکی از دو ترکیبی که باعث کاهش مرگ سلولی توسط التهاب سلول های عصبی و اکسیداسیون ها است، دخیل می باشد. به علاوه مطالعه ی دیگری که در این خصوص انجام شد نشان میداد مصرف آب سیب سبب تولید استیل کولین در مغز شده و درنتیجه حافظه را بین موش ها بهبود می دهد.
محتویات و خواص تغذیه ای سیب
سیب می تواند لقب موتورخانه ی تغذیه ای را از آن خود کند. این میوه حاوی مقادیر مهم از مواد غذایی مختلف می باشد. در ادامه برخی از این مواد مغذی را معرفی می کنیم.
ویتامین C. یک آنتی اکسیدان طبیعی قدرتمند است که قادر به مسدود کردن برخی آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد در بدن می باشد و همچنین مقاومت بدن را در برابر عوامل عفونی بیشتر می کند.
زردآلو
خواص زردآلو برای سلامتی شامل توانایی آن برای درمان سوء هاضمه، یبوست، گوش درد، تب، بیماری های پوستی، سرطان و کم خونی است. روغن زردآلو برای درمان عضلات بیمار و زخم ها مفید خواهد بود.
همچنین بیشتر متخصصان بر این باورند که زردآلو برای مراقبت از پوست به خصوص برای زنان بسیار موثر است. به همین خاطر است که این ماده در ساخت لوازم آرایشی و مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می گیرد.
علاوه بر این، زردآلو می تواند سلامت قلب را بهبود ببخشد، سطح کلسترول خون را کاهش دهد، از کاهش بینایی جلوگیری کند، به کاهش وزن کمک نماید، شرایط و بیماری های تنفسی را درمان کند، به تقویت استخوان ها کمک کند و تعادل الکترولیت ها در بدن را حفظ نماید.
رفع نقرس
این میوه می تواند برای رفع نقرس بسیار مفید باشد.
گیلاس
به دلیل داشتن ماده شیمیایی آنتوسیانین باعث می شود تا التهاب کاهش پیدا کرده و برای کاهش درد مفاصل بسیار موثر است. درد مفاصل دلایل مختلفی دارد که یکی از آن ها پوکی استخوان می باشد.
خوردن گیلاس در زنان باعث می شود تا اسید اوریک خون آن ها تا پانزده درصد کاهش پیدا کند.
تسکین درد
عصاره این میوه دارای آنزیم های مختلف برای تسکین درد می باشد.
آنتوسیانین موجود در گیلاس باعث آرام شدن درد می شود.
تحقیقات نشان می دهد که افرادی که دارای پوکی استخوان هستند آب گیلاش بنوشند تا التهاب آنها به مرور کاهش پیدا کند.
جلوگیری از دیابت
گیلاس میوه ای است که قند کمی دارد، به همین دلیل است که این میوه برای بیماری های مختلف نظیر دیابت بسیار مفید است.
اگر شما گیلاس مصرف کنید سلامت بدن شما حفظ می شود و از بیماری دیابت در امان می مانید.
بازسازی عضلات
گیلاس دارای خاصیت ضدالتهابی است که برای کاهش درد عضلات موثر است.
مطالعات انجام شده نشان می دهد ورزشکارانی که قبل از ورزش آب گیلاس نوشیدند با درد کمتری بعد از ورزش مواجه می شوند.
آنتی اکسیدان
آنتوسینین موجود در میوه خوشمزه باعث می شود تا با استرس اکسیداتیو مبارزه کند.
ماده ذکر شده با رادیکال های آزاد موجود در بدن مبارزه می کند و باعث سم زدایی سیستم ایمنی بدن شده و برای سلامت سیستم عصبی موثر است.
آنتوسیانین موجود در گیلاس از رگ های خونی و سلول های مغزی حفاظت کرده و از تصلب شرایین نیز در مقابل حملات قلبی پشتیبانی می کند.
آنتوسیانین باعث می شود تا از بروز سرطان های ناخواسته جلوگیری شود.
کاهش التهاب
گیلاس دارای مواد ضدالتهاب می باشد که به کاهش ورم مفاصل و کاهش درد مفاصل و آرتریت کمک می کند.
این میوه سرشار از ملاتونین است که با التهاب بدن مبارزه می کند.
حفظ سلامت قلب
گیلاس برای حفظ سلامت قلب موثر است.
در این میوه پتاسیم به مقدار مناسب یافت می شود، پتاسیم برای تنظیم عملکرد قلب مفید بوده و باعث سلامت قلب می شود.
کمک به جلوگیری از سکته
تاثیر آب گیلاس برای تنظیم چربی و گلوکز ثابت شده است.
گیلاس تنها میوه ای می باشد که به عنوان داروی قلبی عروقی عمل کرده و باعث کاهش سکته می شود.
کمک به تنظیم خواب برای زیبایی
در گیلاس ملاتونین به مقدار کافی یافت می شود که این موضوع می تواند به تنظیم خواب کمک کرده و فرایند پیری در افراد را به تاخیر بیندازد.
افرادی که گیلاس مصرف می کنند دارای خواب منظم تری هستند.
رفع بی خوابی
یکی از مشکلاتی که خیلی از افراد با آن مواجه هستند بی خوابی است. راه های زیادی برای مقابله با بی خوابی وجود دارد که یکی از این راه ها مصرف گیلاس است.
ملاتونین موجود در این میوه باعث می شود تا بدن شما احساس ارامش کرده و از بی خوابی شما کاسته شود.
افزایش گردش خون
گیلاس دارای فواید زیادی برای بدن انسان می باشد. یکی از این خاصیت ها افزایش گردن خون در بدن می باشد که خطر انعقاد خون در رگ ها را کاهش می دهد.
خواص گیلاس برای پوست و مو
نرمی پوست
دانشمندان مدعی هستند که نوشیدن یک لیوان آب گیلاس در روز باعث می شود تا پوست شما نرم شود.
گیلاس دارای هفده نوع آنتی اکسیدان می باشد که بسیار برای سلامت پوست مفید است.
کاهش اثر رادیکال های آزاد
این میوه غنی از فلاونوئید و آنتی اکسیدان می باشد که برای مبارزه با رادیکال های ازاد بدن مفید است و از بیماری های مختلف نظیر سرطان، بیماری های قلبی و پیری زودرس جلوگیری می کند.
جلوگیری از پیری
اگر می خواهید به صورت طبیعی روند پیری را به تاخیر بیندازید به شما توصیه می کنیم آب گیلاس مصرف کنید.
گیلاس به دلیل خواصی که دارد باعث می شود تا پیری شما به تاخیر بیفتد.
گیلاس دارای آنتی اکسیدان هایی می باشد که از استرس کم کرده و باعث می شود تا پوست شما سالم بماند.
تغذیه پوست
محققان گیلاس را برای پوست عالی می دانند. آنتی اکسیدان و ویتامین های موجود در این میوه برای درخشان کردن رنگ پوست و انعطاف پذیری آن موثر است. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه بالای هفده مورد می باشد.
این میوه از چین و چروک پوست جلوگیری می کند. ویتامین سی و آ موجود در این میوه خواص ضد باکتری، ضد میکروبی دارد و با عفونت ها مبارزه می کند.
کمک به کاهش وزن
یکی از مشکلاتی که بانوان از آن فراری هستند مشکل اضافه وزن می باشد. راه های مختلفی برای کاهش وزن وجود دارد، یکی از این راه ها استفاده از گیلاس می باشد. گیلاس را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
حفظ سلامت مو
گیلاس دارای ویتامین آ می باشد که به هیدراته شدن پوست سر انسان کمک می کند. این میوه رتینوئیک اسید دارد که برای سلامت مو مهم است.
ویتامین ای و سی موجود در این میوه باعث تقویت ریشه مو شده و جریان خود را در پوست سر افزایش می دهد.
نسخه اصلی مطلب دنیای میوه های تابستانی را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.